Кога трябва да премина през болка?

Нормална мускулна болка или знак, който трябва да спрете или да намалите?

"Много е обичайно за бегачите да изпитат някои болки и болки, особено ако тренирате за събитие на дълги разстояния. И така, кога можете да минете през болка и кога трябва да спрете?"

След тежка тренировка или продължителна тренировка, най-вероятно ще почувствате някаква обща мускулна болезненост . Но когато почувствате болка в едно конкретно място, това може да е знак, че нещо не е наред.

В едно проучване на над хиляда любители на отдих една четвърт от тях съобщават, че имат болка преди състезанието. Тази болка е характерна за прекалените наранявания. Болката трябва да е предупредителен знак, че тренирате твърде много и може да се наложи да охладите дюзите, за да позволите на тялото ви да се адаптира правилно към вашето обучение.

Кога да спрете да тече

Определено трябва да спрете да бягате и да потърсите медицинска помощ за силна болка, подуване, затруднено придвижване на крайника или усещане, че той се отдава, изтръпване или изтръпване в засегнатата област. Не отивайте да бягате с тези симптоми. Ако възникнат, докато сте на работа, спрете възможно най-скоро и потърсете медицинска помощ.

Степени на мускулна болка с течение

Тук са различните степени на мускулна болка, с препоръки как да се справите с тях, докато работите:

Лека болка с бягане

Чувствате този вид болка, когато започнете да упражнявате, но обикновено изчезва, когато започнете да се загрявате и продължите да бягате.

Болката може да е непоследователна и да се движи около тялото или да го почувствате двустранно (например в двете колене). При скала на болка от 10, тя варира от 1 до 3. Лека болка или дискомфорт е често срещана и се счита за безопасна за преминаване. Приложете RICE лечение на всички области на безпокойство след вашето бягане.

Умерена болка с бягане

Този вид болка се появява, когато започнете да тренирате, но остава в приемлива интензивност през целия ви манш.

При болка от 10, тя варира от 4 до 6. Тя рядко преминава в прага на болката и не ви кара да лимпвате или да променяте стреса си.

Докато е добре да завършите изпълнението си, ако сте почти готови, най-добре е да слушате тялото си, да отнемете няколко дни от употреба и да приложите RICE лечение, което позволява на тялото ви да се лекува. Два дни почивка или безболезнено кръстосано обучение сега може да ви спаси от травматично нараняване, което ви отклонява за по-дълъг период от време.

Тежка болка с бягане

В диапазона от 7 до 10 на скалата на болката, тази болка е тежка в природата и можете да я почувствате преди, по време и след упражнение. Болката се увеличава, докато продължавате да бягате, и обикновено ще ви накара да лимпвате. Никога не трябва да продължите да бягате, когато почувствате този вид болка. Консултирайте се с Вашия лекар и следвайте неговите препоръки.

Играйте го безопасно, за да предотвратите нараняване

Продължавайки да бягаш с болка, е настроение за прекалено голяма вреда. Може да е трудно да намалите работата си, за да я предотвратите, но в крайна сметка ще можете да управлявате повече, ако останете без наранявания Източници:

Съвети за превенция на наранявания и връщане към текуща програма, Copyright 2007 Бригамската и женската болница, Институт за рехабилитационни услуги.

Lopes AD, Costa LO, Saragiotto BT, Ямато ТП, Адами Ф, Верхаген Д. "Мускулно-скелетната болка е преобладаваща сред състезателите за развлечение, които са на път да се състезават: наблюдателно изследване на 1049 бегачи". J Physiother. 2011; 57 (3): 179-82. doi: 10.1016 / S1836-9553 (11) 70039-Х.