10 Съвети за бягане за раси

Ако сте нови за бягане в състезания по пътищата, може да не сте запознати с някои правила - както твърди, така и неписани. Докато много ветерани състезатели обичат да виждат нови състезатели, които се присъединяват към спорта, имат домашен любимец, който се оплаква от небрежното поведение на другите състезатели. За да избегнете досадни колеги (и предотвратявайте да изглеждате като начинаещ), не забравяйте да следвате тези указания за етикет, когато участвате в състезания:

1 - Платете за Вашето място

Джон Кифър / Фотолибриране / Гети изображения

Ако не участвате в състезание, което не сте въвели, наричано още " бандитизъм ", не е справедливо за организаторите на състезания, доброволците и особено за хората, които са платили за участие. Това също не е безопасно, тъй като организаторите на състезанията планират свои игрища, като водни и спортни напитки, и медицинска помощ, базирана на броя на хората, които са се регистрирали за състезанието. Пренаселените състезателни условия могат да доведат до падания и други проблеми.

2 - Подредете правилно

Getty Images Северна Америка

Нищо не е по-досадно за бегач в началото на състезанието, отколкото да се тъкат около по-бавните състезатели, след като пистолетът изгасне. По-бързите бегачи трябва да се класират в предната част на стартовата линия , по-бавните състезатели и пешеходците отзад. Някои състезания имат опити на базата на прогнозни темпове или знаци след ритъма. Ако не, попитайте участниците в близост до очакваното им темпо и ако е по-бързо от вашето, върнете се обратно. Повечето състезания използват чиповете за време, така че времето, което ви отнема да стигнете до стартовата линия, няма да се брои във вашето окончателно нетно време.

3 - Не дрънкайте

Loungepark

Не носете насипна промяна или набор от ключове в джоба си. Макар че може да не ви притеснява, постоянното дрънчене може да бъде наистина досадно за тези, които тичат близо до теб.

4 - Не поемайте целия път

Култура RM Exclusive / Едвин Хименес / Гети

Ако работите с група, опитайте се да не пуснете повече от две, за да могат други да ви предадат.

5 - Бъдете внимателни на водните станции

Крис МакГрат / Гети

Водните станции могат да станат малко хаотични и претъпкани. Внимавайте, когато се движите във водна спирка и се уверете, че не отрязвате другите бегачи или не изливайте вода върху тях. Ако искате да спрете или да намалите скоростта, за да минете през водния ограничител, уверете се, че зад вас няма бегач.

6 - Покажете благодарност на доброволците

Салах Малкави / Гети изображения

Кажи Благодаря!" да се състезавате доброволци, които ви дават вода или да поставите медал около врата си. Доброволно са добро време и състезанието няма да бъде успешно без тях.

7 - Използвайте предпазливост при носене на слушалки

Пол Гилъм / Гети изображения

Да, повечето състезания позволяват на участниците да слушат музика (стига да не се състезават за награда) и много състезатели не могат да се движат без тяхната музика. Но за безопасността на вашите и другите бегачи трябва да сте сигурни, че все още можете да чуете какво се случва около вас. Съхранявайте силата на звука ниско или се движете с една ухо, за да чуете инструкции от състезатели и предупреждения (т.е. "отляво") от други състезатели по време на състезанието.

8 - Много благодаря на поддръжниците

Dream Pictures / Остров

Потвърдете състезателите, които ви радват, докато ги предавате. Ако сте прекалено уморени, за да кажете "благодаря", покажете им усмивка, вълна или им дайте палец нагоре. Това ще ги накара да се почувстват добре и да ги насърчат да поддържат вкореняване за другите.

9 - Продължавайте да се движите в края

Жълто производство на кучета

Не спирайте незабавно на финалната линия или в улея. Ще настъпят бегачи, които идват точно зад вас, така че продължете, докато не успеете да спрете.

10 - Не бъди глупак

Герои изображения / Гети изображения

Не вземайте повече от справедливия си дял от храна и напитки на финалната линия. Обратната страна на пакетите ще го оцени, когато все още има достатъчно екстри за тях в края.