Настройване на наклона на бягащата пътечка за бягане

Тъй като движението на бягащата пътечка е по-лесно, отколкото при движение на открито (тъй като няма вятърно съпротивление), можете да настроите наклона на 1%, за да симулирате по-добре условията на бягане. Ако сте свикнали да бягате на бягащата пътека без наклон, бягането на 1% наклон може да се почувства по-трудно, но ще ви помогне да улесните прехода си към открито движение. Разбира се, ако сте напълно нови за бягане , може да искате да започнете с 0% наклон и след това постепенно да се придвижите до 1%.

Можете да използвате 1% за вашите лесни темпове и след това да промените наклона, ако искате да добавите разнообразие към вашите писти или да направите определени тренировки по хълма.

Колко високо можеш да отидеш?

Някои състезатели стават наистина амбициозни и предполагат, че получават страхотна тренировка, ако те вървят по абсурдно висок склон. Виждали сме бегачи и ходене във фитнес залата, така че височината е толкова висока, че те държат на перилата за скъп живот. (Тези перила са в помощ на безопасното влизане и излизане от неблагодарна, не, за да ви помогнем при планинското катерене, между другото.) \

Само защото небето върви до определено наклон не означава, че трябва да го настроите толкова високо. Сигурно нямаше да зададете скоростта до максимума, нали? При избора на наклон избягвайте над 7% наклон. Всичко по-високо от това поставя твърде много напрежение на гърба, бедрата и особено на долните крака и може да доведе до нараняване.

Колко дълго трябва да бягате наклонено?

Всички сме виждали хората във фитнес залата, които управляват цялото си разстояние на наклон.

Непрекъснато вървене на хълма като че никога не е добра идея и може да доведе до наранявания. Помислете за това: Бихте ли някога намерили хълм от 3 мили с 6% наклон? Или, ако сте го направили, би било умно да го подготвите? Дори да тренирате за много хълмиста раса, все пак искате да промените наклона по време на бягането си.Трябва да избягвате да се движите на стръмен наклон за повече от пет минути. Ще получите много по-добра, по-безопасна тренировка, ако превключвате между няколко минути с наклон и бягате няколко минути без наклон, като тази тренировка на тренировката на хълма . Бихте могли дори да направите по-кратки интервали на хълма, като 30 или 60 секунди, за да разбъркате нещата. Това ще направи вашите писти много по-интересни и ще ви попречат да се отегчите.