Как да отслабвам и да го запазя

Отслабването изглежда като доста лесна концепция, когато мислите за това. Вие ядете по-малко, упражнявайте повече и теглото трябва да излезе. Факт е, залагам, че вече знаете как да отслабнете . Ако сте като повечето от нас, вероятно сте загубили тегло много, много пъти ... толкова пъти, че сте стар професионалист в него. Може да имате дори диета или тренировъчна програма, да включите старата си сметка или да започнете отново във фитнеса, когато теглото започне да се изплъзва.

Но какво ще стане, когато излезете от тази диета или спрете тази тренировъчна програма? Можете да го спечелите веднага , понякога с няколко излишни килограма.

Така че това, което наистина искате да знаете не е как да отслабнете, а как да го загубите и след това да останете изгубени ... завинаги. Няма истинска тайна за загуба на тегло . Истинското предизвикателство е да стане постоянно.

Чрез номерата

Загубата на тегло е толкова сложен процес, единственият начин, по който наистина можем да обвием главите около себе си, е да го пробием в куп числа. Вече знаете тези числа, вероятно както и всеки експерт по отслабване: Знаете, че за да загубите един килограм мазнини , трябва да изгорите около 3500 калории, над това, което вече горя всеки ден. Всъщност не искате да изгорите 3500 калории за един ден, а по-скоро да намалите това до ежедневните калорични дефицити, да режете 500 калории на ден с комбинация от диета и упражнения.

За да преминете към номерата, трябва да преминете към няколко изчисления:

  1. Изчислете BMR (основна метаболитна скорост) . Имате няколко опции как да направите това:
    • Вариант 1: Направете математиката - Използвайте тази преработена формула на Харис-Бенедикт, за да получите оценка на вашето BMR:
    • Мъжки: (88,4 + 13,4 x тегло в kg) + (4,8 х височина в cm) - (5,68 х възраст)
      Женски: (447.6 + 9.25 x тегло в kg) + (3.10 х височина в cm) - (4.33 х възраст)

Вашият BMR е най-важната част от изчисленията за загуба на тегло, защото ви казва колко калории вашето тяло трябва да поддържа телесни функции, като дишане и смилане и добре, съществуващи. Това е минималният брой калории, които трябва да ядете всеки ден. Важна забележка: Няма калкулатор, който да е 100% точен и тези формули не вземат под внимание неща като телесната мазнина, размера на рамката или други фактори, които могат да направят разлика във Вашия BMR. Научете повече за метаболизма си .

Има ли по-лесен начин?

Няма по-лесен начин да отслабнете, но има по-лесен начин да разберете как да отслабнете, ако тези формули са малко повече за вас. Най-простият включва едно нещо: Направете малки промени в диетата си и нивата на активност всеки ден. С този метод не винаги знаете колко калории сте изрязвали или колко калории сте изгаряли. Но ако правите повече движение, отколкото преди и знаете, че ядете по-малко от преди, вие създавате калориен дефицит и загубата на тегло ще последва, дори и да е бавна. Някои идеи:

Вместо... Направите това...
Следобедна кола Пийте чаша вода. (спасени калории: 97)
Едно яйце McMuffin Яжте една малка цяла пшеница 1 чаена лъжичка фъстъчено масло (спестени калории: 185)
Използвайте почивката си, за да ядете шоколад Разходете се нагоре и надолу по стълбите за 10 минути (изгорени калории: 100)
Натискане на бутона за отлагане Стани 10 минути по-рано и отидете на оживена разходка (изгорени калории: 100)
Гледане на телевизия след работа Правете 10 минути йога (изгорени калории: 50)


Общо спестени калории: 532 (на базата на 140-лири човек)

Отвъд вашата диета

Няма съмнение, че вашата диета е може би най-важният аспект на програмата за отслабване. Защо? Помислете за това за момент; можете лесно да ядете само едно грешно нещо и в крайна сметка ядете повече калории, отколкото сте изгаряне, дори ако упражнявате.

Не казваме това, за да ви направим параноичен за всяка хапка, която вземате, но е важно да разберете как работи енергийният баланс, за да можете да го направите правилно. Кажете, че сте се хранели великолепно цял ден, кората на дърветата и лимон клин, водата вместо колата и т.н. Ти ходиш цял ден и дори си свършил тренировка, която изгаря още 350 калории. Супер си.

След това отидете на вечеря и има две маргарита и чаша вино заедно с вечеря. Само вашите напитки струват до 450 калории и, точно там, сте анулирали тренировката си.

