Как да използвате педометър, за да отслабвате

Научете как да четете своя крачкомер и да използвате информацията за отслабване

Знаете ли как да използвате педометър, за да ви помогне да отслабнете? Може би знаете как да четете педометър, но знаете ли как да използвате показанията на педометъра, за да постигнете целите си за отслабване? Използвайте това ръководство, за да научите най-добрия начин да използвате устройството за по-добро здраве, подобрена физическа форма и загуба на тегло.

Как да четем педрометър за отслабване

Педометрите са чудесен начин да получите и да останете мотивирани в ходенето .

И те наистина са лесни за използване. Но не можете просто да носите крачкомера и да очаквате да получите резултати. Трябва да знаете как да четете крачкомера и да използвате показанията за отслабване.

Проучванията показват, че хората, които ходят по-малко от 5 000 стъпки всеки ден, са по-склонни да имат наднормено тегло, докато тези, които приемат повече от 9 000 стъпки дневно, са по-склонни да имат нормално тегло.

Когато за пръв път започнете да носите устройството, вероятно ще забележите, че показанията на педаметъра ви са доста ниски. Можете да ходите само на 4000 или 5 000 стъпки на ден. Ако седнете на работа или сте заседнал у дома, броят им може да е по-нисък. Но целта ви трябва да бъде увеличаването на броя постепенно и с последователност.

Задайте цел, за да получите показанието на крачкомера до 5000 стъпки на ден в рамките на първия месец. След като се почувствате комфортно с номера, вземете още един месец, за да увеличите броя си до 7500. В крайна сметка ще ходите на 10 000 стъпки или повече и ще изгорите достатъчно калории, за да отслабнете.

Какъв вид педометър трябва да получа?

Купуването на крачкомер е най-добрата фитнес инвестиция, която някога сте правили. Педометър може да струва само $ 5 и ще струва много повече, ако го използвате, за да настроите и да изпълнявате ежедневните стъпки.

Подобно на много други приспособления, педометрите идват с различни размери, марки и сортове .

Средно те струват между $ 12 и $ 30, в зависимост от това колко функции имат.

Можете да получите такъв, който е много дискретен, ако искате да го носите цял ден или на работа. Много монитори за активност включват брояч на стъпки, както и други функции, свързани със загуба на тегло.

Един прост крачкомер отчита само броя на стъпките, които правите въз основа на движението на тялото ви. В своя крачкомер има малък апарат, който се движи всеки път, когато движите бедрото си, за да предприемете стъпка. Педометърът "кликва върху" с всяка стъпка, която предприемате.

Модерните цифрови модели на педометрите проследяват разстоянието, което сте ходили и изгорени калории , но те са по-скъпи. Един прост стъпков брояч е достатъчен, за да ме мотивира и вероятно ще откриете, че това също е така. Винаги можете да "надстроите" по-късно.

Как да нося педометър?

Вашият крачкомер трябва да бъде прикрепен към кръста ви на около половината път между вашата страна и коремния ви бутон на панталона на панталоните. Ако тя е в състава на коляното ти, значи го имаш на добро място. Тя винаги трябва да се държи в хоризонтално положение и да остава успоредна на земята.

За да проверите дали вашият крачкомер е на правилното място, нулирайте го на 0 и ръчно отброи 25 стъпки. След това разгледайте своя крачкомер.

Тя трябва да отразява не по-малко от 24 стъпки и не повече от 26. Ако е по-далеч от това, преместете го наляво или надясно и опитайте повторно теста, докато резултатите отразят по-точно действителния брой стъпки.

Как да разбера показанията на крачкомера

Можете да научите да използвате четенето на педаметър, за да изчислите разстоянието, което сте ходили всеки ден. За да видите колко далече сте ходили, следното е добро правило:

На всеки 2 000 стъпки се равнява на около 1 мили, така че ...

Ако искате да сте по-сигурни за стъпките, които ви показва педометърът, носете крачкомера си на местната пешеходна пътека.

Повечето песни имат знак, който показва колко пъти е равен на една миля. Така например, ако три вериги са една миля, маркирайте стартовата / спирка и нулирайте крачкомера си на 0, преди да започнете да ходите.

Когато сте го направили около трасето необходимия брой вериги - в примера три пъти - отбележете стъпките, показани на крачкомера, когато се върнете в началната си точка; този номер може да служи като базова линия " Стъпки на миля " (SPM) (броят на стъпките, които трябва да минете по една миля).

Ако можете да го направите само два пъти, умножете стъпките, показани на крачкомера, с два; ако едно пътуване е всичко, което правиш, умножи резултата си с четири.

След като извършите калибрирането си, всеки път, когато вървите с вашия педометър, сравнете общия брой стъпки, които вашият крачкомер показва на базовата линия на SPM. Ако предприемете повече стъпки от SPM, просто разделете общия си брой стъпки на SPM.

Не забравяйте, че това не е точен метод за измерване, тъй като не може да се вземе предвид при ходенето по-бавно или по-бързо, отколкото в деня, в който сте определили Вашия SPM. Но това все още е добро правило и добър начин да останете мотивирани, ако сте по-склонни да почувствате чувство за постижение чрез измерване на приблизително разстояние вместо само на стъпки.

* Редактиран от Malia Frey, Отслабване Експерт

> Източник:

> Tudor Lock C., BE Ainsworth, et. al., "Връзката между амбулаторната активност, определена от педометъра, и променливите на тялото". Международен журнал за метаболитни нарушения, свързани със затлъстяването . 25 ноември 2001 (11) 1571-78.