Колко калории наистина мускулите изгарят?

Вероятно сте чували, че мускулите изгарят повече калории, отколкото мазнините, и това е вярно. Мускулите са по-метаболитно активни от мазнините, но въпросът е колко повече калории изгарят мускулите?

С течение на годините експертите са измислили разнообразие от номера, навсякъде от изгарянето на 6 калории на ден до 100 калории на ден на килограм мускул. Кое число е правилно?

Колко можете да промените метаболизма си като добавите мускул ? Не винаги има твърд и бърз отговор, но има някои улики, които могат да ни насочат в правилната посока.

Има ли лира на мускулите наистина да изгори 50 калории на ден?

Повечето експерти, когато те учат да станат фитнес специалисти, чуват, че един килограм мускул може да изгори до 50 калории на ден. Един килограм мазнина се казва, че изгаря само около 2 калории на ден. Когато погледнете тези номера, може да осъзнаете, че ако сте сложили само 5 килограма мускул (което е предизвикателство дори за младите мъже), можете да изгорите допълнителни 250 калории на ден - безплатно. Проблемът с тези номера е, че няма реални проучвания, които да ги подкрепят.

Истината за мускулите и метаболизма

Докато теорията за 50 калории на ден все още циркулира, повече експерти, включително и д-р Седрик Х. Брайънт, Американския съвет на главния научен директор на упражнението, предполагат, че килограм мускул само изгаря около 6 до 7 калории на ден, McClave и Snider през 2001 г.

Очевидно е, че това е голяма разлика от 50-те, които са вярвали. Все още има три пъти повече калории, отколкото са изгорени от килограм мазнини.

Объркаността съществува поради различни проучвания, използващи различни начини за тестване на промените в метаболизма след тренировка. Съществуват и други механизми, свързани с метаболизма, които могат да повлияят на броя на калориите, които изгаряте - пол, възраст, фитнес ниво, активност и др.

Поради това все още има много противоречия относно това колко упражнения наистина влияят върху метаболизма.

В резултат на това няма точен номер. Точно както зоните за целева сърдечна честота или броят на калориите, които горят, упражнявате, не е точно, нито това е така.

Предимствата на повдигането на тежести

Някои хора може да се обезсърчават, мислейки, че не изгарят толкова калории, колкото си мислят, че ще го правят. Може да започнете да се чудите, какъв е смисълът да вдигате тежести изобщо? Може би няма да изгаряте допълнително 250 калории на ден, като пускате мускулите, но променяте метаболизма си.

Независимо дали вярвате, че мускулите изгарят 6 калории или 60, това не променя факта, че тренировките за сила са невероятно важни за загубата на мазнини и поддържането на тялото си здраво и здраво. Всъщност, поддържането на мускулната маса, както и натрупването на по-чиста тъкан, често води до увеличаване на теглото при възрастта. Това е мощно предимство.

Само някои от предимствата включват:

Долната линия е, че просто не можем да измерим всеки аспект на фитнес. Нямаме достатъчно сложни инструменти, за да измерваме нещата, които се случват вътре в нашите мускулни влакна или в клетките, докато упражняваме.

Това, което виждате в огледалото и в скалата, е това, на което често се фокусирате. Ако не виждате промените, които искате, може да се обезкуражите, че нищо не работи. Резултатите идват с време и последователност. Попитайте всеки човек, колко време отнема да види реални промени и може да каже месеци, дори години.

Словото от

Сила обучение е важно за почти всяка фитнес цел , независимо дали искате да губят мазнини, да спечелите мускули или просто да получите в по-добро състояние. Фокусирайки се върху процеса на придаване на тялото си по-силен и монтажник, често ще ви мотивира повече, отколкото да се притеснявате колко калории сте изгаряне.

> Източник:

> McClave SA, Snider HL: Дисекция на енергийните нужди на тялото. Curr Opin Clin Nutr. Metab Care 2001 Mar; 4 (2): 143-147.