Как да избера правилния топка за упражнения

Къде да ги купите и как да ги използвате

Фитнес мода идват и си отиват (помнете Slide?), Но, всеки сега и тогава, една тенденция идва, че всъщност има смисъл. Една такава тенденция е нашият нов фокус върху якостта и функционалното обучение, което включва укрепване на торса за по-добри тренировки и по-малко наранявания.

Любимият ми инструмент за основна сила е топката за упражнения . Физическите терапевти са ги използвали от години, но специалистите по фитнес вече знаят, че това е един от най-добрите начини за укрепване на корема и гърба и увеличаване на стабилността.

Ето какво трябва да знаете за избора и използването на топка за упражнения.

Как да изберем топка за упражнения

Преди да купите топка, уверете се, че е подходящият размер за вашата височина. За да го изпробвате, седнете на топката и се уверете, че бедрата ви са равни или просто малко по-високи от коленете:

55 см - 4'11 "- 5'4"
65 см - 5'5 "- 5'11"
75 см - 6'0 "- 6 '7"

Ако сте с наднормено тегло или със затлъстяване, може да се чудите дали можете да използвате топка за упражнения . Да, абсолютно можете. Просто се уверете, че топката, която купувате, е устойчива на взрив и може да побере теглото ви.

Къде да купя

Можете да си купите топки за упражнения почти навсякъде, магазини за спортни стоки, места като Walmart, Target и Amazon.com или онлайн сайтове за фитнес като SPRI и Power Systems. Любимата ми топка е топката Spri Elit Xercise Balance, която се предлага на Amazon.com. Това е много високо качество и има перфектно ниво на твърдост за почти всяка дейност.

Как да използвате вашето упражнение


Упражняващите топки ви предизвикват като поставите тялото си в нестабилна среда.

Когато лежите върху топката, краката и коремът незабавно се свиват, за да не паднеш. Добавете упражнение към това ( като гръдна преса или криза) и току-що увеличихте интензивността на движението. Бонус: Упражнените топки са достатъчно гъвкави, за да използват почти всичко, включително:

Упражнение топки тренировки и упражнения

разкриване

Съдържанието за електронна търговия е независимо от редакционното съдържание и можем да получим компенсация във връзка с покупката на продукти чрез връзки на тази страница.