Начини да излезете от вашето бягане

Наблюдателите често са създания на навик - управляваме същите маршрути със същия темп, обикновено през същото време. Ето няколко начина, по които можете да избегнете затваряне в бягаща пътека и да направите вашите писти по-забавни, интересни и мотивиращи.

1 - Вземи Бъди Бъди

Марк X снимки

Обикновено ли тичате сам? Опитайте се да убедите един приятел или член на семейството да дойде заедно с вас - дори ако това е само веднъж седмично. Дори ако те са по-бавни от теб, ще откриете, че помагането на някой друг ще ви помогне да се развълнувате да стартирате отново. Ако не можете да намерите някой, който да работи с вас, можете също да опитате да намерите работеща група .

| Повече ▼

2 - Възпроизвеждане Beat the Clock

Обичам да правя това, когато излизам навън. Започнете да синхронизирате хода си веднага щом започнете. На връщащата точка, натиснете бутона за разделяне на часовника / таймера, или просто запишете вашето време. Опитайте се да увеличите темпото си по пътя назад, като целта е да победите времето си за първата половина (което, между другото, се нарича отрицателно разделяне).

3 - Да се ​​повтарят някои хил

Планирайте маршрут, който има най-малко един хълм в него и когато стигнете до него, изкачете се нагоре и надолу няколко пъти, преди да продължите. Ако нямате много хълмове близо до вас, използвайте набор от стълби или кичури.

| Повече ▼

4 - Намерете ново място за изпълнение

Миналата година намерих кратка пътека на около две мили от дома ми. Никога преди не бях го правел и бях развълнуван да опитам. Това е само за около 1 километър, но обичам да се движим до него, да се измъквам и да се връщам обратно, а след това да бягам у дома. Или понякога ще го включа като част от много по-дълго време. Така или иначе, това помага да се прекъсне монотонността на бягството, като се променя моята повърхност и пейзаж.

Ако винаги се движите по едни и същи пътища или пътеки, опитайте да скъсате рутината и да откриете нови маршрути. Говорете с други бегачи или вижте сайтове като MapMyRun.com за вдъхновение. Въпреки, че обичам удобството просто да изляза на входната врата, понякога си заслужава да карам на различни места, за да откривам и изследвам нови маршрути.

5 - Направете интервал от време на време

Вземете забележителност в далечината, например дърво или знак за спиране, и вдигнете темпото, докато стигнете до него. След като се възстановите за минута или две, изберете друг ориентир и ускорете отново.

6 - Бъдете приятелски бегач

Ако обикновено държите на себе си по време на вашите писти, опитайте се да бъдете по-екстровертни. Ще бъдете изумени от начина, по който някои хора реагират на прост здраве или на голяма усмивка от минаващ бегач. Положителните вибрации, които генерирате, ще ви помогнат да останете мотивирани за останалата част от вашето бягане.

| Повече ▼

7 - Разчитайте на Em Up

Ако се движите там, където има много други бегачи, опитайте тази игра: Избирайте конкретна статия от дрехи, като черни шорти за бягане, които да търсите по време на бягството си. След това пребройте колко бегачи, които виждате, носещи тази дреха. Ако работите с приятел, можете всеки да познаете колко ще забележите по време на бягането и след това да видите кой идва най-близко.