Отслабване Предимства на хранителен дневник

Задайте целите си за отслабване

Ако искате да отслабнете по-бързо и да запазите паунда за добро, трябва да си запазите дневник за храна. Поддържането на дневник за храната ви помага да разберете не само това, което ядете, но и защо ядете така, както правите. Хранителен дневник е Вашата пътна карта за успех в загубата на тегло.

Най-добрият начин да запазите дневник за храна

Има различни начини да запазите дневник за храна. Трябва да използвате най-лесния за вас метод.

Какво да пишете в хранителния дневник

Основен дневник за храна трябва да включва списък на всички храни и напитки, които консумирате по време на хранене или между храненията.

Дори мъничките бръчки се броят! Ще трябва да въведете и количеството храна, която сте яли . Не предполагайте, че сте яли една порция. Измерете храната си, за да получите най-точните данни.

Заедно с името на храната и размера на порцията, трябва да включите и основните хранителни факти. Отчетете общия брой консумирани калории за всяка избрана от вас храна.

Може да искате да включите грамове протеини, въглехидрати, мазнини, фибри и захар. Някои диети също проследяват приема на натрий или други хранителни вещества.

Може да пожелаете да добавите и друга полезна информация, за да научите повече за хранителното си поведение.

Тези допълнителни бележки са по-лесни за съхранение в старомодна писалка и хартия за преносими компютри, но някои дигитални дневници за храна ви позволяват да съхранявате бележки в блога или като част от форума за отслабване.

Как да използвате дневника си за храна

Уверете се, че съхранявате дневник за храна най-малко една пълна седмица, преди да оцените информацията, която сте събрали. След това анализирайте общия брой калории, които обикновено консумирате всеки ден. Направете корекции на дневния прием на калории, за да отслабнете по-бързо или да поддържате текущото си тегло. Можете също така да прецените начина си на хранене, за да научите как да ядете по-малко и да направите по-добър избор на храна.

Като прегледате емоциите си и причините, поради които сте се хранели, с кого сте били и какво правите, може да сте в състояние да определите дали се отказвате от преяждане, емоционално хранене или ако имате навик да ядете сред някои хора. След това научете основните умения, за да ядете по-малко под стрес или да научите как да ядете по-малко около другите, за да отслабнете успешно.