Как да избягвате хранителните добавки и химикали

Думите "химикали" и "добавки" звучат страшно за някои хора, но няма нужда средният потребител да се страхува от хранителни добавки или химикали. Всъщност почти цялата храна в местния магазин за хранителни стоки има поне един вид добавка в него (или върху него). Те са тествани за безопасност и те са налице само в малки количества, със сигурност далеч под всякакви опасни нива на излагане.

Но някои хора са загрижени за излагането на пестициди и други остатъци и можете да предприемете мерки за намаляване на експозицията.

Ето как:

Измийте плодовете и зеленчуците си

Повечето от свежите продукти, които купувате, все още имат покритие (кожа, лющене, люспи, черупки и т.н.), тъй като тези покрития помагат за защита и запазване на развалящите се части вътре. Плодовете и зеленчуците, които са били изложени на химически пестициди, хербициди и торове, са склонни да имат остатъци от тези химикали на повърхността си.

Измиването на плодовете и зеленчуците преди да ги изядете ще помогне за отстраняването на някои химически остатъци и, разбира се, както и на бактерии и други микроби. Трябва да измиете всички пресни плодове и зеленчуци с вода (без сапун). Дори да се произвеждат с негодни за консумация кожи като банани, портокали и пъпеши трябва да се почистват, за да се предотврати замърсяването на плътта вътре.

Отиди органично

Биологичните култури се отглеждат без химически пестициди или хербициди, така че органичните плодове и зеленчуци няма да имат остатъците от химикали, които редовно произвеждат.

Органичните меса се произвеждат от животни, на които не се дават допълнителни хормони и се хранят само биологично.

Винаги търсете органични етикети на Министерството на земеделието на Съединените щати. Храните, които носят етикета " 100 процента органичен" , се произвеждат с всички органични съставки. Храни, които са етикетирани само като " органични", трябва да бъдат направени с 95% органични съставки, докато храни с надпис " Произведени с биологични съставки" на етикета могат да бъдат само 70% органични.

Прочетете етикетите на храните

Пакетираните храни трябва да съдържат изброените съставки на кутията или чантата. Потърсете изкуствени хранителни оцветители и оцветители, които имат число, нещо като FD & C Green No. 3. Други хранителни добавки, които може да видите на етикета, са BHT и BHA , мононатриев глутамат (MSG) и изкуствени подсладители като аспартам и захарин.

Нарежете мазнината

Хормонните остатъци често се съхраняват в животинска мазнина. Купувайте по-меки парчета месо, отрежете мазнините от месото и избирайте безмаслено мляко. Можете също така да купувате органично мляко и без мляко, които произхождат от крави, за които не е даден хормон на растежа на едрия рогат добитък.

Стойте далеч от BPA

Бисфенолът А (BPA) е химическо съединение, намиращо се в някои твърди пластмасови продукти като бебешки бутилки, бутилки за вода и твърди пластмасови съдове за готвене. Купете продукти, които са без BPA, или изберете продукти, произведени от други материали, като стъкло. Също така трябва да избягвате микровълнови храни в пластмасови контейнери, които не са специално обозначени като " безопасни за микровълнова печка".

Използвайте воден филтър

Водата от чешмата е безопасна за пиене и готвене. Въпреки това, можете да отстраните хлорид или други примеси с вътрешен воден филтър или водна филтърна кана. Можете също така да закупите филтрирана вода в магазина за хранителни стоки, както в нови бутилки, така и в бутилка за пълнене.

Източник:

Университет Корнел, Институт за сравнителни изследвания на рака. "Намаляване на експозицията на домашни и градински химикали."