10 съвета за получаване на мотивация за изпълнение

Как да продължите да бягате

Мотивацията не се случва сама. Както и да планирате вашите писти, вие също трябва да планирате да получите (и да запазите) себе си мотивирани да бягате. Ето начини да подобрите мотивацията си за изпълнение:

Бягай с приятели

Blend Images - Ерик Исаксън / Бранд X Снимки / Гети изображения

Социалният аспект на бягането е една от основните причини, поради които хората започват и затова се придържат към него. Намерете местен текущ клуб или набирайте приятели или колеги, които да работят с вас.

Още: Как да намерите текуща група
Съвети за работа с вашите значими други
Ползите от груповото изпълнение

Напишете го надолу - проследявайте вашите тренировки

Клаус Вефелл / DigitalVision / Гети изображения

Поддържането на дневника за обучение е отличен начин да проследите напредъка си и да останете мотивирани. Лесно е: Просто вземете тетрадка или календар и напишете няколко бележки след всяка тренировка. Уверете се, че сте маркирали датата, приблизителния километраж и времето си и няколко коментара за това как се чувствахте (т.е. "завършил силен", "почувствал се слаб първи 2 мили").

Също така можете да използвате добре тренажор за фитнес или приложение, за да записвате тренировките си. Много от тях ви позволяват да направите дневник или бележки. Отделете време, за да го запълните в края на всеки тест. Прегледайте статистическите си данни и задайте цели.

Някои бегачи поддържат текущ блог и пишат подробно за всичките си писти. Независимо дали държите дневник за обучение или текущ блог, погледнете назад към предишните си записи ще ви напомнят колко сте дошли и ще ви дам повече стимули да се върнете отново там.

Намерете мантра

Снимка от Дейвид Медисън

Вземете кратка фаза, която играете отново и отново в главата си, докато тичате, за да ви помогне да останете фокусирани и центрирани. Тя може да бъде вашата вътрешна мотивация, когато имате нужда най-много от нея. Намирането на мантра не е трудно: може да се появи в главата ви, докато слушате мелодиите си, разговаряте с партньори за тренировка или прелиствате в работещо списание. Изберете такъв, който да отговаря на вашия стил и личност, като: "Лесно го прави" или "По-трудно, по-бързо, по-силно" или "Никога не се отказвайте".

Също така вижте: Мотивационни текущи котировки

Говорете с други бегачи

Марка X Снимки / Гети изображения

Ако се чувствате немотивирани или нервни, за да започнете да бягате, говорете с приятели, които управляват и обменят идеи и подкрепа за мотивация за пребиваване. Намерете участниците в социалните медии, които да следват. Може да се изненадате да разберете, че всички бегачи преживяват периоди на мързелие, когато се движат, е борба.

Награди себе си

Селия Питърсън / арабскиEye / Гети изображения

От време на време се грижете за някои нови подвижни уреди , като например нова риза или масаж (това също помага за предотвратяване на наранявания ) като награда за вашата упорита работа. Лечението ви ще ви накара да се чувствате енергично и да укрепите ангажимента си към обучението си.
Още: 7 Работещи Essentials
5 начини за празнуване на текущия си прогрес

Не мислете "всичко или нищо"

Шесток / Бленд изображения / Гети изображения

Ако нямате време да изпълните цяла тренировка, не вземайте подхода "всички или нищо". Ако наистина сте малко навреме, отидете за бърза обиколка на 2 мили или за 20 минути силна тренировка. Вие все пак ще получите някои ползи и ще се чувствате много по-добре психически, че не прескача тренировка изцяло.
Още: Мога ли да разделям дългата си работа?

Помнете ползите за здравето

Джон Феделе / ​​Марк X снимки / Гети изображения

Една от целите ви в обучението за вашия полумат или пълен маратон може да бъде да подобрите начина, по който изглеждате и чувствате. По този начин се уверете, че периодично си напомняте за подобренията в здравето, които правите. Изпробвайте кръвното си налягане или стъпчете върху скалата и проверете теглото си. Помислете колко повече енергия имате и как сега имате здравословен начин да облекчите стреса.
Още: 10 чудесни причини да бягате

Нарежете малко по-малко

Новоизвестни изображения / Гети изображения

Понякога се забивате на работа или сте наистина уморени, или трябва да се справите с друг проблем с живота и просто нямате време да бягате. ОК е. Не се бийте само защото не се придържате към точния график. Вашето тяло няма да загуби мускулния си тонус или фитнес, защото чакате допълнителни 24 часа, за да продължите отново. В действителност понякога ден на почивка може да ви бъде от полза повече от тренировка. Приемете, че ще имате лоши дни или пропуснати дни, и след това да се върнете на пистата.
Повече: Какво ще стане, ако трябва да направя почивка от бягане?

Направете вашите цели знаменими

Анди Крофорд / Доринг Кедърсли / Гети изображения

Изберете цел - като например 5K или половина маратон - и кажете на хората за това. Публикувайте графика за тренировка у дома и в работата, за да имате постоянни напомняния за целите си. И празнувайте и твоите постижения. Показвайте медали или снимки от вашите състезания, така че постиженията ви да ви мотивират.

Забавлявай се

Стантън Дж. Стивънс / Източник на изображението / Гети изображения

Всъщност това е всичко. Не правете друг стрес в живота си. Вместо "никаква болка, никаква печалба" не мисли "никакво забавление, никакво бягане".

Повече ▼: