Съвети за намиране на най-доброто място за изпълнение

"Аз съм нов, за да тичам, но не съм сигурен къде трябва да бягам. И откъде да знам доколко бягам?"

Едно от нещата, които обичам да бягам, е удобството. В много случаи можете да украсите обувките си , да отправите предната си врата и да започнете да бягате.

Ако планирате да се движите по местните пътища или тротоари, уверете се, че търсите маршрути с минимален трафик и широко рамо (или тротоари).

И не забравяйте да следвате предпазните мерки за бягане извън автомобила , като например движение в обратна посока . Важно е също така да практикувате добър етикет и да сте любезни към другите бегачи, пешеходци и велосипедисти.

Когато се движите по пътища, можете да използвате MapMyRun, за да начертаете маршрута си и да го измерите. Сайтът също е запазил маршрути от други участници във вашия район, така че можете да ги преглеждате и да намерите някои нови маршрути. Или винаги можете да управлявате маршрута си в колата си и да измервате пробега с помощта на километража на автомобила.

Разбира се, движението по едни и същи пътища в местния квартал може да стане скучно след известно време. И може би не винаги имате най-идеалните условия да се движите по местните улици. Ако това е така, може да искате да се отправите към местния парк, велосипед или пътека. Потърсете в мрежата за вашия град или парк окръг, за да научите повече за местните паркове.

Бягай с група

Можете също така да се свържете с вашия местен клуб и да разберете къде правят своята група.

Дори и да не искате да бягате с тях, ще получите поне идеи за нови маршрути. Вашият местен магазин за работа също е страхотен ресурс - те със сигурност ще имат предложения за местни маршрути.

Може да научите за паркове и съоръжения за отдих, които дори не сте знаели. Ако имате късмет, може да намерите намираща се наблизо мръсотия за туризъм и бягане , което ще бъде по-лесно за вашето тяло, отколкото бетон или асфалт.

(От тези повърхности най-добре са пътищата за замърсяване, следвани от асфалтови пътища и след това от тротоари.)

Натиснете местната песен

Друг безопасен и удобен вариант е песента в местната ви гимназия. Повечето гимназиални писти са отворени за обществеността и те са и по-мека повърхност в сравнение с асфалта и бетона. Повечето песни са на 400 метра (около 1/4 мили), така че е лесно да наблюдавате разстоянието, когато работите върху него. Ако сте нов за изпълнение на дадена писта, ето някои основни правила за етикета за изпълнение на трасето .

Още често задавани въпроси за начинаещи:

Вижте също: Абсолютно ръководство за начинаещи за бягане