9 Основни правила за етикет за изпълнение

Как да бъдем любезен бегач

Когато се движите по пътеки , пътеки, писта или пътища, важно е участниците да следват основен набор от правила, за да поддържат тези зони безопасни и приятни за всеки, включително и не-състезатели. По-долу са дадени някои основни указания за безопасност и етикет, които да следвате, ако се движите по пътя за многократна употреба, местната писта или пътеки или по пътя.

1 - Не поемайте целия път

Сам Диефуис / The Image Bank

Ако работите с група, опитайте се да не пуснете повече от две, за да могат други да ви предадат. Не принуждавайте други пътеки, пешеходци и велосипедисти да се измъкнат от пътя. Когато работите с група в много натоварена област или в тясна пътека, изпълнете един файл.

2 - Останете надясно, освен ако не преминете

Бъдете много внимателни, обединявайки се на ляво в минаваща лента. Обърнете се и се погрижете за велосипедисти или други състезатели, които биха могли да ви предадат.

3 - Следвайте правилата на песента

Йордания Сименс / Image Bank / Getty Images

Ако работите на писта в местното си училище или в друго местонахождение, се уверете, че спазвате публикуваните правила за ползване, коя посока да се изпълнява или кои ленти да използвате (обикновено външни платна за по-бавни пътеки и пешеходци). Ако няма публикувани правила, попитайте други участници на пистата или следвайте ръководството, ако не сте сигурни какво да правите.

4 - Не дразни

Когато е възможно, не носете загуба на промяна или набор от ключове в джоба си. Въпреки, че постоянното изтръпване или увисване може да не ви притеснява, то може да дразни тези, които тичат близо до теб.

5 - Уверете се, че можете да чувате

Пол Гилъм / Гети изображения

Трябва да сте в състояние да чуете искания ("отляво") и предупреждения ("look out - dog!") От други бегачи и хора, използващи пътеката или пътеката, така че не е добра идея да носите слушалки, когато бягате навън . Ако наистина се нуждаете от музика като отвличане на вниманието, пазете силата на звука ниска и една ухото излиза.

6 - Никога не спирайте внезапно в средата на бягството

Ако трябва да спрете да завързвате обувката си, да се простирате или да вземете напитка от бутилката с вода, първо я преместете на пътя или пътеката. Уверете се, че изглеждате, преди да се преместите настрани, за да не отрязвате някого.

7 - Погледнете и двата начина

Винаги гледайте и двата начина, преди да влезете или да излезете от пътя, когато се приближавате до кръстовища и пиене на фонтани. Дори ако се движите по еднопосочна улица, може да има бегачи, пешеходци или велосипедисти, идващи от другата посока.

8 - Преместете се на страни или сигнали, ако правите разходка по разходка

Ако сте тичал / ходил, увери се, че се движиш встрани или сигнализираш на онези, които стоят зад теб, ако ще се забавиш, за да вземеш разходка за разходка. В противен случай състезателите зад вас може случайно да се натъкнат на вас или да ви раздразнят, че трябва да маневрират около вас.

9 - Не изхвърляйте

Когато се движите по пътеки, пътеки или пътища, не хвърляйте бутилки за вода, опаковки с гел или бара или други отпадъци на земята. Изключение от това, разбира се, е, ако бягате в състезание. В този случай е добре да хвърлите празна чаша на земята при водните спирки, тъй като доброволците от състезанието ще ги почистят.