12 съвета за бягане на бягаща пътека

Има много ползи за бягащата пътека и това е чудесна алтернатива за бегачите, когато неблагоприятните климатични или безопасни условия правят невъзможно да се движи навън. Следвайте тези съвети, за да направите вашата бягаща пътечка по-ефективна, приятна и безопасна.

Когато сте готови да започнете, тук са 5 тренировки за тренировка, които да ви помогнат да се движите и да изстрелвате калории.

1 - Затопляне

Гари Бърчел / Цифрова визия / Гети изображения

Бягайте или ходете с бавно, лесно темпо за 5-10 минути. Това е съблазнително просто да скочиш на неблагодарна и да започнеш тренировката си, но трябва да отделиш време за загряване .

2 - Използвайте леко наклон

Задайте наклона на бягащата пътечка до 1% до 2%. Тъй като няма вятърна резистентност на закрито, леко нагоре по-добре симулира външното бягане. Разбира се, ако просто започнете да бягате , добре е да оставите наклона на 0%, докато не изградите годността си и ще увеличите нивото на комфорт на бягащата пътечка.

3 - Не го направете твърде стръмно

В същото време не поставяйте наклона твърде стръмен (над 7%) - това може да доведе до ахилесова сухожилия или наранявания на телета. Също така, не се движете с наклон над 2% за целия си ход. Уверете се, че смесвате стръмни наклони с малко хоризонтално движение.

4 - Не държите на перилата или конзолата

Някои хора приемат, че трябва да се държат на перилата при ходене или бягане на бягаща пътечка. Перилата са само там, за да ви помогнат безопасно да влезете и да излезете от бягащата пътечка. Когато се движите по неблагодарна, практикувайте правилната форма на горната част на тялото, като държите ръцете си под ъгъл от 90 градуса, както бихте направили, ако бяхте навън.

5 - Охлаждане надолу

Също така лесно е да хопнете от бягащата пътечка, когато тренировката е завършена и сърдечната Ви честота е повишена. Прекарайте 5 минути, като правите бавен джогинг или ходете в края на вашето бягане и позволете на сърдечната Ви честота да стигне под 100 удара преди да излезете. Охлаждането надолу ще помогне за предотвратяване на замаяност или усещането, че все още се движите, когато излезете от бягащата пътечка.

6 - Не се навеждайте напред

Уверете се, че държите тялото си изправено. Не е необходимо да се навеждате напред, защото бягащата пътека издърпва краката си назад. Трябва да издърпате краката си от колана, преди да бъдат изхвърлени от колана. Ако се навеждате твърде много напред, може да се окажете с болки в шията и гърба.

7 - Обърнете внимание на вашата стъпка

Дръжте крачка бързо и кратко, за да намалите въздействието, което се прехвърля на краката ви. Опитайте се да поддържате удара от средата на краката, за да сте сигурни, че не сте ударили петата и не усещате коленете си. Може да се наложи да преувеличавате повдигането на петата, тъй като липсата на инерция напред означава, че краката ви няма да се движат по кръгова пътека.

8 - Направете работа за подобряване на начина, по който се стремите

Колкото повече стъпки предприемате на минута, толкова по-ефективно ще стартирате. Елитните бегачи изпълняват около 180 стъпки в минута. Определете броя на крачките, като пресметнете колко често едно стъпало удря колана за минута и след това удвоявате този номер. Опитайте се да подобрите броя на крачките си, като се съсредоточите върху по-кратки, по-бързи крачки и поддържате краката си близо до колана. Това упражнение ще ви помогне да се справите със скуката на неблагодарна и дори да подобрите външното си функциониране.

9 - Слушайте музика

Въпреки че използването на слушалки, докато бягате навън, не е безопасно, слушането на музика на неблагодарна може да бъде чудесен начин за борба с отегчението и да продължите по-дълго. Изберете мотивиращи песни и създайте плейлист за тренировката - това ще ви попречи непрекъснато да проверявате часовника, за да видите колко повече трябва да отидете.

S до скучно? Опитайте тази 30 -минутна тренировка .

| Повече ▼

10 - Хидрат

Можеш да загубиш още вода, която тича по неблагодарна, тогава ако ти бягаш навън, тъй като има малко въздушно съпротивление, за да ти помогне да се охладиш. Дръжте бутилка вода в лесен за достигане.

| Повече ▼

11 - Визуализиране на маршрут

Друг трик, за да мине времето на неблагодарна е да визуализирате външен маршрут, който често шофирате или бягате. Представете си, че се движите заедно и си представете сградите и другите забележителности, които бихте преминали по пътя. Променете настройката на наклона в момента, в който ще се насочите към хълма.

12 - Не гледайте надолу

Трудно е да не гледате постоянно колко време или разстояние сте оставили, но ако гледате надолу, текущият ви формуляр ще пострада. Не се взирате и в краката си. Вероятно ще тичате прегърбено, което може да доведе до болки в гърба и врата. Гледането напред е най-безопасният начин за бягане, независимо дали сте на неблагодарна или бягате навън.