4 Тайни за успешното отслабване

Какво иска да отслабва и да го запази

Ако погледнете процеса на загуба на тегло , изглежда като не-мозък, нали? Яжте по-малко, упражнявайте повече и гледайте как паундите се разтопяват. Това е толкова просто понятие. Всъщност, ако вярвате, че хип-хоп, изложен там от някои диетични книги, списания и infomercials, може да ви се струва, че бързата загуба на тегло е само една диета или притурка далеч ... ако можете да намерите само точната.

В това отношение някои от тези рекламни материали и книги имат право на бърза загуба на тегло може да бъде точно зад ъгъла. Но загубата на тегло бързо не винаги означава, че ще бъде постоянно. За дългосрочна загуба на тегло обичайните диети или програми изглежда са недостатъчни. Така че, готови ли сте да разберете тайните за успешното отслабване ?

Зад Националния регистър за контрол на теглото

Има над 4000 успешни губещи, които са част от Националния регистър за контрол на теглото, група, която непрекъснато събира информация за членовете си, за да разбере как хората наистина губят тегло и го пазят. Членовете на NWCR са мъже и жени, които са поддържали загуба на тегло най-малко 30 килограма за поне една година. Като цяло тези членове:

Това, което вече можете да откриете от тези няколко факта е, че на първо място няма перфектна диета или тренировъчна програма. Всеки член намира свой собствен метод на диета и упражнения, така че това е първата не толкова тайна стъпка за намаляване на теглото: готовност да експериментирате и да продължите да се опитвате, докато не намерите начин да ядете и да се движите, което се вписва в живота ви.

Но въпреки че няма нито една диета или тренировъчна програма, която да пасва на всички, има някои общи навици и поведения, които всички тези успешни губещи споделят. Какво казва вашата диета за вас?

Със сигурност не е изненадващо да научим, че упражнението е важен компонент за нашите членове на NWCR. Мъжете съобщават, че изгарят средно по 3 293 калории на седмица, докато жените са изгаряли около 2,545 калории на седмица.

Това излиза всеки ден с около един час активност с умерен интензитет , което ще падне на ниво 5 на тази скала за натоварени усилия . Най-популярната форма на упражнения е ходенето, но много от тях също повдигат тежести, карат велосипеди и / или правят някаква форма на аеробика. Това ниво на упражняване е всъщност повече от това, което обикновено се препоръчва за загуба на тегло .

Това, което можем да научим от това, е, че първо е необходимо повече упражнения за поддържане на загуба на тегло, отколкото бихме могли да мислим. Но това не означава, че трябва да ремонтирате живота си за една нощ, за да направите упражнението реалност.

1. Създаване на навик за упражнения

Преди да се паникьосате за това много упражнение, дайте си разрешение да вземете това време и да експериментирате с различни дейности, графици и честоти ще ви позволи да откриете какво ще ви помогне в дългосрочен план, а не само няколко дни или седмици.

Основното рутинно упражнение трябва да включва кардио тренировка, тренировка за сила и гъвкавост, за да ви помогне да изгорите калории, да изградите мускулите и да поддържате гъвкавостта на съединителната тъкан.

Настройване на собствената си програма

Ако имате нужда от повече помощ, винаги можете да работите с личен треньор (можете да ги намерите и онлайн).

Съвети и трикове

Ако се объркате откъде да започнете, просто помнете: правенето на нещо винаги е по-добро от нищо, така че, когато всичко останало се провали, отидете на разходка. И не забравяйте, че можете да настроите програмата си по какъвто и да е начин. Няколко неща, които можете да направите, включват:

2. Създаване на здравословен навик за хранене

Освен това не трябва да се изненадва, че следващата част от успешната загуба на тегло включва диета. По-голямата част от членовете на NWCR съобщават, че ядат нискокалорична диета с ниско съдържание на мазнини, като жените ядат средно 1,306 калории на ден (24,3% от мазнините), а мъжете ядат около 1,685 калории на ден (23,5% от мазнините).

Интересното е, че около половината от членовете са използвали програма за търговско хранене, докато другата половина са го направили сами. Независимо от начина, по който са следвали, членовете завършват, следвайки същия тип диета. В допълнение, около 80% от членовете съобщават, че ядат закуска всеки ден, което науката вече показа, че води до по-нисък ИТМ, отколкото хората, които прескачат закуската.

