Къде да получите помощ за отслабване

Загубата на тегло е по-трудна за вас, отколкото за другите хора около вас? Може би сте гледали приятелите и членовете на вашето семейство отслабване с популярни програми за отслабване, докато не сте виждали никакви резултати на всички с една и съща диета и тренировъчни програми. Ти просто си обречен да се провалиш? Не. В действителност, ново проучване показва, че липсата на успех може да не е по ваша вина.

Малко проучване, проведено от Националните здравни институти, показва, че загубата на тегло е просто по-трудна за някои пациенти с наднормено тегло. Изследователите казват, че "докато факторите на поведението, като например спазването на диетата, засягат загуба на тегло до известна степен, нашето изследване предполага, че трябва да обмислим по-голяма картина, която включва индивидуалната физиология." Накратко казаха, че тъй като тялото ви може да работи срещу вас персонализиран подход за отслабване може да работи най-добре за вас.

Как да получите персонализирана помощ за отслабване

Онлайн програми за отслабване и търговски диети работят много добре за някои хора. Но тези програми обикновено не са персонализирани специално за вас. Може да се нуждаете от персонализирана помощ за отслабване, за да отслабнете успешно и да запазите теглото завинаги. Персонализираният подход трябва да вземе под внимание вашия медицински профил, уникалния ви начин на живот и дори емоционалните ви чувства за храната. Има различни начини, по които можете да поискате помощ за отслабване, в зависимост от вида поддръжка, от която се нуждаете,

Медицинска помощ за отслабване. Вашият най-добър източник на персонализирана помощ за отслабване е вашият лекар. Вашият доставчик на първична помощ може да ви каже как вашето тегло влияе върху вашето здраве. Той или тя може също да ви обясни как загуба на тегло може да подобри вашето здраве. Например, може да сте в състояние да намалите риска от заболяване, ако отслабнете .

Може дори да сте в състояние да намалите или елиминирате определени лекарства, когато отслабнете.

Вашият лекар също е добро място да получите препоръка за регистриран диетолог или физически терапевт. РЗ може да създаде персонализиран план за хранене, който взема под внимание начина ви на живот. Физиотерапевтът може да работи с вас, ако имате ограничения за мобилност, за да намерите решения за упражнения. Можете също така да говорите с Вашия лекар за хирургична операция за отслабване и хапчета за отслабване с рецепта.

Социална помощ за отслабване. Някои търговски програми за отслабване включват социално подпомагане като част от програмата. Например, Weight Watchers осигурява срещи за членовете си, където се събирате с други хора, които приемат диета, и наставник за отслабване, за да обсъдите предизвикателства и успехи. Може дори да можете да намерите общност за подкрепа на загуба на тегло във вашата църква или във вашия квартал . В допълнение към тези източници можете да създадете персонализирана мрежа за поддръжка с приятели, колеги и семейства.

Емоционална загуба на тегло Помощ. Пристрастяването към храните може да бъде източник на преяждане, преяждане или емоционално хранене.

Някои експерти по здравословно поведение в областта на поведението са обучени да ви помогнат да управлявате тези притеснения. Можете да получите сезиране от Вашия лекар, регистриран диетолог или можете да намерите психолог, специализиран в хранителни разстройства чрез Американската психологическа асоциация.

Не забравяйте, че ако загуба на тегло се чувства необичайно трудно, вероятно е. Докоснете се и помолете за помощта, която ви е необходима, за да създадете персонализирана диета и програма за упражнения за успех.