Често срещани грешки при бягането от бягаща пътека

Работа на неблагодарна може да има своите предимства , като защита от елементите и несигурни условия на работа. Но когато взимате вашите писти на закрито, трябва да сте сигурни, че сте работили правилно на неблагодарна, за да избегнете наранявания и да извлечете максимума от бягането от небето. Ето някои от най-често срещаните грешки, протичащи от неблагодарна.

Прескачане на вашето загряване или охлаждане

Дейвид Сак / The Image Bank / Гети изображения

Това е съблазнително просто да се качите на неблагодарна, да увеличите наклона или темпото на желаните нива и да започнете. Но, както при бягането на открито, важно е да се затоплите, преди да влезете в по-предизвикателната част от бягането си. Уверете се, че започнете с 5-минутна разходка или леко движение, преди да вземете темпото или да увеличите наклона.

Ако някога сте се чувствали малко замаяни, след като сте направили първата стъпка от бягащата пътечка, това е най-вероятно, защото не сте се охладили в края на вашето бягане. Може да се почувствате като да скачате от бягащата пътечка веднага щом таймерът удари времето за гол за вашето бягане. Но спирането внезапно може да предизвика лекота, тъй като сърдечната Ви честота и кръвното налягане спадат бързо. Свиването бавно им позволява постепенно да падат. След като завършите процеса, уверете се, че се охлаждате, ходейки или бавно бягате в продължение на 5 до 10 минути, преди да излезете от бягащата пътечка.

Неправилно изпълнение

Стив Prezant / Гети изображения

Често се случва хората да се чувстват нервно да падат от бягаща пътечка, така че да правят промени в текущата си форма и да не използват същата работеща форма, която използват навън. Трябва да се движите на неблагодарна по същия начин, по който ще бягате на открито. Опитайте се да бягате с естествената си походка и избягвайте да правите кратки, накъсани крачки. Ако формата ви се чувства, забавете темпото си, докато не почувствате, че използвате подходяща форма. След това можете да увеличите темпото, когато станете по-свикнали с неблагодарна.

Друга често срещана форма грешка е overstriding или кацане петата първо с крака си пред центъра на тежестта на тялото си. Тъй като лентата на неблагодарна ви движи напред, overstriding създава спирачна сила с колана. За да избегнете това, опитайте се да задържите нозете си под тялото си, не напред или зад него.

Задържане на перилата

Бласиу Ерлингер / Гети изображения

Виждал съм хора във фитнеса, които изглеждат като те държат на страничните релси на неблагодарна за скъп живот. Съществуват няколко проблема при задържането на релсите. Първо, тя ви принуждава да преувеличите, една неефективна форма, която може да доведе до болки в шията, рамото и гърба. Дръжте позицията си права и изправена. Главата ви трябва да е нагоре, гърбът ви равен и раменете.

Поддържането на релсите може да ви накара да се почувствате като че ли можете да поддържате темпото и да работите по-усилено, но в действителност намалявате натоварването и улеснявате себе си. Опитайте се да се преструвате, че релсите дори не са там, сякаш бягате навън. Ако сте загрижени за падането, вие вероятно бягате прекалено бързо с темпо или твърде много наклон.

Не се упражнявайте достатъчно

Дейв и Джейкъбс / Гети изображения

Ако сте един от онези хора, които четат цялото списание, тъй като почти не можете да разкъсате потта на неблагодарна, вероятно не работите достатъчно усилено. Макар че не е добре да правите всяка серия или цялото си бягане с трудни темпове ( леките дни са важни ), понякога трябва да се опитате да се наложите, за да получите някои резултати.

Опитайте се да увеличите скоростта или наклона, за да се почувствате предизвикани поне за част от тренировката. Интервалното трениране , в което тичаш трудно за известно време и след това се охлаждаш за друг интервал, е добър начин да натиснеш темпото, без да го буташ за цялото бягане. Можете да правите интервални тренировки веднъж или два пъти седмично (никога два дни поред).

Разбира се, когато се движите усилено върху бягащата пътечка, все още е важно да се уверите, че правите правилно загряване и охлаждане.

Стъпвайки при преместване

Stockbyte

Една от най-големите причини за наранявания на бягащи пътеки е скачането от бързо движеща се бягаща пътека. Ако се наложи да бягате в банята, вземете кърпа или вземете малко вода, намалете скоростта на машината до много по-малко темпо и намалете наклона. Още по-добре, опитайте се да сте сигурни, че имате всичко, от което се нуждаете - кърпа, вода, слушалки и т.н. - преди да започнете бягането си, така че няма да се изкушавате да избягате.

Бягайки в една и съща крачка за цялото ви бягане

Лий Милър Снимка / Гети изображения

Не е добра идея да се качвате на бягащата пътечка, да настроите темпо и да се придържате към нея за цялото бягство. Първо, трябва да променяте темпото, като се затоплите с 5-минутна разходка или лека джогинг. Също така трябва да завършите вашето пътуване с 5 минути пеша или с лека джогинг.

Освен това, когато бягате навън, тичате с различна скорост поради различни фактори, като вятър, хълмове, светофари и променящи се климатични условия. Така че, за да имитирате условия на бягство на открито, опитайте да променяте темпото и / или наклона по време на бягането. Това също така ще ви попречи да се отегчите на неблагодарна .

Пускане на цялата тренировка на стръмен наклон

Стив Prezant / Гети изображения

Някои бегачи предполагат, че получават страхотна тренировка, ако се изправят пред себе си, като изкарат цялата си писта по стръмен склон. Но това правилно вървене на хълма никога не е добра идея и може да доведе до наранявания. Помислете за това: Бихте ли някога намерили хълм от 3 мили на 5 или 6% наклон?

Трябва да избягвате да се движите по стръмен наклон за повече от 5 минути. Ще получите много по-добра, по-безопасна тренировка, ако редувате между няколко минути с наклон и няколко минути без наклон.

Също така трябва да избягвате над 7% наклон, защото поставя твърде много напрежение върху гърба, бедрата и глезените.