Как да мотивирате себе си да отслабвате

Научете тайните на мотивацията, за да постигнете успех в загубата на тегло

Много хора вярват, че мотивацията е магическо качество, което някои хора имат и някои хора не. Но има лесни техники, които всеки може да се научи да се мотивира и да отслабва. Чрез разбирането как работи мотивацията, можете да съберете необходимите графики, за да постигнете успех в загубата на тегло .

Различни видове мотивация

Има два вида мотивация: външна и вътрешна.

Външната мотивация е вдъхновението, което идва от външен източник извън вас. Например, ако вашият лекар ви каже, че трябва да отслабнете, може да сте външно мотивирани да отидете на диета от страх от лошо здраве. Много награди са външни източници. Ако отидете на диета, за да се побере в по-малък размер на роклята, вашата мотивация е външна.

Вътрешната мотивация, от друга страна, идва отвътре. Ако упражнявате поради чувството за постижение, което постигате в края на тренировката, вашият източник на мотивация е присъщ. Ако изберете здравословна закуска, защото ви кара да се чувствате по-добре за себе си, вие сте вътрешно или вътрешно мотивирани.

И така, защо различните мотивационни въпроси имат значение? Извънземното и вътрешно вдъхновение ще се появи в различно време по време на вашето преживяване за загуба на тегло. Чрез разбирането как да използвате както външни, така и вътрешни форми, се оборудвате с инструментите, от които се нуждаете за успех в загубата на тегло.

Използвайте външно мотивиране, за да постигнете краткосрочни цели

Хората често започват тренировка или програма за отслабване по външни причини: дрехите им не съвпадат, докторът им е казал, че трябва да отслабнат, семейството и приятелите им оказват натиск да отслабват. Тези външни фактори са чудесни за придвижване на топката.

Когато чувствате външен натиск да отслабнете , нека ви мотивира да събирате информация. Може да не сте готови да отидете на диета, но можете да научите повече за плановете за отслабване и упражнения. Разберете дали има малки стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите здравето си, преди да предприемете потъването и да се ангажирате с пълна програма за отслабване. Посъветвайте се с Вашия лекар за това как да направите малки промени в диетата или начина на живот ще повлияят на вашето здраве.

Външната мотивация може да ви бъде от полза и когато имате нужда от леко натискане, за да постигнете краткосрочни цели. Например, може би знаете, че упражнението е добро за вас, може дори да знаете, че ще се почувствате по-добре, след като приключите тренировката, но в някои дни все още може да се мъчите да стигнете до фитнес залата. В онези дни си обещавайте здравословна награда. Задайте DVR да запише любимото ви шоу или да вземете балонна баня и да се възползвате от времето си във ваната, след като тренировката приключи.

Подкрепя вътрешно мотивация за постигане на дългосрочен успех

Докато външната мотивация може да ви помогне да преодолеете краткосрочните предизвикателства, хората, които са успешни при отслабването, обикновено са мотивирани от присъщи фактори. Храненето и упражняването ги кара да се чувстват добре, така че да продължат да практикуват здравословни навици в дългосрочен план.

Как да създадете вътрешна мотивация? Добрата новина е, че повечето хора вече я имат. Всичко, което трябва да направите, е да го намерите, да го идентифицирате и да го признаете.

3 стъпки за стимулиране на вътрешното мотивиране

  1. Задайте краткосрочни цели. Определете себе си за успех, като зададете много краткосрочни постижими цели. Вашата дългосрочна цел може да е да загубите 30 килограма, но една добра краткосрочна цел може да е да ядете здравословна закуска всеки ден през седмицата. Ако седмичната цел изглежда твърде широка, задайте цел само за един ден или дори час. Разменете висококалорийната сода за вода по време на едно хранене или се ангажирайте да намалите обяда си наполовина и да спестите половината за друг ден.
  1. Дръжте списание. Напишете всяка цел в списание. В крайна сметка коментирайте успеха на деня. Имайте предвид, че само отделянето на време за писане във вашето списание е здравословно и постижение само по себе си. Използвайте положителни думи, които описват как се чувствате за действията си.
  2. Потвърдете успеха си. Отделете време, за да прегледате успехите си и да си направите кредит. Преглеждайте дневника си редовно и се гордейте с всяка стъпка, която сте предприели, за да подобрите здравето си.

Докато се движите в процеса на насърчаване на вътрешната мотивация, ще установите, че вашето доверие във вашите собствени способности ще се увеличи. Когато признаете успеха на малки постижения, става по-лесно да повярвате, че по-големи цели са постижими. Започвате да вярвате в себе си и в способността си да промените здравето си, като промените теглото си.

Източници:

Уилямс, Джефри К. Гроу, Вирджиния М. Фрейдман, Захари Р. Раян, Ричард М. Дечи, Едуард Л. "Мотивационни предиктори за загуба на тегло и поддържане на загуба на тегло." Journal of Personality and Social Psychology, Vol 70 (1), Jan 1996, 115-126.

Силва, Марлена, Маркланд, Дейвид, Караа, Елиана, Вияра, Пауло, Кутино, Слънце Р., Миндерико, Матос, Маргарида Г, Сардина, Луис Б., Тейсиера, Педро Дж. Загуба при жените. " Медицина и наука в спорта и физическото възпитание април 2011 г. - том 43 - брой 4 - стр. 728-737.

Американски съвет за упражняване на личен треньор наръчник, модул 3, сесия едно. Д-р Даян МакКухей, доктор http://diannemccaughey.com/

Кристофър Дж. Армитаж, Марк Конър. "Разграничаване на възприятията за контрол от самооценка: Предсказване на консумацията на ниско съдържание на мазнини диета, използвайки теорията на планираното поведение." Journal of Applied Psychology, том 29, брой 1, стр. 72-90, януари 1999.