Стъпки за успешен навик

Някои хора започват с добри намерения да поддържат редовен работен навик, но в крайна сметка се откажат след няколко седмици. Може да отнеме около четири до шест седмици, за да се развие навик, така че това не отнеме известно постоянство, за да направи своя нов работещ навик стик. Изпробвайте някои от тези съвети, за да запазите мотивацията и решимостта си да продължите да се изпълнявате.

Стартирайте програма Learn to Run

Ако сте напълно нови за бягане, то определено ви помага да следвате план, който ще ви помогне да се улесни в него и да ви предпази от чувството, че сте обезкуражени. Изпробвайте един от тези безплатни планове за обучение, които използват метода на въртене / разходка, за да увеличите постепенно времето си на работа:

Кажете на другите

Споделяйте желанието си да започнете работещ навик със семейството и приятелите си. Като казвате на другите, вие правите себе си по-отговорни. Знаейки, че вашите приятели и членове на семейството ви ще ви помогнат за актуализации за напредъка ви, ще ви помогне да останете мотивирани да продължите да бягате. Също така, вашите приятели и членове на семейството може да имат някои добри съвети и да ви предложат много необходимото насърчение.

Също така вижте: Как да се справяте с Naysayers

Обучение за състезание

Обучението за състезание е чудесен начин да останете мотивирани да бягате. Приемете приятел или член на семейството си, за да се присъедините към вас, за да можете да мотивирате един друг. Помислете за подписването на 5K благотворително забавление и започнете да събирате дарения за благотворителността. Когато смятате, че се отказвате от обучението си, можете да помислите за всички поддръжници, които няма да искате да спрете.

Повече ▼:

Не го прекалявай

PM Изображения

Когато някои хора решат да започнат да работят, те се закачат на чифт обувки за бягане и тичат толкова бързо, колкото могат. Те в крайна сметка се чувстват изтощени, възпалени и обезкуражени, вместо да се надяват на следващия си ход. Работата твърде прекалено е един от най-лесните начини да се нараните.

Когато стартирате за първи път, фокусирайте се върху увеличаването на пробега постепенно. Не работете всеки ден . Може дори да искате да започнете да правите бягане / разходка . Също така, уверете се, че сте снабдени с обувки , така че носите правилните обувки за вашия крак и тичане. Ще се радвате много повече, ако не се нараните и не страдате от всяко бягане.

Дръжте текущия дневник

триножник

Поддържането на дневник за обучение или текущ блог е отличен начин да проследите напредъка си и да останете мотивирани. Лесно е: Просто вземете тетрадка и напишете няколко бележки след всяка от вашите тренировки. Уверете се, че сте маркирали датата, приблизителния километраж и времето си и няколко коментара за това как се чувствахте (т.е. "завършихте силно", "почувствахте, че са първите 2 мили").

Дръжте своя дневник на видно място, за да ви напомня (и може би да ви окаже малко натиск), за да продължите да бягате. Погледнете назад към предишните си записи, за да си припомните докъде сте стигнали. Или, ако предпочитате да го направите онлайн, създайте текущ блог и публикувайте записи за напредъка си и го споделете с приятели и семейство. Или публикувайте понякога актуализации във Facebook или други социални медии, за да споделите напредъка си и да останете отговорни.

Проследявайте напредъка си и по други начини

Хуан Силва

С всички здравословни предимства на бягане, вие сте длъжни да забележите някои положителни промени във вашето здраве и тяло, когато започнете редовно да бягате. Наличието на по-голяма информираност за тези промени и действително измерването им ще ви помогне да останете мотивирани да поддържате навика си.

Опитайте се да се претегляте и да правите измервания редовно (веднъж седмично е добре), така че да можете да видите напредъка си. Вземете кръвното си налягане и холестерола си проверени и проследявайте, за да го тествате отново след няколко месеца. Вземете сърдечната честота на почивка всяка сутрин - докато подобрявате физическата си способност, трябва да я видите да се спусне.

Имате лош план за времето

altrendo изображения

Не позволявайте на дъждовно , снежно , горещо или студено време да ви даде извинение да не бягате. Ако винаги бягате отвън, независимо от времето, уверете се, че сте готови с подходящи предпазни мерки за безопасност при горещи и студени климатични условия. Също така се уверете, че имате подходящо облекло за топлината и студа . Ако знаете, че няма да бягате навън, когато е прекалено горещо или студено, уверете се, че имате място, където можете да бягате или да преминете на закрито.

Създайте система за възнаграждения

По-вероятно е да продължим с нов навик, ако имаме наградна система. Планирайте някои краткосрочни и дългосрочни награди за себе си, така че да сте вдъхновени да продължите да се движите. Например планирайте да се погрижете за педикюр или масаж, когато работите три пъти седмично в продължение на три седмици.

Когато се боря с моята мотивация, понякога се нуждая от множество награди, за да ме задържат. Ще си обещая студено кафе (или горещо, в зависимост от метеорологичните условия) в края на дълъг период и планирам да купя нов чифт течащи чорапи след приключване на състезанието. Дори нещо толкова просто, колкото слушане на занижаваща аудиокнига или гледане на любимия си сетком на неблагодарна, може да ни помогне да ни държим мотивирани, за да направим това изпълнение.

Бийте скука

Марк X снимки

Скуката е една от най-важните причини, поради които хората се отказват от бягането, затова се старайте да я държите забавно и интересно. Стартирайте с други хора и различавайте маршрутите и тренировките си, така че да не вършите същите писти отново и отново. Ако направите много неблагодарна работа, опитайте тези съвети за борба с отегчение на неблагодарна .

Още: Как да се измъкнем от бягаща пътека

Забавлявай се

Чейс Джарвис / Гети изображения

Ако работите само като средство за постигане на цел - като загуба на тегло - в крайна сметка ще се почувствате като скучна работа. Когато отидете на бяг, опитайте да бъдете благодарни за възможността да отделите малко време за себе си и да подобрите здравето си. Напомнете си, че имате късмет, че сте достатъчно здрави, за да бягате. Ако работите на открито, вземете в околностите си и оценете възможността да взаимодействате с природата. Ако имате нужда от още напомняния за това, защо сте късметлия да се кандидатирате, проверете тези причини, поради които бягането е толкова добро за вас .

Вижте също: