Ходене срещу бягане: Кое е по-добро?

Загубите ли по-голяма тежест или ходене?

Бегачите обичат интензивността на своя спорт. И пешеходците казват, че тяхната дейност е по-добра за здравето на ставите. Но ако загубата на тегло е ваша цел, каква форма на упражнение трябва да спечели ходенето срещу протичането на дебата?

Има аргументи за и против ходене и бягане за упражнения. Но когато се опитвате да отслабнете, има допълнителни фактори, които трябва да имате предвид. Уверете се, че сте събрали всички факти, преди да решите да ходите или да бягате за отслабване.

Разходки срещу бягане: Изследванията

Едно университетско изследване оценява ходенето срещу бягане. Изследването специално оценява ефекта от различните форми на упражнения върху апетита на жените. Обхватът на изследването е малък. Само 19 жени са били изучавани. Но изследователите виждат малка разлика в начина, по който жените ядат, след като са участвали във всяка дейност.

Както бегачите, така и пешеходците ядоха по-малко след тренировка, отколкото след почивка. Но те открили, че бегачите са склонни да ядат по-малко от пешеходците, когато се обмислят енергийните разходи за дейността. В действителност бегачите често консумират по-малко калории, отколкото са изгорени по време на бягството. Пешеходците ядат по-малко калории след тренировката си, но дефицитът, който те са създали, е по-малко значим.

Изследователите установяват, че "относителният енергиен прием е най-нисък (т.е. създава по-отрицателно равновесие), когато интензивността на упражняване е висока." Но изследователите също така заявиха, че са необходими допълнителни проучвания, за да се определи дали разликата в приема на храна се дължи на режима на упражнение (ходене срещу бягане) или поради разликите в ходилата и ходовете.

Ходещите в изследването носеха повече телесни мазнини, отколкото бегачите.

Ходене срещу бягане: Какво е най-добро за вас?

Значи това означава, че трябва да изхвърлите тренировката си? Вероятно не. Ако имате редовна програма за ходене на място, резултатите от едно малко проучване не трябва да влияят на вашите усилия да горят калории с разумна програма за ходене .

Особено, когато резултатите от проучването показват, че ходенето може да има положително въздействие върху вашата диета.

Но ако сте способни да упражнявате по-висока интензивност , може да се възползвате от добавянето на една или две по-трудни тренировки , като бягане, във вашия график, за да увеличите калориите си. И проучването показва, че не е нужно непременно да се притеснявате за преяждане в резултат на по-големите усилия.

Но имайте предвид, че бягането не е най-доброто упражнение за отслабване за всички. Странно, бягането дори може да доведе до повишаване на теглото в някои ситуации. Ако започнете да работите прекалено бързо или да добавите мили твърде бързо, лесно можете да прекарате и да станете ранени. Трудно е да изгорите достатъчно калории за загуба на тегло, когато се възстановявате на дивана.

Загубите ли повече тегло, като ходите или бягате?

Няма ясен победител в хода на ходенето срещу текущия дебат. И двете дейности предоставят ползи за загуба на тегло и за подобряване на здравето. Най-доброто упражнение за отслабване е това, което действително правите редовно. Най-важно е последователността , независимо дали ходите или вървите.

Ако отслабнете успешно с програма за ходене, след това се придържайте към нея. Опитайте се да излезете и да ходите през повечето дни от седмицата. Независимо от темпото си, просто прилепете обувките си и натискайте пътеките.

Ако искате да загубите повече тегло, добавете няколко хълма или няколко интервала за ходене, за да увеличите интензитета и да изгорите повече калории. Можете също така да планирате повече от една ходене тренировка на ден, тъй като дейността не е твърде напрегната.

И ако обичате да бягате, продължавайте да удряте настилката, докато вашите стави остават здрави. Хълмовете са чудесна опция за бегачи, както и интервали от време. Добавете няколко кръстосани тренировки (като тренировки за сила, плуване, тренировки с мотоциклет или колоездене), за да останете мотивирани и да дадете на вашето тяло почивка от разстоянието, което сте влезли по пътя. Можете дори да се хвърлите в няколко ходене тренировки на вашия работен рутинни за повишаване на хип здравето и работа glutes.

В хода на ходенето срещу текущата дебат двете тренировки печелят. Така или иначе, ще изгорите калории, ще изградите сила, ще намалите стреса и ще направите добро за вашето тяло.

Източник:

D. Enette Larson-Meyer, et al. "Влияние на ходенето и ходенето на хормоналните регулатори на апетита при жените". Вестник за затлъстяване януари 2012 г.