Как да победи скуката на неблагодарна

Много бегачи в студените климатични условия записват многобройни мили на неблагодарна през зимата и най-голямата им жалба обикновено е, че "Безопасната бягаща пътека е скучна". За да запазите тренировката на неблагодарна от застояла, опитайте някои от тези съвети, за да победите скуката на неблагодарна.

1 - Опитайте интервал тренировка.

Стюарт Ханаган / Гети изображения

Интервал тренировки : Вместо да се движите с постоянно темпо, разбърквайте тече с трудни и лесни сегменти. Тя може да бъде толкова проста, колкото: Пет минутна загрявка, последвана от три серии от интервали от четири минути (две минути трудно бягане и две минути лесна работа), последвано от пет минутна охлаждане.

2 - Бягай с приятел.

Ако вие и един приятел принадлежите към една и съща фитнес зала, я накарайте да се качи на неблагодарната до вас. Можете да се мотивирате един друг и да се разсейвате, за да накарате тренировката да премине по-бързо. И едно голямо нещо за неблагодарна работа с приятели е, че не е нужно да сте на същото темпо, така че можете да бягате с приятели, които нормално няма да бягате с вън.

3 - Слушайте музика.

Въпреки че използването на слушалки, докато бягате навън, не е безопасно, слушането на музика на неблагодарна може да бъде чудесен начин за борба с отегчението и да продължите по-дълго. Изберете мотивиращи песни и създайте плейлист за изпълнение на песни за тренировката - това ще ви попречи непрекъснато да проверявате часовника, за да видите колко повече трябва да отидете.

4 - Смесете го с тренировъчни упражнения.

Стюарт Грегъри

След 5-минутно затопляне, се движете с удобно темпо за пет минути, след което излезте от бягащата пътечка и правете две минути тренировъчни упражнения, като хрускане, натискане на ръцете, странични хрущеи, издутини и спадове. Опитайте се да направите четири комплекта тренировки за тренировка / сила.

Също така вижте: Укрепване на тренировките за бегачи

5 - Слушайте аудиокниги.

Mikolette / Getty

Когато за пръв път започнах да слушам аудиокниги по време на писти, ми хареса толкова много, че бях ритал, че не го опитах по-рано. Независимо дали става въпрос за книга за просвещение или сочен роман, слушането му помага да ме разсейва и мотивира да се движи. И когато съм в средата на добра аудиокнига, аз наистина се радвам на следващия ми манш. Audible.com е отличен ресурс за намиране на аудиокниги. Моята библиотека също има огромен избор от безплатни аудио книги, които да заемате, така че не забравяйте да проверите вашите преди да си купите такъв.

6 - Работа за подобряване на оборота.

Stockbyte

Бягането на бягащи пътеки е чудесна възможност да работите за подобряване на оборота, тъй като вече имате време за работа точно пред вас. Всичко, което трябва да направите, е да преброите колко пъти едно стъпало удари колана след минута, след което удвоете това число, за да преброите крачка. Елитните бегачи се движат на около 180 стъпки в минута - вижте колко близо можете да стигнете до това. Работата по броя на крачките може да подобри ефективността на работа, дори и при външни терени.

7 - Излизане на зоната.

Андерсен Рос

За разлика от бягането навън, бягащата пътека не изисква да обръщате особено внимание на обкръжението си и да внимавате за автомобили, велосипедисти, кучета и други опасности. Вие дори не трябва да мислите за вашия маршрут. Така че тичането на неблагодарна ви дава възможност да се изгубите в ритъма на дишащите крака или ударите на краката си. Опитайте се да блокирате всичко около вас и да влезете в спокойно и спокойно състояние.

8 - Направете пирамидална тренировка.

Дарил Leniuk

Времето лети по време на тази тренировка за тренировка, защото отделяте толкова много внимание на интервала от време. След 5-минутно затопляне, тичайте твърдо (5K темпо) за една минута, възстановете една минута; дръжте усилено две минути, възстановете две минути; издържайте три минути, възстановете две минути; продължи твърдо четири минути, възстанови две минути; издърпайте усилено пет минути, възстановете две минути.

После си върнете пътя надолу по "пирамидата" и продължите твърди четири минути, да се възстановите две минути; издържайте три минути, възстановете две минути; дръжте усилено две минути, възстановете две минути; изпълнете усилено една минута, възстановете една минута. Завършете тренировката с 5-минутно разхлаждане.

Още: Пирамида скорост тренировка

9 - Гледайте телевизия.

PM Изображения / Getty

Ако принадлежите към фитнес зала, може да сте в състояние да бягате на неблагодарна с телевизор или да гледате телевизия, монтирана на стената. Дори ако това не е опция, лесно можете да гледате на iPad или преносим компютър, като използвате онлайн стрийминг услуги като Netflix или Amazon Prime. Вижте тези опции за топ слушалки за участниците .

10 - Заменете с друга кардио машина.

Blend Images - Дейв и Лес Джейкъбс

Опитайте да разкъсате маршрута си, като редувате с мотора или елиптичния треньор. Ако искате да направите 40-минутна кардио тренировка, пуснете се на бягащата пътека за 10 минути, след което прескочете друга машина в продължение на 10 минути и продължете да се редувате, докато не достигнете общото време за гол.

Ако бягате на бягаща пътечка у дома и това е единствената ви кардио машина, опитайте се да се движите нагоре и надолу по стълбите в продължение на пет минути, между сегментите.

Вижте също: