Съвети за бягане в пясък

Тичането на плажа не само може да бъде мирно, красиво преживяване, но и може да ви помогне да станете по-силен бегач. Работейки върху пясък, особено сух пясък, е по-трудно, отколкото да се движите по тротоара, така че определено ще работите по-усилено на плажа. Но ако успеете да скочите във водата, след като приключите, ще ви струва усилията ви. Ето някои съвети за бягане на плажа:

Започнете с влажен пясък.

Blend Images - Ерик Исаксън / Бранд X Снимки / Гети изображения

Ако сте нови за бягството на плажа, започнете на мокър, твърд пясък - много по-лесно е да се движите, отколкото мекия, сух пясък. Ниска отливка е чудесно време да се опитате да бягате на плажа. Можете бавно да добавяте интервали от 2 до 3 минути върху по-мекия пясък, като по-дълго се възстановява мокър пясък. Докато свиквате със сухия пясък, можете да започнете да го пускате за по-дълги разстояния.

Придържайте се към плоската земя.

Избягвайте да се движите по плаж, който е наклонен, защото може да доведе до наранявания в коленете и глезените. Също така е много по-лесно да паднете и да се нараните, ако работите на изкривена повърхност.

Не очаквайте да изпълнявате обичайното си темпо.

Отново, бягането на плажа е по-трудно от бягането на тротоара или на неблагодарна, така че ще трябва да се забави. Не прекалявайте.

Останете хидратирани.

За да предотвратите дехидратация и други свързани с топлината заболявания, уверете се, че хидратирате правилно и разполагате с достатъчно вода. Ако няма водни фонтани, ще трябва да носите вода или поне малко пари, за да купите бутилирана вода.

Лесно бягане.

Износеното бягане е добър начин за изграждане на сила в краката ви. Но тъй като сме свикнали да носите обувки през цялото време, краката ни не са толкова силни, колкото биха могли да бъдат. Ако започнете да бягате боси на плажа прекалено бързо или твърде често, може да се нараните.

Тренирането без помощни обувки върху пясъка може да доведе или да влоши плантарния фасциит, навяхвания на глезена или наранявания на Ахил .

Ако наистина искате да бягате боси на пясъка, започнете с кратки писти - само за около 15 минути, за да изградите някаква сила в краката си. И, разбира се, бъдете нащрек за счупено стъкло и морски черупки.

Защитете кожата си.

Работата на плажа обикновено означава, че сте на пряка слънчева светлина, затова не забравяйте да защитите кожата си със слънцезащитен крем с най-малко SPF 15. Опитайте се да избягвате да бягате между 10:00 и 16:00 часа, когато интензивността на слънцето е най-голяма.

Имате чифт плажни обувки за бягане.

Няма специални обувки за бягане на плажа, но по-добре е да отделите чифт обувки за бягане от плажа. По този начин не е нужно да се притеснявате да се опитвате да извадите целия си пясък след обувките си. Те също могат да се намокрят, така че не искате да чакате да изсъхнат, преди да можете отново да бягате.