11 Общи грешки, които трябва да се избягват

Всички състезатели са направили грешки в даден момент по време на обучението и състезанията. В някои случаи повтаряме едни и същи грешки отново и отново. Но, надяваме се, ние се учим от тези грешки и предприемаме стъпки, за да избегнем повторението на едни и същи такива в бъдеще. Ето някои от най-често срещаните грешки и как можете да избегнете наранявания и други проблеми.

1 - Грешка в бягането # 1: Неправилни обувки

Робин Скьолборг / Култура / Гети изображения

Проблемът: Носенето на стари обувки за бягане или носенето на неправилен тип обувки за обувки и обувки може да доведе до наранявания.

Решението: Отидете в работещ специализиран магазин , където добре осведомени търговци могат да оценят вашия типа на движение и типа на стъпалото . Когато те определят дали сте надпартер, под прокатер или неутрален бегач, те ще ви направят препоръки за обувки.

След като получите правилната чифт обувки, уверете се, че ги замествате на всеки 300-350 мили, защото загубата на амортисьори може да доведе до наранявания. Около половината от живота на обувките ви може да искате да купите друга двойка, която да се върти във вашите писти. Вашите обувки ще продължат по-дълго, когато им позволите да се декомпресират и изсъхнат между тренировките. Също така, като нов чифт обувки за бягане ще ви помогне да забележите, когато старите ви са готови да бъдат заменени.

Още: Отзиви и препоръки за теглене на обувки
Как да се грижим за вашите обувки

2 - Течеше грешка # 2: твърде много, твърде скоро

Джон Кели

Проблемът: Много бегачи, особено хора, които са нови за бягане, правят грешката "ужасно". Те са толкова развълнувани и ентусиазирани за бягането си, че прекарват твърде много километри, прекалено бързо, твърде скоро. Те започват да се регистрират за много състезания, без да отделят време за почивка и възстановяване. Те погрешно мислят, че "повече е по-добре", когато става въпрос за бягане. В резултат на това те често започват да развиват често срещано преуморно нараняване, като гънки , коляно на бедрата или синдром на ИТБ. В някои случаи те могат бързо да изгорят и да загубят интерес към бягане.

Решението:

3 - Грешка по време на работа # 3: Преодоляване

Майк Харингтън

Проблемът: Една от най-честите грешки, причиняващи наранявания, е преодоляването или кацането на петата първо с крака, далеч от центъра на тежестта на тялото. Някои бегачи предполагат, че по-дългите крачки ще подобрят скоростта или ефективността им, но това не е така. Преодоляването на отпадъците води до загуба на енергия, тъй като означава, че сте се скъсали с всеки удар на крака. Това може да доведе до наранявания като шини .


Решението: Уверете се, че не се изкачвате напред с краката си. Това е особено важно при движение надолу . Съсредоточете се върху приземяването на средната подметка, с крака директно под тялото си с всяка стъпка. Ключалката с късо, ниско рамо е ключът, който държи крачката ви къса и близо до земята. Опитайте се да запазите стъпките си леки и бързи, сякаш сте стъпили на горещи въглища.

Още: Каква част от краката ми трябва да заемам, когато бягам?
Как да подобрите оборота си

4 - Грешка в движение # 5: Лоша горна форма на тялото

Тези бегачи практикуват добра форма на горната част на тялото. Ръцете им са настрани, въртящи се по раменете си и под ъгъл от 90 градуса. симфония

Проблемът: Някои бегачи размахват ръцете си отстрани, което ви прави по-вероятно да се отпуснете и да не дишате толкова ефективно. Някои начинаещи имат тенденция да държат ръцете си нагоре по гърдите си, особено когато се уморяват. Всъщност ще се уморите, като държите ръцете си по този начин и ще започнете да усещате напрежение и напрежение в раменете и врата.


Решението: Опитайте се да задържите ръцете си на талията, точно там, където може леко да миете бедрото. Ръцете ви трябва да бъдат под ъгъл от 90 градуса, с лакти настрани. Трябва да завъртите ръцете си на рамото (не на лакътя), така че те се люлеят назад и напред.

Представете си вертикална линия, която разделя тялото ви наполовина - ръцете ви не трябва да го пресичат. Дръжте позицията си права и изправена. Главата ви трябва да е нагоре, гърбът ви равен и раменете. Когато сте уморени в края на вашето бягане, обикновено е да се спуснете малко, което може да доведе до болки в областта на шията, рамото и болки в долната част на гърба. Когато почувствате, че се накланяте, издърпайте гърдите си.

Още: Съвети за правилното изпълнение на формуляра
Как да се избягва напрежението при движение

5 - Грешка в бягането # 4: Отслабване на контрола върху хълмовете

Майк Харингтън

Проблемът: Когато се движите надолу, някои хора имат тенденция да се навеждат твърде далеч напред, пресичат и изчезват от контрол. Да вървим надолу с неправилни спускания може да доведе до наранявания.


