Получаване на медицинско удостоверение за бягане

Трябва ли да посетя лекаря, преди да започна да тече?

Ако сте нов, трябва да получите по-голям приоритет от избора на добър чифт обувки за бягане . Посещение при Вашия лекар е особено важно, ако се появи някой от тези проблеми:

Какво да попитате Вашия лекар за бягане

По време на посещението на лекаря си споделяйте плана и целите си с лекаря си и го накарайте да оцени вашия план и всички потенциални здравни проблеми. Попитайте как функционирането може да засегне всички съществуващи условия. Ако сте имали някакви наранявания в миналото, уверете се, че Вашият лекар е наясно с тях и попитайте дали той или тя има някакви предложения за това как да предотвратите повторение. Разберете за всички здравословни проблеми, които са общи за бегачите и как да се отървете от тях. Нека Вашият лекар знае, ако се опитвате да отслабнете .

Изпитът Ви трябва да включва упражняване на стресов тест (обикновено се прави на неблагодарна), за да се изключат всички латентни сърдечно-съдови проблеми, които могат да се появят, ако се упражнявате твърде трудно.

След като започнете редовно да се движите редовно, планирайте ежегодните физически упражнения, за да сте сигурни, че все още сте в добро здраве.