Кардио тренировка за начинаещи ниво 2 тренировка

Интервалите са чудесен начин да повишите сърдечната честота с по-висока интензивност. Ще вземете стъпка напред от тренировъчния интервал за начинаещи ниво 1 . Тази тренировка отнема интензивността и увеличава времето за тренировка до 25 минути.

Интервалните тренировки включват редуване на упражнения с по-висока интензивност с периоди на възстановяване с нисък интензитет. Чрез добавяне на по-високи интервали на интензитета, можете да изградите издръжливост и да изгорите повече калории.

Тренировката може да се извърши на всяка кардио машина или на открито. Можете да го използвате на неблагодарна, елиптичен треньор, упражняване колело или друго оборудване за кардио оборудване. Още по-лесно, вземете го на открито с тичане, бърз ходене, колоездене или кънки.

Инструкции за тренировка

Можете също така да използвате Калкулатор за целева сърдечна честота, за да наблюдавате интензивността на упражнението.

път Скорост / наклон / Resistance усилие
5 минути. Загрявка 3-4
4 мин. Поставка за почивка: Увеличете скоростта от загряването и настройте наклона на поне 1%. Поддържайте умерено темпо. Това е Вашата Базова линия. 5
1 минута. Работен комплект: Увеличете скоростта и повдигнете наклона, съпротивлението и / или рампите. Трябва да работите по-трудно и да ви е трудно да говорите. 7
4 мин. Почивен комплект: Обратно към Базовата линия 5
1 минута. Работен комплект: Увеличете скоростта и повдигнете наклона, съпротивлението и / или рампите. 7
4 мин. Почивен комплект: Обратно към Базовата линия 5
1 минута. Работен комплект: Увеличете скоростта и повдигнете наклона, съпротивлението и / или рампите. 7
5 минути. Охлаждайте бавно и лесно 3-4

предпазни мерки

Винаги обсъждайте започването на нова програма за упражнения с Вашия лекар, ако имате наранявания или хронични заболявания. В повечето случаи той или тя ще ви развесели. Но Вашият лекар може да пожелае да следи по-внимателно реакциите Ви към лекарствата или да вземете предпазни мерки, които трябва да предприемете.

Не забравяйте да се запознаете с настройките и функциите на неблагодарна, елипсовидно или друго оборудване, преди да го използвате. Не е нужно да летите отзад и да се наранявате! На открито, избягвайте разсеяното бягане или колоездене - скривате и се уверете, че можете да чуете трафик и околния шум.