Само някои от триковете, които използват за намаляване на калориите, включват ограничаване на храната, наблюдение на размера на порциите и преброяване на калориите .

Съвети и трикове

За много от нас диетите не работят много добре и някои хора смятат, че извършването на малки промени в начина, по който ядат всеки ден, води до по-голям успех, дори ако загубата на тегло е по-бавна.

Ако се интересувате от по-структуриран подход или диета, тези ресурси ще ви помогнат да научите повече за размера на порциите, как да отчитате калориите и как да изберете най-добрата диета за вас:

3. Създаване на навик за самоконтрол

Друго поведение на губещите на тегло на NWCR се претегля редовно. Около 44% от членовете съобщават, че се претеглят всеки ден, докато 31% се претеглят поне веднъж седмично. Идеята тук не е самата скала, но бдителните успешни губещи поддържат дори след като са загубили теглото си.

Това е ключова точка, която се различава от много диетични програми, които понастоящем съществуват там. Много диети изискват да следвате различни фази с различни нива на калории. Често има индукционна фаза или време, когато ограничавате храни (или дори цели групи храни) и драстично по-ниски калории. След това диетите започват да добавят храни и калории обратно в диетата, накрая стигат до "фаза на поддържане", където ядат повече калории, отколкото в началото на диетата.

Но това, което ни разказва NWCR, е, че тези губещи на тегло продължават да следват същата диета както по време на процеса на отслабване, така и след като загубят теглото си . Долната линия е, че наистина няма разлика в поведението от началото на загуба на тегло и поддържане на загуба на тегло, освен може би пренастройка на упражненията и калориите, докато губите тегло, за да поддържате теглото под контрол. Това е може би най-важният урок, който можем да научим от NWCR: Няма край на здравословните навици, когато става дума за поддържане на загуба на тегло. Ето защо е толкова важно да промените навиците бавно и да изберете дейности, които можете да видите сами да правите в дългосрочен план.

Съвети и трикове

Ключът към самонаблюдението е да научите как да проследявате напредъка си .

4. По-последователни

За повечето от нас е обичайно да се хранят здравословно през седмицата, само за да ги удушават през уикендите . Но членовете на NWCR успяха да запазят загубата на тегло, като ядат здравословно през цялото време. Петдесет и девет процента от членовете съобщават, че ядат същото през почивните дни и празниците, докато 39% съобщават, че следват по-строги диети през седмицата в сравнение с уикенда. С други думи, колкото по-последователна е диетата, толкова по-вероятно е членовете да поддържат загубата си на тегло година след година.

Съвети и трикове

Да бъдеш последователен не означава, че трябва роботично да следваш същата диета ден след ден. По-долу са няколко идеи за начини, по които можете да останете здрави и все още да се забавлявате:

Долния ред

Това, което е ясно от NWCR е, че загубата на тегло е бавен, постоянен процес, който изисква известно количество бдителност, ангажираност и дисциплина всеки ден. Също така се изисква да поемем шансове, да се отървем от онези утешителни, но често и лоши навици и да ги заменим с по-добри. Може би най-важният урок, който тези успешни губещи може да ни научат, е да продължим да се опитваме.

> Източници:

> Кравиц, Лен. Печелене в загуба: Тайните на дългосрочна загуба на тегло. 22 юли 2007 г.

> Хората с успех при дългосрочна загуба на тегло и поддръжка продължават да консумират нискоенергийна, нискомаслена диета. " J Am Diet Assoc. 1998 Ноември; 98 (11): 1273.

> Sungsoo Cho, Дитрих Марион, Браун Корали JP, Кларк Селесте А., Блок Гладис. "Ефектът от закуска тип върху общия дневен прием на енергия и индекс на телесна маса: Резултатите от третото национално изследване за здравето и храненето (NHANES III)." Вестник на Американския колеж по хранене, Vol. 22, No. 4, 296-302 (2003).

> Крило, Рене Р. и Фелан Сузане. "Дългосрочна поддръжка на загуба на тегло." American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 82, No. 1, 222S-225S, July 2005.