Кога се стартира ли по-лесно?

Ако сте стартирали бягаща програма преди няколко седмици, може да се чудите кога трябва да се улесни. Възможно е все още да се борите по време на интервалите на бягане на тренировки за разходка / разходка. Това е много често срещано сред новите участници. Няма отговор, който да е подходящ за всички, тъй като начинаещите се борят по различни причини.

Отнема време за изграждане на сърдечно-съдова фитнес и за тялото ви да прави физически адаптации.

Много нови бегачи откриват, че повратната точка е, когато те могат да работят непрекъснато в продължение на 30 минути . В този момент те започват да се чувстват по-комфортно и уверени.

7 начина да станете по-лесни за начинаещи

Отнема малко търпение да изградите фитнес и да стигнете до точка, където бягането се чувства по-лесно. Следете го и скоро ще се огледате и ще осъзнаете колко напредък сте постигнали. Междувременно има някои неща, които можете да направите, които ще ви помогнат да станете по-удобни и приятни.

  1. Не се притеснявайте за темпото си. Наблюдателите на начинаещи трябва да изпълняват всички си писти с леко, разговорно темпо, което означава, че можете да говорите комфортно (в пълни изречения) с някого, докато бягате. Ако не сте в състояние да поддържате разговор (или да пеете песен, ако работите самостоятелно), забавете темпото или направете разходка по разходка.
  2. Уверете се, че дишате лесно. Друг начин да контролирате темпото си е да сте сигурни, че нямате дъх . Ако усетите, че сте се разпилявали и пушили по всяко време по време на бягането, забавете и опитайте да си поемете дълбоко вдишване. Трябва да дишате дълбоко от корема си , без да вземате плитки дихания от гърдите си.
  1. Намерете маршрути, които са подходящи за начинаещи. Ако тичате навън, не правете нещата още по-трудни за себе си, като се движите по хълмист курс. Като начинаещ, опитайте се да се придържате към плоски курсове без кола, като например велосипедни пътеки или писта за бягане. Дори ако трябва да караш курс за начинаещи, си струва усилията. Можете да се справите с хълмовете, след като сте изградили своята фитнес и увереност.
  1. Гледайте формуляра си. Дръжте раменете си назад и практикувайте добра поза. Ако се навеждате напред, е много по-трудно да дишате и ще се почувствате много по-рано. Ако останеш изправен, ще отвориш белите дробове, за да дишаш много по-ефективно. Останете спокойни и се уверете, че раменете ви не се пълзят към ушите ви.
  2. Използвайте ръцете си. Ръцете ви трябва да са в спокойна позиция под ъгъл от 90 градуса, докато бягате. Завъртете ги на раменете си. Когато дърпате една ръка назад, дръпнете другата напред. Ръцете ви спомагат за облекчаване на натоварването на краката ви, като помагат за задвижването на тялото ви напред, затова ги използвайте.
  3. Увеличете пробега и времето си на работа бавно. Тъй като увеличавате разстоянието или времето на работещите си сегменти, направете го на малки стъпки, за да може тялото ви да се приспособи към увеличаването на стреса. Избягването на прекалено много прекалено скоро също ще ви помогне да предотвратите наранявания по време на пътуване .
  4. Спечелете умствената битка. Някои начинаещи бегачи са всъщност физически достатъчно годни да изминат известно разстояние, но нямат доверие или психическа сила, за да се изтласкат надалеч. В много случаи това е просто "ум над материята". Използвайте ментални съвети, за да разсеете себе си, като играете ум игри, избирате нови маршрути или бягате с други хора.