Работа Essentials Всеки Runner има нужда

Бягането е спорт с доста ниска поддръжка. Нямате нужда от много фантазия съоръжения и оборудване. Но ако планирате да стартирате редовно, ето някои важни изпълнявани елементи, които ще ви направят по-удобни и по-безопасни.

1 - Обувки за бягане

Носенето на стари обувки или обувки за бягане, които не са подходящи за вашия тип крак и стил на бягане, е една от най-големите причини за наранявания . Отидете в работещ специализиран магазин, където експертите могат да преценят вашия тип пейзаж и стил на изпълнение и да направят препоръки за подходящите обувки за вас. Дори ако се интересувате от бягането, все още е важно поне да носите минималистични обувки за бягане, за да предпазите краката си, когато бягате навън.

2 - Работно облекло за технически дрехи

JGI / Том грил / Гети изображения

Независимо дали се движите в горещо или студено време, носенето на дрехи от техническа тъкан ще ви помогне да останете сухи и удобни. Един синтетичен материал, като DryFit, Thinsulate, Thermax, CoolMax, полипрополен или коприна, ще изтръгне потта от тялото ви.

Избягването на памука е важно, защото след като памучните тъкани се намокрит, те ще останат мокри. В хода на студеното време тичане в технически тъкани ще ви помогне да ви суха и топло. При горещи метеорологични течения , носенето на дрехи, които отблъскват потта ви, ще ви помогне да избегнете изтръпване .

Също така вижте: Какво да не носите в движение

3 - Добре работещи чорапи

Jupiterimages

При избора на чорап за бягане, най-важният фактор, който трябва да се разгледа, е материалът. Подобно на работните ви дрехи (вижте по-горе), искате да останете далеч от 100% памук. Ако носите памучни чорапи, когато краката ви се потят или стъпвате в локва, влагата няма да се разболее. Носенето на памучни чорапи през зимата ще накара краката ви да се чувстват студени и лепкави. А през лятото ще причинят мехури .

Най-добре работещите чорапи са тези, които са изработени от синтетични материали като полиестер, акрил и CoolMax, защото те ще изпръскват влагата. За зимата , смеси от вълна като SmartWool също са добър избор. Някои бегачи избират да носят двуслойни чорапи (Wright чорапи са една марка) за допълнителна защита на блистерите.

4 - Вода

Култура RM / Кори Дженкинс / Гети

Ако имате повече от 30 минути, важно е, че консумирайте вода, за да останете хидратирани. Общо правило за консумация на течности по време на вашите писти е да пиете 4 до 6 унции течност на всеки 20 минути по време на вашите писти. Ако нямате достъп до вода по маршрутите си, ще трябва да носите със себе си свои течности. Ето някои бутилки за вода и хидратиращи колани, които можете да използвате, за да държите флуидите си докато бягате.

5 - Идентификация и пари

Трябва да останете в безопасност, когато бягате навън. Поставете лиценза на шофьора си в джоба или лентата си или носете идентификационен етикет на обувката си. Ако носите идентификационен маркер или гривна, уверете се, че има номер за спешни повиквания по него. Също така е добра идея да имате пари за вас в случай на спешност. Например, ако сте на мили от дома и времето се оказва лошо или ако някое нараняване започне да ви безпокои, може да се наложи да вземете кабина или автобусен дом, вместо да рискувате да бягате. Някои допълнителни пари също могат да бъдат полезни, ако трябва да спрете и да купите вода, Gatorade, храна или доставки за първа помощ по време на вашето бягане.

6 - Бягай часовник

Westend61 / Creative RF / Гети

Движещият се часовник е чудесен за времето на вашите писти, като се раздели по време на състезания, както и други неща. Докато някои тичащи часовници могат да следят сърдечния ритъм и темпото, начинаещите бегачи не се нуждаят от нещо, което да е фантазирано. Но обикновеният часовник с бутон за спиране и старт може да бъде полезен за бегачите, така че да могат да изчакат пистите си и да го използват за измерване на интервалите на движение / ходене .

7 - Защита от слънце

Колин Андерсън

Наблюдателите прекарват много време на открито на слънце, затова е важно да предприемем стъпки за предпазване на кожата от излагане на слънце. Използвайте водоустойчив слънцезащитен крем, който има SPF най-малко 15 и предлага широка спектрална защита, което означава, че защитава срещу UVA и UVB лъчи. Съставът на пръчките е добър за лицата на участниците, защото слънцезащитниците няма да попаднат в очите ви.

Можете също да носите козирка или шапка, за да осигурите на лицето си допълнителна защита. (Въпреки че все още ще имате нужда от слънцезащитно покритие на лицето си.) Това също така ще помогне за усвояването на потта, така че слънцезащитните продукти не попадат в очите ви. Добра чифт UV-блокиращи слънчеви очила ви дава по-голяма защита на лицето и също така предпазва очите от вредните лъчи на слънцето.