Това не означава, че трябва да гладувате или че от време на време не можете да имате маргарита. Въпреки това, ако наистина искате да отслабнете, трябва да се ангажирате с повече упражнения и по-малко текила.

Колко упражнения се нуждаете?

Упражнението е важно средство за отслабване, но колко ви е нужно варира от човек на човек. Насоките препоръчват най-малко 250 минути на седмица, което излиза около 50 минути, 5 дни в седмицата. Важно е обаче да изберете правилните тренировки - тренировки, които се наслаждавате, и тренировки, които да ви отведат в зоната на сърдечния ритъм, за да можете да изгаряте повече калории. Има някои тренировки, които са по-добри от другите за изгаряне на калории, включително:

Предполага се, че тези тренировки са много напреднали и направени с висока интензивност . Ако сте начинаещ, дори и да сте тренирали като луд, започнете с програма за начинаещи , за да избегнете наранявания, изгаряния и мизерия. Отнема време, за да се изгради силата и издръжливостта за упражнения с висока интензивност.

Сега как да запазите това тегло?

Истинският ключ към процеса на отслабване няма нищо общо със загубата на тегло. Повечето от нас лесно могат да разберат как да намалят достатъчно калории, за да направят това, нали? Това, което не можем да разберем, е как да задържим това тегло.

Има редица причини да възстановим теглото си : след нереалистични диети или програми за упражнения не можем да поддържаме, например, или напълно да се откажем от здравословното хранене и упражненията по време на празниците. Ние също така сме склонни да мислим, че има край на всичко това здравословен начин на живот . Това, че веднага щом загубите теглото, можете най-накрая да влезете във фазата на "поддръжката" на програмата си, което за мнозина означава, че не трябва да упражняваме толкова много и най-накрая можем да спрем да следим всяко едно ухание, ,

За съжаление, няма фаза на поддържане на процеса на отслабване. За да запазите теглото, трябва да направите поне толкова упражнения, колкото и да загубите теглото си и, честно казано, може да се наложи да направите повече. Колкото повече губите, толкова по-малко енергия изразходва вашето тяло по време на тренировка и колкото повече трябва да направите, за да получите същите резултати.

Така че, поддържането на теглото на разстояние има повече общо с начина, по който започнете процеса на загуба на тегло, отколкото как го завърши. За тази цел трябва да се поставите за успех и за да направите това, ще трябва да намерите няколко неща:

  1. Един начин на хранене, с който можете да живеете дълго време . Забележете, че не сме казвали "диета", просто защото повечето от нас не могат да следват диета за повече от няколко седмици в даден момент. Диетите, по самата им дефиниция, включват ограничения и докато обикновено можем да се справим с определено ограничение в краткосрочен план, в дългосрочен план се бунтуваме. Понякога, насилствено. Може да откриете повече успех, като се отдалечите от диетичния манталитет и по-скоро към начина на хранене. Или може би е време да прокараме напълно диета .
  2. Упражняваща програма, с която можете да живеете дълго време. Има толкова много начини да се упражнявате тези дни, почти всеки може да намери нещо. Упражнявайте у дома , във фитнес залата, използвайте видеоклипове, като използвате безплатни онлайн тренировки, използвайте програми за електронна поща, работете с приятел, с обучител , с вашето куче, с мотоциклет, с вашия Wii ... възможностите са безкрайни. И така, откъде започвате? Първо, започнете с нещо просто като пешеходна програма или каквото ви звучи възможно. След това направете следното:

Поддържането на тежестта ще бъде много по-лесно, ако има само едно нещо, което трябва да направите. И в зависимост от начина, по който го гледате, има само едно нещо, което трябва да направите, за да задържите теглото и това е: Дръжте калориите си балансирани. Това е балансиращо действие, което изисква постоянна поддръжка, защото се променя от ден на ден. Постигането на вашите умствени стратегии в ред е също толкова важно, колкото и физическите стратегии и може да ви помогне да се замислите по следния начин: В сърцето си, загуба на тегло ще се случи, ако просто научите как да се грижите за себе си. След като започнете да правите това, може да се изненадате, че вече не ви е грижа за скала.

Източник:

Donnelly, J .; Blair, S .; Якичич, Й .; et al. Подходящи стратегии за интервенция на физическата активност за отслабване и предотвратяване на възстановяване на теглото за възрастни. Med & Sci в спорта & Ex: февруари, 2009. Том 41, брой 2.

Кели, Марк. "Способност за покой в ​​метаболизма: Най-добри начини да го измерите - и да го повишите". ACE.