Как да избягвате нараняване

Често срещана причина за нараняване е прекалено много, твърде скоро , но откъде знаеш, че правиш твърде много? Трудно е да се знае какво е способно тялото ви, но има неща, които можете да направите, за да направите упражненията по-безопасни:

1 - Улеснете упражнението, за да избегнете нараняване

andresr / Гети изображения

2 - Подгряване до избягване на нараняване

Ако бързате, може да искате да пропуснете загряването си и да отидете направо до плътните, но студените, твърди мускули могат да доведат до наранявания. Помислете за загряването си като необходимост да подготвите тялото си за това, което ще дойде. Това загряване по-лесно стимулира кръвообращението ви, увеличавайки дължината и еластичността на вашите мускулни влакна. Това ви позволява да работите по-добре и да предпазвате тялото си от наранявания.

Много хора се протягат преди тренировките си, за да избегнат наранявания, но експертите са установили, че това не работи и може дори да ви уреди за нараняване. Ако се протягате, не забравяйте да го направите след топлата си, или дори по-добре след тренировката, когато мускулите ви са топли и сте готови да се отпуснете.

3 - Фокусирайте се върху формата, за да избегнете наранявания при упражняване

Лошата форма е един от най-лесните начини да се нараните. Добавянето на тегло към движенията принуждава тялото ви да работи по-трудно, за да остане в хармония и тялото ви ще иска да мами, за да направи движението по-лесно. Сгъването на раменете, издигането на тежестите, изкривяването на гърба или използването на инерция натоварват тялото ви и правят упражненията по-малко ефективни. Тези съвети могат да ви помогнат да останете на път:

4 - Наемете личен треньор

Когато не сте сигурни колко упражнения имате нужда или какви упражнения трябва да направите, личен треньор може да ви даде някои указания за това, с какво можете да се справите безопасно. Само няколко неща, които един треньор може да направи, включват:

Дори ако сте опитен тренировъчен екип, има редица причини да наемете личен треньор , независимо дали искате пресни тренировки или повече идеи за достигане до следващото ниво.

5 - Поддържайте и хидратирайте

Ако не ядете преди тренировката си, може да получите капка кръвна захар, която ви оставя слаба, уморена и скучна. Някои хора дори получават гадене, поради което всички фитнес зали трябва да имат стратегически разположени боклуци в цялата сграда. Когато сте слаби, уморени или изнемощени, вие сте много по-вероятно да се нараните. Вашето тяло се нуждае от енергия за вашите тренировки, така че яденето 1 до 2 часа предварително ще ви предпази и подготви. Има мит, който работи на празен стомах, може да ви помогне да изгаряте повече мазнини , но е трудно да изгаряте мазнини, когато сте твърде гладни да упражнявате. Храненето с нещо ще ви даде енергията, от която се нуждаете, за да работите по-усилено и да изгаряте повече калории. Няколко основни съвета:

6 - Знайте кога да почивате

Вашето тяло прави по-голямата част от своя напредък по време на вашите почивни дни и това са тези почивни дни, които също така позволяват на тялото ви да се ремонтира и лекува след тежки тренировки . Ако не давате достатъчно тяло на тялото си, рискувате да прекарате тренировка и това може да доведе до наранявания. Това е особено проблем за редовните упражнения. Вие сте свикнали с това, че тялото ви е силно и може да избутате, за да продължите, дори ако тялото ви не е до него. Това е тласъкът, който може да доведе до прекаленото нараняване, така че потърсете тези червени знамена, които може да ви кажат да не упражнявате :

Понякога е трудно да знаете кога да се отдръпнете и да си починете, и може да се притеснявате, че ще загубите физическа активност или ще увеличите теглото си, ако отнемете време. Отнемането на няколко дни или дори на седмица няма да повлияе на вашата фитнес, а ако се притеснявате за наддаване на тегло, наблюдавайте калориите си по-внимателно и осъзнавайте, че почивката е това, от което се нуждаете, за да се върнете на пистата.

7 - Променете вашите тренировки

Правенето на едно и също нещо отново и отново за седмици или месеци в края е друга често срещана причина за нараняване. Всеки път, когато вашето тяло прави същите движения, като използва същите мускули, вашият риск прекалява с наранявания. Правете други дейности, които работят на вашите мускули по различен начин, е чудесен начин да избегнете наранявания, скука и плата.

8 - Слушай твоето тяло, не твоето его

Един от най-честите начини да се наранявате е да правите повече, отколкото тялото ви е готово. Това се случва, когато позволите на егото ви да поеме, да речем, във фитнес залата, когато човекът до вас е натискане на пейка от 250 килограма, или жената на неблагодарна пред вас тича на скорост от 10 мили / час. Лесно е да оставяте конкурентните си сокове да поемат и да помислят: "Ако може да направи това, мога ли така?" Може би ще можете, но също така рискувате да бъдете разхвърляни на носилка. За да избегнете това:

9 - Избягвайте синдрома на уикендния войн

За някои хора уикендът е единственият път, когато трябва да се упражняват (или да го правят), а след като топлите атмосферни удари, прекарването на цял ден в увеселителен парк, разходки из планини или продължителни велосипедни обиколки могат да причинят неочаквани наранявания при претоварване. Изкълчваните глезени, глезените , лактите за тенис и болката на краката са само няколко наранявания, които могат да се случат, когато излизате от дивана до голф игрището или планината без никаква подготовка.

За да избегнете наранявания през уикенда:

Източници:

Kerr Z, Collins C, Comstock D. Епидемиология на нараняванията, свързани с тренировки за теглото, представящи се в американските спешни отделения, 1990-2007. Am J Sports Med април 2010 г., 38 (4) 765-771.

Maes J, Kravitz L. Третиране и превенция на DOMS. Личен треньор на IDEA. Юли 2003 г., 2004 г. (7).

Safran М, Garrett W, Seaber A, et al. Ролята на затоплянето при предотвратяването на мускулни наранявания. Am J Спорт Мед. March 1988; 16 (2) 123-129.

Sklar, R. Защита на уикенд воините 404. Rehab Management, 2006. Достъп до 20 април 2010 г.

Szymanski, DJ Препоръки за избягване на забавено възникване на мускулна болка. Протокол за якост и кондициониране. 2001; 23 (4), 7-13.