Най-добрите извинения да не се изпълняват - и как да ги бият

Понякога имаме най-добри намерения да бягаме, но нещо помръдва. Често това са натоварените ни графици или времето, което е виновникът; докато в други случаи просто не можем да съберем мотивацията да се измъкнем там. Ето някои от най-популярните извинения за това, че не се изпълняват - и как да сте сигурни, че не им станете жертва.

"Нямам време да бягам".

Ново изображение

Липсата на време е една от най-популярните извинения за прескачане на писти. Но притискането на тренировките може да не е толкова невъзможно, колкото си мислите. Вместо да гледате телевизия за 30 минути, сложете обувките си и се движете. Или, мулти-задача, като наваксате любимите си шоута, докато бягате на неблагодарна. Гледането на шоуто ви може да бъде наградата Ви за бягане, така че ще бъдете още по-мотивирани да го свалите.

Намирам, че когато блокирам времето си в календара си за бягство, почти винаги се случва. Също като да планирате среща за работа или за среща с лекар, насрочете вашите писти. Подгответе се за тях, като преминете в работещите си дрехи предварително и се уверете, че имате всичко, от което се нуждаете.

Анализирайте графика си и разберете какво правите, което не допринася за добро качество на живот. Потърсете неща, които можете да изрежете без съжаление. Например, прекарвате ли си време през нощта, сърфирайки в интернет, социални медии или телевизия? Използвайте това време за бягане или лягайте по-рано и бягайте сутрин . Може да бъдете изненадани от това, как се появяват празнините във времето за бягане, след като започнете да отстранявате губещите времена или нежеланите неща в живота си.

"Аз съм твърде уморен да бягам"

Когато се чувствате бавно, е трудно да получите мотивация да се изправите от дивана и навън. Но ако се кандидатираш, ще те захраниш и ще се почувстваш по-добре. Може да сте уморени, защото имате ниска кръвна захар, така че яжте лека закуска или лека храна най-малко един час преди да продължите. Ако усетите, че се чувствате наистина уморени, когато започнете да бягате, започнете с ходене и после я вземете бавно. Екстремна умора с нормален режим на сън може да е признак за недостиг на хранителни вещества, като ниско съдържание на желязо , така че поговорете с Вашия лекар, ако усетите, че често се чувствате уморени.

- Мога лесно да се отегча.

Сам Диефуис / The Image Bank

Лесно е да се забиете в бягаща пътека. Получаваме комфортно движение по същите маршрути или е по-лесно просто да скочи на неблагодарна. Разклатете работещата си рутина, като начертаете някои нови маршрути, като използвате инструменти като MapMyRun. Дайте пътека да пробвате. Стартирайте с местна работна група или убедете приятел, който да се присъедини към вас. Или се регистрирайте за някои местни състезания - това ще ви принуди да управлявате някъде различно и това ще ви помогне да станете мотивирани.

"Това е твърде студено (или горещо) навън."

алтернативни изображения / Getty

Винаги казвам на състезателите: "Няма лошо време - просто лоши дрехи". С други думи, ако сте добре облечени и сте готови да се справите с по-малко от идеалното време за бягане, можете да продължите да бягате - и действително да се насладите. Вземете съвети и предпазни мерки, които да предприемете за бягане, студ и дъжд .

"Аз просто не съм мотивиран да бягам."

Кристофър Фучър

Всички състезатели преминават през някои периоди, когато им липсва мотивация. Един интелигентен начин да се вдъхновите да продължите да работите е да намерите работеща група . Когато знаеш, че другите хора разчитат на тренировка, има по-голяма вероятност да се появиш. И социалното взаимодействие и конкуренцията, които идват с груповото обучение също спомагат за повишаване на вашата мотивация.

Може също така да помислите да се регистрирате за местно състезание по пътищата. Наличието на състезание в календара ви е голяма мотивация да се придържате към работния си график.

Опитайте да планирате награди за напредъка си. Той помага да се получат малки награди, като например заледено кафе след дълъг период на пътуване, и големи, като ново бягащо облекло след състезание, което да ви подтикне.

"Аз съм зает с моите деца".

Като майка знам колко трудно е да се побера в бяг, когато сте заети да се грижите за вашето семейство. Но за вас и вашите деца е важно да имате шанс да направите нещо, което ви харесва, което ви кара да се чувствате добре. Част от моята мотивация за бягане е, че ще бъда здрав модел за децата ми.

Опитайте се да превърнете бягането в приоритет в живота си и да помните, че е важно да се грижите за себе си и да останете здрави. График на вашите писти и да си съпруг на борда, за да получите помощ с някои от детските грижи отговорности. И станете творчески и се възползвайте от възможностите да бягате. Например, ако гледате футболната игра на детето си, изпълнете няколко обиколки около полето преди или дори по време на играта. Потърсете фитнес класове или тичащи групи, които са удобни за количката, за да можете да донесете малкото си по време на тренировката.

"Аз съм твърде съзнателен, за да бягам публично"

симфония

Усещането за неудобство при публикуването е често срещана причина, поради която хората не могат да започнат или да продължат да работят. Опитайте се да не се притеснявате за това, което мислят другите! Трябва да се гордеете, че сте се оттеглили и сте направили нещо толкова здраво. Бегачите наистина обичат да виждат другите по пътищата или пътеките. Също така, не забравяйте, че всеки започна като нов бегач в някакъв момент, така че те да могат да се отнасят до борбите, пред които са изправени начинаещите. И всеки, който не води, който критикува някого за здравословен навик като бягане, вероятно е само ревнив или се чувства зле, че не текат.

Носенето на подходящите дрехи за бягане може да ви накара да се чувствате по-уверени и удобни, когато се движите публично. Можете също така да опитате да работите с приятел или тичаща група - което може да ви помогне да се чувствате по-малко самосъзнателни.

"Опасявам се да се наранявам"

Henglein и Steets / Getty

Да, текат наранявания, така че получаването на наранявания определено е важен проблем. Въпреки това, има много превантивни стъпки, които участниците могат да предприемат, за да намалят риска от нараняване. Получаването на правилните обувки за краката и ходенето е важна стъпка за предотвратяване на наранявания. Редовната тренировка е друг отличен начин да се предпазите от общи наранявания.