Основни текущи дрехи и екипировка за начинаещи

Какво трябва да носи Новак Бегач?

Ако сте нови за бягане, може да се чудите какво трябва да нося, когато бягам ? Едно от нещата, които обичам да бягам, е, че не се нуждаете от луксозна екипировка или скъпо работно облекло. Всичко, от което наистина се нуждаете, за да започнете да бягате, е добра чифт обувки, които са подходящи за вас.

Тенис обувки: Вашият най-важен екип

Носенето на стари обувки или обувки за бягане, които не са подходящи за вашия тип крак и стил на бягане, е една от най-големите причини за наранявания.

Ето защо не е добра идея да изкопаете старите тенис обувки от гърба на гардероба си и да предположите, че можете да се движите в тях. Нуждаете се от свежи, добре омекотени обувки, които са предназначени за бягане, се вписват добре и съответстват на вашия тип крак и стил на изпълнение . Дори ако имате стар чифт обувки, които смятате, че са удобни, възглавниците могат да се изхабят, така че те вероятно трябва да бъдат заменени.

Когато пазарувате за обувки за бягане, не изберете обувка, защото харесвате марката, стила или цветовете. Най-добре е да отидете в специализиран магазин, където експертите могат да оценят стила ви на краката и тичането и да направят препоръки за подходящите обувки за вас. Уверете се, че продавачът ви гледа как се показва и оценява походката ви. Той или тя също трябва да измери крака ви. Дори ако сте готови да растете, краката ви всъщност могат да се увеличат с течение на времето, поради падащи арки, бременност или промени в теглото.

Не е нужно да купувате най-скъпата чифт обувки в магазина, но инвестирането в добри чифт обувки е умна идея, която ще ви помогне да предотвратите наранявания и да увеличите комфорта си, докато бягате.

Можете да прекарате малко по-малко, но след като знаете правилната обувка за вашия стил и поход, можете да пазарувате за сделки при закупуване на подмяна на обувки.

Повече ▼:

Какви дрехи да носите докато бягате

Когато за първи път започвате да бягате, не е нужно да се бързате и да купувате луксозно работно облекло.

Просто носете удобни дрехи, с които да тренирате.

Жените трябва да се погрижат да носят добър спортен сутиен . Специализираните магазини за бягане са добро място за пазаруване, защото те имат много сутиени, предназначени за бягане. Опитайте го и го изпробвайте, като се движите на място и скачате нагоре и надолу. Вашият спортен сутиен трябва да ви пасва правилно и да не бъде прекалено опънат. Повечето спортни сутиени трябва да бъдат заменени след 72 измивания, когато еластичността е загубена или ако теглото Ви се промени значително. Ако имате голям гръден кош и сте имали проблеми в миналото да намерите удобен, спомагателен спортен сутиен за бягане, опитайте един от тези препоръчителни спортни сутиени за големи сандъци .

Когато излизате за вашите писти, бъдете внимателни да не превишавате. След като се затоплите, допълнителното телосложение на тялото ви ще усетите около 15 до 20 градуса по-топло. Така например, ако температурата е над 55 градуса, най-вероятно ще бъде добре да бягате в тениска и шорти.

Повече ▼:

Ако започнете да ставате по-сериозни за бягане и да започнете да изминавате много по-дълги разстояния, може да искате да започнете да инвестирате в някои технически дрехи.

За разлика от памучното облекло, синтетичните тъкани, като CoolMax или Dri-Fit, излъчват вълна от кожата ви и ще ви помогнат да избегнете износване . Въпреки, че техническата тъкан, работеща с дрехи, може да струва малко повече, ще оцените комфорта, особено по време на дългите писти. Те също се държат много по-добре чрез употреба и миене от тренировка дрехи, изработени от памук. Това също е умна идея да се избегне носенето на 100% памучни чорапи. Носенето на работещи чорапи, които са синтетични смеси, ще ви помогне да предотвратите появата на мехури .

Повече ▼: