Направете малки промени за големи резултати

Получете повече от живота си и тренировките си

Ако се опитвате да отслабнете , първият ви инстинкт е да търсите начини да изгорите най-много калории. Кардио , здравословното обучение и, разбира се, здравословно диета с ниско съдържание на кал са очевидните начини да изгорите калории и да отслабнете, но това, което може би не знаете, е, че тялото ви има и тайни начини за изгаряне на калории . По-долу ще научите за тези тайни оръжия за отслабване и как да увеличите максимално вашите тренировки и живота си за отслабване и здраве.

1. Термогенеза за неактивна дейност (NEAT)

Докато термогенезата на не-упражняваща активност звучи като някакъв странен метаболитен процес в тялото, това означава, че всъщност е много проста: Спонтанна активност. Всеки път, когато се изправиш и се движиш, участваш в спонтанна дейност и знаеш ли какво още? Също така изгаряте калории .

Хората са толкова съсредоточени върху структурираните упражнения и целевите зони за сърдечен ритъм, които забравят, че общата активност може да бъде огромен фактор за загуба на тегло.

Обмислете едно проучване, в което са изследвани 20 самопровъзгласени кушетки с каучук, за да се определи как различните нива на активност допринасят за различните нива на теглото. В проучването една група доброволци има средно ниво на телесна маса от 23 (постно), а останалите 10 мъже и жени имат средна стойност на телесното тегло 33 (леко затлъстели). Това, което откриха изследователите, беше много интересно:

Въпреки че никоя от групата не е имала структурирано упражнение, слабата група е изгаряла допълнителни калории само като се движи повече - не е нужно изпотяване.

Максимизирайте го

За да увеличите максимално калориите, които изгаряте с NEAT, просто трябва да се движите повече:

Намерете повече начини да включите Упражнение в живота си или бъдете креативни и измислете свой собствен списък. Дори само малко повече дейност всеки ден може да промени.

Източници:

Джеймс А. Левин, Лорейн М. Ланнингъм-Фостър, Шели К. МакКрейди, Алиса Кризан, Лесли Р. Олсън, Пол Х. Кейн, Майкъл Д. Йенсен, Матю М. Кларк. "Междуиндивидуални вариации в разпределението на позата: Възможна роля при затлъстяването при човека". Наука 28 януари 2005: Vol. 307. не. 5709, стр. 584-586. 20 март 2007 г.

2. Добавете още мускули

Всички знаем, че мускулите са по-метаболитно активни от мазнините . В моите често задавани въпроси, колко калории наистина изгарям? Намерих, че е около 5-10 калории на килограм на ден, докато други експерти, като д-р Лен Кравиц, изчисляват, че е около 12-15 калории на паунд на ден. Независимо дали става дума за 10 калории или 15 калории, добавянето на мускули може да промени разликата.

Повечето хора ще спечелят около 2-5 кг. Мускул от силата на тренировките и всеки паунд ще изгори около 15 калории на ден. Това е 30-75 допълнителни калории, изгорени всеки ден, почти 8 кг годишно.

Максимизирайте го

Независимо от програмата или графика, които избирате, работете здраво и наистина предизвиквайте мускулите си, за да извлечете максимума от тренировките си.

Можете да намерите разнообразие от идеи за тренировка в моя център за тренировки .

3. След изгарянето

Друг таен начин, по който тялото изгаря калории, е с консумацията на енергия след употребата на кислород (EPOC), или това, което повечето от нас наричат ​​"след изгаряне". Когато тренираме, хвърляме тялото в хаос. След като тренировката свърши, тялото ни изразходва калории, за да върне тялото обратно на състоянието си преди физическото упражнение.

Точно колко калории, които горяме след тренировка, е трудно да отговоря, но в статията "Упражнение след изгаряне: изследване", авторите на д-р Лен Кравиц и Чантал А.

Вела прегледа редица проучвания, свързани с изгарянето след изгаряне и установи, че общ диапазон е около 30-120 калории за 30-60 минути кардио (включително колоездене и бягаща пътечка) при 70% от VO2 max (около 80% от максималното ви сърце процент ).

И това не е просто кардио, което произвежда след изгаряне. Обучението за висока устойчивост на съпротивление и съпротивлението на кръговете (разгледано по-долу) също генерират и следзапалване. Резултатите могат да се различават въз основа на пола и вида упражнения, но по принцип, колкото по-твърда (и по-дълга) тренировка, толкова по-голямо е след загасването.

Максимизирайте го

Обучение по интервали

Интервалното обучение е чудесен начин да повишите издръжливостта, да изгорите повече калории и да работите по-трудно, без да сте прекарали цяла тренировка с висока интензивност. Идеята е да работите по-усилено, отколкото обикновено, за кратък период от време, за да претоварите тялото си. След това напълно се възстановите с интервал от почивка, така че да сте готови отново да го направите.

Можете да намерите конкретни подробности за интервалното обучение в моята статия Interval Training и следните тренировки предлагат примери за интервали от тренировки, които можете да опитате сами:

Упражнение с висока интензивност

Друг начин да увеличите изгарянето си от калории е да опитате тренировки с по-висока интензивност или непрекъснато обучение на около 80% от максималната си сърдечна честота , което е точно във вашата аеробна зона. С други думи, вие искате да сте извън вашата комфортна зона, но не толкова далеч, че не можете да си поемете дъха. Това е около Ниво 6-7 на скала за възприемане на натоварването . Може да опитате да добавите една тренировка с по-висока интензивност седмично и да започнете с 10-20 минути на това ниво, ако сте начинаещ, като постепенно работите до 30-60 минути.

Обучение по велосипеди и тренировка за тежка съпротива

Други дейности, които предлагат повече след изгаряне, са обучение за устойчивост на електрически вериги и тренировка за тежка съпротива . Повдигането на тежестите и изграждането на мускулите ще ви помогнат да изгаряте калории, но съсредоточаването върху тренировка с висока интензивност може да увеличи изгарянето, въпреки че трябва да бъдете опитен тренировъч, преди да добавите твърде много интензивност . За начинаещи, започнете с тренировки за силата на начинаещи за няколко седмици, преди да увеличите интензивността.

Общите насоки за обучение с висока устойчивост включват:

Насоките за обучение за устойчивост на електрически вериги са:

Разделете вашите тренировки

Правенето на кардио и сила по време на една и съща тренировка няма непременно да удвои вашето след изгаряне, но разделянето на вашите тренировки може. Ако графикът ви го позволява (и искате да тренирате повече от веднъж дневно), можете да разделите рутинните си процедури, така че да правите сърдечно сутрин и сила след този ден (или обратно).

Опасения за безопасността

Важно е да бъдете сигурни, когато увеличавате интензивността, за да избегнете претрениране и нараняване . Използвайте тези съвети за безопасни и ефективни тренировки:

Източници:

Мърфи, Емет и Шварцкопф, Робърт. "Ефекти на стандартното обучение и текущото тегло на обучението върху прекомерната консумация на кислород след тренировка". Списанието за изследване на силата и кондиционирането: Vol. 6, No. 2, pp. 88-91. 18 март 2007 г.

Вела, Шантал А., Кравиц, Лен. "Упражнение след изгаряне: Актуализиране на научните изследвания". IDEA Fitness Journal, 1 (5), 42-47. 15 март 2007 г.

4. Тегло-носи сърдечно тренировки

Друг начин да изгорите повече калории е да участвате в дейности, които носят тегло и включват повече мускулни влакна . Типичните дейности, свързани с теглото, включват:

Когато се занимавате с упражнения с тежест, гравитацията работи срещу вас, което изисква тялото ви да работи по-усилено и по този начин да изразходва повече енергия.

По същия начин, дейностите, които включват цялото тяло (например ски бягане), обикновено изгарят повече калории, отколкото дейности, които използват по-малко мускулни групи (като колоездене или бицепс). За повече, вижте 5 начина за добавяне на интензивност .

Това означава ли, че упражненията, които не носят тегло, като плуване или колоездене, са безполезни? Въобще не. Докато обикновено ще изразходвате по-малко калории по време на тези видове дейности, има някои предимства - не толкова повтарящ се стрес върху ставите и по-дълги тренировки, защото тялото ви може по-добре да толерира този вид обучение.

За идеи за тренировка, разгледайте този списък с кардио тренировки за всички нива на упражнения.

Източници:

Ла Фордж, Ралф. "Упражняващи детерминанти на отслабването." ACE сертифицирани новини: август / септември 2006 г. 18 март 2007 г.

Не надценявайте компенсацията

Това последно тайно оръжие не е задължително функция на тялото, толкова като функция на това, което правите след тренировката. Това е сравнително често срещано при свръх компенсиране за упражнения без дори да сте наясно с това, което може да компрометира вашите опити да отслабнете, ако не обръщате внимание. Най-често срещаните начини за свръхкомпенсиране включват:

Максимизирайте го

За да извлечете максимума от тренировките си, обръщайте внимание на това, което правите през останалата част от деня, като:

Лесно е да се впуснете в тренировка с упражнения и да забравите многото малки неща, които можем да направим всеки ден, което ще добави предизвикателство и понякога ще помогне да изгорим повече калории, за да постигнем целите за отслабване .

Ключът е да включваме малки промени редовно и да извлечем максималното от нашето време и тренировки.