Как да започнете да бягате - Ръководството за абсолютния начинаещ

Лесни стъпки, за да научите как да стартирате

Започването на нов работен навик може да се почувства поразително за начинаещ бегач. Ако се чувствате уплашени или нервни, за да започнете да бягате, не се притеснявайте, това е напълно нормално. Вместо да започвате склонността си да работите слепи, е полезно да научите някаква основна информация за бягането. Ето някои от основните неща за бягането, за да ви помогнем да започнете.

Приготвяме се да започнем

Преди да предприемете първите стъпки, ето някои важни основи, които трябва да знаете.

Програми за обучение на начинаещи

Когато за пръв път започнете да бягате, е полезно да следвате графика. Ето някои графици за обучение, разработени за начинаещи.

Научете как да стартирате графики и програми:

Начинаещи 5K тренировъчни програми: 5K (3.1 мили) състезание е идеално начало ниво за състезатели за начинаещи.

Ето някои 5K графици за обучение, предназначени за нови участници.

След като имате някакъв опит в колана си, може да искате да се справите с по-дълги разстояния. Проверете графика за тренировки за начинаещи за 5 мили, 10К (6,2 мили), половин маратон (13,1 мили) или маратони (26,2 мили).

Начинаещи курсове за обучение 8K или 5 мили:

Начинаещи 10K Курсове за обучение:

Графики за тренировки за начинаещи по маратон и маратон:

Често задавани въпроси от начинаещи бегачи

Много е нормално да имате много въпроси, когато се учите да стартирате нов работен навик. Ето някои често срещани въпроси от нови участници.


Безопасност на бягащите пътеки

Много нови участници започват да се учат да се движат по неблагодарна. Съществуват много полезни предимства на неблагодарна , като например да не се притеснявате за лошото време или времето на деня, когато бягате. Ето някои основни неща за това как да се движите на бягаща пътечка.

Хранене и хидратация за начинаещи бегачи

Диетата на бегача е важна не само за поддържане на добро здраве, но и за насърчаване на върховите резултати. Ето някои основни съвети за хранене и хидратация за начинаещи бегачи.

разтягане

Протягане след кратко загряване и след вашите тренировки може да помогне за предотвратяване на наранявания . Ето някои основни неща за разтягане:

Да останеш мотивиран

Поддържането на мотивацията ви е трудно за всяко ниво, но особено за начинаещи. Ето някои начини, по които можете да останете вдъхновени, за да продължите да бягате.