Контрол на сърдечната честота за тренировки за бягаща пътека

Промяна на скоростта на неблагодарна и наклон за увеличаване на интензивността въз основа на сърдечната честота

Системите за контрол на сърдечната честота и сърдечната честота са популярни в много машини за тренировки, включително бягащи пътеки, елиптични тренажори и стационарни велосипеди. Научете как да използвате тези функции, за да получите по-добра тренировка.

Разликите в монитора на сърдечния ритъм и сърдечния ритъм включват:

Защо трябва да използвате бягаща пътека с контрол на сърдечната честота

За да получите оптимална тренировка, важно е да постигнете скорост на вашето упражнение. Искате сърдечната Ви честота да е на правилното ниво на интензитета за продължителен период от време. Ако сърдечната честота стане твърде висока, дейността ви може да стане непродуктивна. Ако е твърде ниско, не получавате никакви значителни ползи за здравето.

Ето защо един от най-ефективните методи за фитнес тренировка е чрез наблюдение и контрол на сърдечната честота. Това е особено вярно, когато се стремите към сърдечно-съдови цели. Независимо дали искате да хвърлите няколко килограма, да тренирате за маратон или просто да се почувствате добре за себе си, тренировката и контролът на сърдечната честота може да оптимизира вашата тренировка.

Управление на ръцете срещу безжичен контрол на сърдечната честота

Има два начина за измерване на сърдечната честота, като безжичността е тази, която прави най-смисъл:

Първи в зоната

Сали Едуардс, автор на "Наръчник за следене на сърдечната честота", обсъжда стойността на тренировката на сърдечната зона . Той работи за 20-годишни спортисти, както и 70-годишни със сърдечни проблеми. Целта е да се влезе в определена зона на усилие, всяка от които има различни предимства. Скоростта на сърцето във всяка зона е процент от максималната ви сърдечна честота, която варира според възрастта. Можете да проверите диаграмата на целевия сърдечен ритъм, за да видите съответния сърдечен ритъм за вашата възраст. Тя идентифицира пет зони на пулса:

Едуардс предполага, че след като определите максималния си сърдечен ритъм, можете да подобрите годността си чрез упражнения в няколко различни зони. Можете да редувате в тези зони, за да увеличите сърдечно-съдовата ви фитнес и да промените режима на упражнения. Това е известно като обучение на сърдечна зона .

Сърдечни тренировки на неблагодарна

В зависимост от модела на бягащата пътека можете да контролирате сърдечния ритъм и да поддържате последователен и целеви сърдечен ритъм, или да го настроите и за интервални сърдечни честоти, като тренирате в различни зони. Можете да програмирате неблагодарна за желаните тренировки, които променят сърдечния ритъм до желаните от вас цели.

Наличните програми с контрол на сърдечната честота могат да варират. Някои бягащи пътеки идват само с една програма за сърдечен ритъм, докато модерните модели могат да имат разнообразни програми като обучение на хълма, интервали и екстремни пулсации.

Когато губите тегло и подобрявате сърдечно-съдовото здраве, всичко се свежда до сърдечната честота. Мониторингът на сърцето ви и работата в зоните ще подобрят общото ви здравословно и физическо представяне. Ако ще инвестирате в качествено фитнес оборудване, помислете за функцията за сърдечен ритъм.

Сърдечният контрол става ваш личен треньор. Следейки сърдечния си ритъм и приспособявайки тренировката си, вие оставате в рамките на желаната от вас цел и избягвайте да се упражнявате. Това отнема вашата тренировка тренировка на оптимално ниво.

Трябва да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете нова програма за упражнения. Той може да Ви помогне да определите безопасна и здравословна зона за сърдечен ритъм, която първоначално да поддържате.

Възможно е да имате неблагодарна програма с контрол на сърдечния ритъм на разположение във Вашата фитнес зала или здравен клуб, или може да помислите за закупуване на бягаща пътека с контрол на сърдечната честота .

> Източник:

> Brookreson N. Използване на мониторинг на сърдечната честота за лично обучение. Американски колеж по спортна медицина. https://certification.acsm.org/blog/2015/july/using-heart-rate-monitoring-for-personal-training.