Как да избягвате изгарянето от бягане

Поддържайте текущата си мотивация, когато се чувствате изгорени

Бегачите преминават през периоди, когато се чувстват като нуждаещи се от почивка - психически и физически - от бягане. Понякога се случва след завършване на голямо състезание, за което работите месеци, като маратон. Трудно е да останете мотивирани, след като сте достигнали тази основна цел. За да избегнете изтичането на тази точка на изгаряне, опитайте някои от тези стратегии:

Не се притеснявайте за график

Джошуа Ходж Фотография / Е + / Гети изображения

Може да се чувствате изгорени, защото сте били роби в тренировките си. Това е особено вярно след месеците на подготовка за маратон или друга голяма раса. Станете просто за забавление, без да се притеснявате да следвате график за тренировка. Не работете за време или разстояние . Просто излезте за бягство и спрете, когато умът или тялото ви ви кажат.

Вземете седмица извън седмицата

Ако работите с висок пробег (повече от 30 мили в седмицата), намалете разстоянието от най-малко 50% на четвърта седмица. Вземете поне два почивни дни през седмицата. И тялото и умът ви ще оценят периода на възстановяване. Тя дава на вашето тяло шанс да консолидира ефектите от обучението и да може да извършва пълни ремонти. Спомняте ли си, че в Битие дори творецът си е починал? Ако това е добро за Всемогъщия, това е добре и за вас.

Допълнете вашето движение с кръстосано обучение

Участието в дейности, различни от тичане , като плуване, колоездене, тренировки за сила или йога, един до два дни в седмицата, дава възможност на вашите мускули да прекъсват и също може да ви помогне да съживите умствената ви перспектива. Трябва да балансирате развитието на мускулите си - Вие сте повече от краката си. Дори само с краката си, поддържането на противоположните мускули в баланс с колоезденето е добра идея.

Изпълнете състезание за удоволствие - не състезавайте.

Не е нужно да изгаряте сърцето си във всяко състезание, което влизате. Понякога е забавно да се движите по-лесно от скоростта на състезанието и просто да се насладите на състезанието, без да оказвате натиск върху себе си. Тя може да ви даде свободата да бягате с някой, с когото обикновено не сте работили, като съпруг или приятел. Съществуват много възможности за избор с раси, които насърчават костюми, отбори и забавления като празнични писти, цветови руни, нощни писти с неонови и зомби / оцелели състезания. Може да не тичате толкова бързо, но ще бъде много забавно.

Променете маршрута и рутинните си процедури

Вие сте длъжни да се отегчите или да изгорите, ако продължите със същите пътища седмица след седмица. Превключете маршрута си или дори часа от деня, който изпълнявате. Отидете за бягане преди работа сутрин, ако обикновено тичате вечер. Ако никога не сте опитвали трасиране , защо да не опитате?