Използването на тренировка с висока интензивност (HICT)

Бързо, ефективно тренировки с кардио и сила упражнения

Обучението по високи интензивни вериги (HICT) включва комбиниране на кардио и тренировка за съпротива в една и съща тренировка. Той заменя горните и долните движения на тялото, както и упражнения с висока интензивност и по-ниска интензивност. Идеята е предизвикателство, цялостно рутинно тяло, което обещава по-добри резултати за загуба на тегло в по-кратко време.

Основното предимство на HICT е, че увеличавате Вашето afterburn - броят на калориите, които тялото ви продължава да гори след тренировката.

Това поглъщане след или след упражняване на кислород (EPOC) се счита от някои за подпомагане на вашия метаболизъм , което може да помогне при загуба на тегло Тенденцията да работите по-усилено както при сърдечни, така и при силни тренировки е навсякъде. CrossFit и Orange Theory Фитнес и двете тренировки с висока интензивност от типа верига тип, предназначени да изпратят сърдечната Ви скорост.

Обучението с висока интензивност е показано като ефективно

Стандартните указания за упражнения обикновено включват два различни вида тренировки: кардио за около 150 минути седмично и след това отделна тренировка за тренировка , която правите в алтернативни дни. Докато това е колко упражнения имате нужда от здраве и фитнес, много хора нямат толкова много време, за да прекарват упражнения всеки ден. Разбира се, има начини да се съчетаят сила и кардио в същата тренировка, но това все още отнема време. Съществуват и дебати за това дали първото кардио може да доведе до по-малко ефективно тренировъчно обучение и обратно.

Проучването на тези тренировки за тренировка през 2013 г., което съчетава силата и кардиото, показа, че обучението по веригата, направено с висока интензивност, наистина работи. Изгаряте калории и изграждате сила, всички в една и съща тренировка. Това ви спестява време и енергия, като същевременно ви дава ефективна тренировка, която ще ви даде солидни резултати.

HICT тренировка

Авторите на изследването, които създадоха тренировка за HICT за тестване на неговата ефективност, използваха следните параметри:

Примерна тренировка за HICT

По-долу е тренировката на авторите на изследването, заедно с 12 упражнения, които не изискват оборудване, работят върху всички мускули на тялото и могат да се извършват почти навсякъде. Правете всяко упражнение в продължение на 30 секунди, почивайте за 10 секунди между тях и повторете един до три (или повече) пъти.

Това е само проба и по-напредналите упражнения може да искат да увеличат интензитета чрез добавяне на тегло или опитвайки се за по-напреднали упражнения.

Ползи от HICT

Изследователите откриват редица предимства на HICT, включително:

Предпазни мерки за HICT

Високата интензивност на този тип тренировка, съчетана с кратките почивки изисква повече енергия, отколкото традиционните тренировки. Тъй като се движите бързо, ще искате да сте много запознати с упражненията, така че да имате добра форма, дори когато уморите. Опитайте да практикувате упражненията с толкова почивка, колкото имате нужда, и след това да намалите остатъците, докато подобрите вашата фитнес.

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че прекалено много тренировки с висока интензивност, без значение какъв вид е, могат да доведат до претрениране , нараняване или дори изгаряне, ако не дадете достатъчно време на тялото си да се възстанови. Опитайте се да правите тези тренировки около два пъти седмично с почивка между тях. Помислете за кръстосване с други дейности като кардио, йога или пилатес, за да работите с мускулите по различни начини.

> Източник:

> Клика Б, Йордания В. Обучение с висока интензивност на веригите с използване на телесно тегло: максимални резултати с минимална инвестиция. Май / Юни 2013 г. Списание за здравето и фитнес на ACSM , 17 (3), 8-13. 8 септември 2013 г.