Съвети за правилното изпълнение на формуляра

Подобряването на текущата ви форма може да ви помогне да работите по-бързо, по-ефективно и по-комфортно, с по-малко стрес върху тялото си и намален риск от нараняване. Следвайте тези съвети, за да работите по усъвършенстването на текущата ви форма.

Гледам напред

Йордания Сименс / Икона / Гети изображения

Очите ви трябва да бъдат фокусирани на земята на около 10 до 20 фута пред вас. Не се взирате в краката си. Не само това е правилната форма, но и безопасен начин да бягате, защото можете да видите какво идва и да избягвате да падате .

Land Midfoot

Не бъдете подглавник или петик. Ако кацнете на пръстите на краката, вашите телета ще се стегнат или уморят бързо и може да се развие болка в гърлото . Приземяването на петите ви означава, че сте претрупани и спирате, което губи енергия и може да причини нараняване. Опитайте се да кацнете в средата на крака си и след това преминете към предната част на пръстите на краката си. Ако вече не пристигнете midfoot, ето някои начини, по които можете да практикувате тази техника .

Дръжте краката си насочени право напред.

Гислейн и Мари Дейвид де Лоси / Гети

Уверете се, че пръстите на краката ви са насочени в посоката, в която искате да отидете. Ако тичаш с краката си навътре или навън, може да се стигне до наранявания. Ако не го направите по естествен път, може да се наложи да държите краката си в правилната посока. Опитайте се да го направите на кратки разстояния и след това да увеличите времето или разстоянието, които изпълнявате по този начин. В крайна сметка ще започнете да свиквате с краката си насочени прави и ще се почувствате по-естествено.

Дръжте ръцете си на кръста си.

Опитайте се да задържите ръцете си на талията, точно там, където може леко да миете бедрото. Ръцете ви трябва да са под ъгъл от 90 градуса. Някои начинаещи имат тенденция да държат ръцете си нагоре по гърдите си, особено когато се уморяват. Всъщност може да се почувствате още по-уморени, като държите ръцете си по този начин и ще започнете да усещате напрежение и напрежение в раменете и врата.

Отпуснете ръцете си.

PeopleImages / Getty

Докато бягате, дръжте ръцете и ръцете си възможно най-спокойни. Можете нежно да си купите ръцете, сякаш държите яйце и не искате да го разкъсате. Не стиснете юмруци, защото това може да доведе до стягане в ръцете, раменете и врата.

Проверете позата си.

Култура RM Изключителен / Майк Титъл / Гети

Дръжте позицията си права и изправена. Главата ви трябва да е нагоре, гърбът ви равен и раменете. Дръжте раменете под ушите си и поддържайте неутрален таз. Уверете се, че не се навеждате напред или назад в кръста си, което някои бегачи правят, когато уморят. Проверявайте позата си от време на време. Когато сте уморени в края на вашето бягане, обикновено е да се спуснете малко, което може да доведе до болки в областта на шията, рамото и болки в долната част на гърба. Когато почувствате, че се накланяте, издърпайте гърдите си.

Отпуснете и раменете си.

Мартин Новак / Гети

Раменете ви трябва да бъдат отпуснати и квадратни или изправени напред, а не прегърнати. Закръгляването на раменете твърде далеч напред води до стягане на гръдния кош и ограничаване на дишането. Вие ще дишате много по-лесно, ако раменете ви са отпуснати.

Завъртете ръцете от рамото.

Ръцете ви трябва да се въртят напред и назад от рамото ви, а не от лакътя. Помислете за ръката си като махало, люлеейки се напред и назад по рамото си. Карайте лакътя назад и после го оставете да се върти към вас. Ръката ти трябва почти да пасне на хълбока, когато ръката ти се върне пред теб.

Не скачайте.

Нико Де Паскуайл Фотография / Гети

Опитайте се да задържите крачката си на земята и да се съсредоточите върху бързото движение . Твърде много движение нагоре и надолу е загуба на енергия и може да бъде трудно на долната част на тялото ви. Вземете кратки, леки стъпки, сякаш сте стъпили на горещи въглища. Колкото по-високо се отдръпнете от земята, толкова по-голям е шокът, който трябва да поемете при кацане и колкото по-бързо ще се уморите.

Дръжте ръцете си до вас.

Кори Дженкинс / Гети

Избягвайте люлеенето на рамото отстрани на страни. Ако ръцете ви пресичат гърдите ви, е по-вероятно да се отпуснете, което означава, че не дишате ефективно. Неефективното или плиткото дишане може да доведе до странични бримки или крампи в коремната област.

Представете си вертикална линия, която разделя тялото ви наполовина - ръцете ви не трябва да го пресичат.