Решението: Най-добрият начин да се спускате надолу е леко да се наведе напред и да направите кратки, бързи крачки. Не се наведете назад и не се опитвайте да се спирате. Опитайте се да задържите раменете си леко пред вас и бедрата под вас. Въпреки че е изкушаващо да се преодолявате, избягвайте да правите огромни стъпки, за да намалите ударите на краката си и да избегнете твърде голямо натоварване на ставите.

Още: Как да управлявате хълмовете
Ползите от Hill Running
Как да направите Хил Повтори

6 - Грешка в бягането # 6: Не пийте достатъчно

Култура RM / Кори Дженкинс / Гети

Проблемът: Много бегачи подценяват колко течности губят по време на писти и не пият достатъчно, защото се тревожат за странични шевове . В резултат на това те страдат от дехидратация , което може да бъде в ущърб на вашето изпълнение и здраве.

Решението: Наблюдателите трябва да обърнат внимание на това какво и колко пият преди, по време и след тренировка. Ето някои прости правила за пиене и тичане:

7 - Грешка в бягането # 7: Грешно облекло

Medioimages / Photodisc

Проблемът: Някои бегачи носят неправилен тип или прекалено много или малко дрехи за метеорологичните условия, като ги оставят неудобно и изложени на риск от заболявания, свързани с топлина или студено време.

Решението: носенето на подходящия тип тъкани е от съществено значение. Наблюдателите трябва да се придържат към технически тъкани като DryFit, Thinsulate, Thermax, CoolMax, полипрополен или коприна. Това ще изплита потта от тялото ви и ще ви изсуши. Много е важно да се уверите, че не носите памук за този слой, защото, след като се намокри, ще останете мокри, което може да бъде неудобно при по-топло време и опасно при студено време. Кожата ви също е по-голяма, ако имате памук.

През зимата се уверете, че не прекалявайте. Трябва да добавите 15-20 градуса F към температурата, когато определяте какви дрехи да носите - толкова много ще се затоплите, след като започнете да бягате. В по-топло време се придържайте към свободни, светло оцветени дрехи.

Още: Как да се обличаме за топло време
Как да се обличаш за студено време
Как да се грижим за вашите дрехи
Как да избера най-подходящия спортен сутиен
Какво да не нося

8 - Грешка в бягането # 8: Преудорование

Снимка от Скот Маркевиц

Проблемът: Някои състезатели, които тренират за конкретни състезания или определени цели, работят твърде трудно, изпълняват твърде много километри и не позволяват подходящо време за възстановяване. Те приемат, че всеки ден ще им помогне да се подготвят и по-бързо. Прекаленото обучение е водеща причина за нараняване и изгаряне на бегачите.

Решението: Ето някои начини за избягване на преустройството:

9 - Грешка в бягането # 9: Да излезеш твърде бързо

Гети изображения

Проблемът: Когато става въпрос за състезания на дълги разстояния, една от най-големите грешни нововъведения излиза твърде бързо в началото на състезанието. Повечето състезатели имат поне една история за състезанието, когато се чувстваха толкова добре през първите няколко километра, че те се справиха напред, само за да се сринат и да горят по време на последната миля.

Решението: Ето няколко начина, по които можете да избегнете излизането твърде бързо:

10 - Грешка в движение # 10: Не дишайте правилно

Проблемът: Някои бегачи не са сигурни как трябва да дишат докато бягат. Те започват дишането твърде плитка, което може да доведе до странични бримки .

Решението:

Ето някои прости съвети за правилното дишане, докато тичате:

1. Уверете се, че трябва да вдишвате през устата И носа, когато бягате. Вашите мускули се нуждаят от кислород, за да се движат и носа ви сам не може да достави достатъчно. Нуждаете се от дишането в устата, за да вземете повече кислород.

2. Трябва също така да сте сигурни, че дишате повече от диафрагмата или корема, а не от гърдите си - това е твърде плитка. Дълбокото дишане на корема ви позволява да вземете повече въздух, което също може да помогне за предотвратяване на странични шевове.

3. Издишайте през устата си и се опитайте да се съсредоточите върху пълното издишване, което ще премахне повече въглероден диоксид и ще ви помогне да вдишате по-дълбоко.

4. Като начинаещ, опитайте се да бягате по скорост, при която можете лесно да дишате. Използвайте "теста за говорене", за да разберете дали вашият темп е подходящ. Трябва да можете да говорите в пълни изречения, без да се гаврите за въздуха. Това също е известно като "разговорно темпо".

5. Задоволете или се разходете, ако нямате дъх . Ако започнете да усещате страничен бод, това обикновено означава, че не дишате правилно. Ако релаксирате и забавите темпото, проблемите с дишането често се грижат за себе си. Не стремирайте се, тъй като това често води до плитко дишане!

11 - Грешка в бягането # 11: Не се зарежда правилно

Stockbyte

Проблемът: Много начинаещи бедни подценяват значението на храненето, както за тяхното функциониране, така и за цялостното си здраве. Какво и кога ядете преди, по време и след вашите писти има огромен ефект върху вашето представяне и възстановяване.

Решението: