Какво означават калориите в храната и упражняването?

Определяне на калориите за ядене и изгаряне

Калорията е мярка за разхода на енергия и съхраняваната енергия. Калориите, посочени в диетата (консумирани калории) и упражненията ( изгорени калории ) са килокалории (kcal). Една килокалория е равна на количеството топлина, което ще повиши температурата на един килограм вода с един градус по Целзий на морското равнище. Една килокалория е равна на 4186.8 джаула и 1000 калории (малки калории), споменати в научните лаборатории за топлинна енергия.

Калории в храната

Калориите в храната са групирани като мазнини, алкохол, въглехидрати или протеини. Различните хранителни вещества имат повече или по-малко калории, опаковани в едно и също тегло (по-висока или по-ниска калорична плътност). Хранителните етикети в САЩ използват следните правила:

Калории и Отслабване

Един килограм телесна мазнина съхранява 3500 калории (kcal).

За да загуби една килограм мазнини за една седмица, човек трябва да яде приблизително 500 по-малко калории (kcal) на ден, отколкото той / тя изразходва в метаболизма и упражненията.

Броят на калориите, които човек изгаря всеки ден, включва базови калории на метаболитния процент, изгорени само за да запазят функционирането на тялото, плюс допълнителни калории, изгорени в физическата активност.

Гамата от ежедневно изгаряне на калории е от 1600 калории (kcal) за заседнала жена или за възрастен човек до 2800 калории (kcal) за активни мъже, много активни жени и тийнейджъри.

Калории на ден Калкулатор : Намерете колко калории горят всеки ден, на базата на височината, теглото, възрастта и нивото на активност.

Използването на фитнес монитор и приложение за проследяване на калории, изядени срещу изгорени калории, може да помогне на диета, която иска да постигне дефицит на калории, за да отслабне. Проследяващата активност с фитнес монитор помага да се елиминират надценките от страна на изгорените калории, докато честното проследяване на това, което се консумира, може да подчертае къде се появяват хранителните калории.

Калории, изгорени в физическата активност

Физическата активност изгаря калории извън базовата метаболитна скорост, тъй като мускулите използват наличните и съхраняваните енергийни източници в организма. В зависимост от продължителността и интензивността на упражненията, тялото изгаря наличната кръвна захар, гликогенът, който се съхранява в мускулите и черния дроб, мазнините и, ако се изисква, мускулния протеин.

Измерваните калории са изгорени

Фитнес мониторите и педометрите често изчисляват изгорените калории въз основа на теглото на човека, броя на предприетите стъпки, скоростта, темпото и интензитета.

Някои използват монитори за сърдечен ритъм, за да получат по-добра оценка на физическата активност.

Източник:

Намиране на баланс, центрове за контрол на заболяванията, отделение за хранене, физическа активност и затлъстяване, Национален център за профилактика на хронични заболявания и насърчаване на здравето. Актуализиран на 15 май 2015 г. Достъп до 3 октомври 2015 г.

Издръжливост на спортното хранене, трето издание на Сузане Гиард Еберле.Хуман Кинетика, 2014 г.