60-дневна преживявания за цялостна програма за тренировки за тялото

Долния ред

Серията Insanity Workout, създадена от производителите на P90X, тества всяка кардио лимита, която имате с 10 високо интензивни и самостоятелно описани безумни тренировки. Не е необходимо оборудване и има голямо разнообразие от кардио тренировки, от бригади и футболни писти до скокове и самоубийства. Графикът показва 60-те дни на все по- интензивни тренировки и съотношението работа / почивка (3 минути, 30 секунди почивка) ви задържа в анаеробната зона за повечето от тренировките, правейки това поредица, която ще привлече опитни трениращи които искат да прокарат своите граници.

Основите

Името на тази тренировъчна серия, Insanity, казва всичко. Тази 60-дневна кардио-базирана програма включва 10 тренировъчни DVD-та, които имат една цел: да изритате задника си с аеробни и анаеробни тренировки с висок интензитет. За тази цел много тренировки следват същата основна формула: упражнения с висока интензивност за 3 минути, последвани от 30 секунди почивка, което не е достатъчно време за възстановяване. Това много кратко време за възстановяване, комбинирано с упражнения с висока интензивност, прави много трудни тренировки, които бързо се промъкват върху вас.

Програмата също така включва основен план за хранене (не е прегледан) и календар, описващ вашия 60-дневен график, който включва 3 седмици с висока интензивност (тренировките са насрочени всеки ден с изключение на 1), последвано от седмица тренировки за възстановяване.

Програмата

За първите 30 дни правите до 6 кардио тренировки седмично, всяка с различен фокус - Плиометрия , сила и съпротива, чист кардио и вериги, както и основни тренировки .

Последните 30 дни следват същата схема, но тренировките ви се увеличават както по време, така и по интензивност. Въпреки че включват различни упражнения, много от тренировките следват същия формат: 3 до 5 упражнения с висока интензивност в ред за 3 минути, почивка за 30 секунди и след това повторете серията общо три пъти, като работите по-усилено всеки път.

Тренировките се водят от Shaun T, елегантен и мотивиращ инструктор и има фитнес зала, пълна с тренировки, които той тласка по пътя. Въпреки че всички те са много подходящи, те правят почивки по време на тренировките, така че не сте единственият, който кашля белтък.

Тренировки

Ако не харесвате упражнения с голямо въздействие или дишане за въздух, няма да сте фен на тези тренировки. Упражненията са ясни и атлетични, без да изискват оборудване и ще разпознаете много от тях, като скокове, бомби и самоубийства. Има и уникални ходове - Side burpees, комбинирани ритници с скокове, скокове на жаба и др. Трудно е да се повярва, че някой може да излезе с толкова много интензивни , убийствени упражнения без необходимо оборудване, но успяха да го направят. DVD дисковете включват:

Професионалисти

Против

Като цяло серия тренировки Insanity предлага разнообразие от предизвикателни, интензивни тренировки, които ще се харесат на опитен упражняващ, който иска да вземе кардио тренировка на следващото ниво. Тренировките могат да бъдат измамни. Често се чувствах, като че ли работех умерено трудно за първите 20 или повече минути, само за да съм уморен ударен по средата на тренировките. Въпреки това, ако можете да наблюдавате себе си и да се наслаждавате на натискане, серия Insanity може да бъде добър избор за вас.