10 причини, поради които не губите тегло

Ако сте се борили с упражнения и загуба на тегло, вероятно сте разбрали нещо разочароващо: Трудно е да изгорите достатъчно калории с упражнения, за да направите сериозно влошаване на теглото си.

В действителност тренировките, които са най-ефективни за отслабване, са най-трудните. Тези тренировки обикновено включват упражнения с голямо въздействие, като тези с висока интензивност на интервални тренировки , тренировка на Tabata и обмяна на метаболизма .

Ако сте ветеран упражняване, можете да се насладите на тези тренировки на регулярна основа. Ако не сте, може да откриете каквато и да е тренировка трудно постижима и в крайна сметка това ще повлияе на това колко тежест губите.

Да, трудно е да отслабнете с физически упражнения, но има и други проблеми, които могат да ви попречат, дори и да не сте го осъзнали.

1 - Вие не сте достатъчен сън

Липсата на сън може да допринесе за увеличаване на теглото . Едно изследване показва, че жените, спали 5 часа на нощ, са по-склонни да наддават тегло, отколкото жените, които спят 7 часа на нощ.

Причините? Експертите смятат, че:

Достигането на достатъчно сън е от решаващо значение, ако се опитвате да отслабнете, не само заради това, че ви въздейства физически, но и умствено. Липсата на сън ви кара да се чувствате объркани и дори да се чувствате депресирани или ядосани.

Съвети за по-добро сън

Постигането на по-добър нощен сън може да включва промяна на някои от вашите навици. Някои идеи:

Направете по-добро качество на съня приоритет и може да видите само някои загуба на тегло.

2 - Вие сте твърде подчертан

Стресът и наддаването на тегло или липсата на загуба на тегло вървят ръка за ръка. Въпреки че може да не сте наясно с това, да бъдете под постоянен стрес има следните последици:

Съвети за справяне със стреса

Ако изпитвате хроничен стрес, може да има по-дълбоки проблеми, които няма да бъдат решени с няколко техники за релаксация. Въпреки това, вземането на кратки моменти през деня, за да съзнателно проверите със себе си и да намалите нивото на напрежение наистина може да промени.

3 - Вие ядете твърде много

Един от най-важните фактори при загуба на тегло е колко калории ядете, в сравнение с колко калории изгаряте . Дори ако мислите, че сте много добри с вашата диета, е лесно да се подценява колко калории всъщност ядете.

Това може да изглежда очевидно, но ако не проследявате калориите си всеки ден, може да ядете повече, отколкото си мислите. Всъщност изследванията установиха, че повечето от нас подценяват колко много ядем, особено когато ядем.

Една изследователска статия, публикувана в списанието на Американската медицинска асоциация, споменава проучване, в което 99 процента от над 190 възрастни подценяват калориите във висококалорична храна.

Например, при оценката на фетучин алфредо или пилешки fajitas, участниците често подценявали калориите с 463 до 956, огромна разлика и такава, която лесно би могла да повлияе на вашите цели за отслабване .

Внимателното наблюдение на вашата диета е единственият начин да знаете колко сте наистина яде.

Съвети за почистване на вашата диета

  1. Определете колко калории имате нужда - Научете как да изчислявате колко калории е необходимо да отслабнете или да използвате онлайн калкулатор като този по-долу.
  2. Дръжте дневник за храна - дневник за храна може да направи голяма разлика в намаляването на теглото. Писането надолу ви принуждава да бъдете честни за яденето си. Можете да използвате собствен бележник или онлайн програма за проследяване, като Моят дневник на храната. Съхранявайте този дневник всеки ден в продължение на поне една седмица, като е възможно най-конкретно: Измервайте порциите си , четете етикетите на храните или се възползвайте от хранителната информация, ако ядете.
  3. Анализирайте вашата диета - Онлайн сайтове за проследяване често ви дават общ преглед на броя на калориите, които ядете, както и разбивката на различни хранителни вещества. Можете също така да обърнете внимание на общите хранителни навици и да потърсите начини за намаляване на калориите. Можеш ли да ядеш по-малко? Намерете по-здравословни заместители на някои основни храни като кисело мляко, хляб, сирене и чипс? Намерете нови, здравословни рецепти ? Можете дори да помислите за работа с регистриран диетолог, който може да направи по-конкретни препоръки.

Ако искате по-структуриран подход, можете също да научите за най -лесните диети, които да следват, за да намалите теглото си . Имайте предвид, че може да се наложи да продължите да съхранявате дневник за храна, за да останете на линия. Успешните губещи на тегло редовно следят както хранителните си навици, така и теглото, за да избегнат натрупването на тегло. Това може да изглежда като караница, но ако наистина искате да отслабнете , си струва усилията.

Друг проблем е метаболизмът , който може да падне, когато остарявате, ако не запазите мускулната си маса. Някои оценки показват, че мускулната маса намалява с около 4 процента на всяко десетилетие от 25 до 50 години. Ако все още консумирате същия брой калории, колкото метаболизма ви падне, теглото ви може да се изплъзва с течение на времето. Започнете да упражнявате и вдигате тежести, за да поддържате метаболизма си под контрол.

4 - Вие не сте в съответствие с упражнението

Упражнението е друг важен елемент за загуба на тегло, заедно с ежедневните ви нива на активност, но е трудно да се знае дали правите правилните тренировки или изгаряте достатъчно калории. Започнете, като разгледате цялостната си програма, за да получите представа колко упражнявате и колко много се нуждаете .

За отслабване експертите често препоръчват 60-90 минути упражнения всеки ден. Ако правите тренировки с висока интензивност, този брой пада до 30 минути. Ако не сте близо до това, това ви дава място да започнете.

Това не означава, че трябва да започнете да тренирате в продължение на 2 часа на ден. Всъщност това е лоша идея, ако не сте свикнали с това ниво на натоварване и това може да доведе до нараняване , изгаряне или пренастройване . Това, което означава, е, че трябва да вземете много важно решение:

  1. Или трябва да увеличите времето и интензивността на тренировката, за да съответствате на целите си за отслабване, или
  2. Трябва да промените целите си за отслабване, за да съответствате на това, което действително правите.

Не забравяйте, че това не е просто структурирано упражнение. Разработването на един час не отменя следващите 8 или 9 часа заседание (нещо, което много от нас правят).

Освен упражнения, опитайте се да сте толкова активни, колкото можете: да правите редовни почивки от компютъра, да правите разходки, когато е възможно, да се разтягате, да носите крачкомер, да видите колко допълнителни стъпки можете да получите, да ограничите телевизионното си време и т.н. Вие прекарвате повече от 8 часа на заседание , това може да бъде още една причина да имате проблеми с отслабването.

Ако установите, че вашите тренировки са ударени или пропуснати, тези съвети могат да ви помогнат да останете на линия.

Съвети за това да сте в съответствие с упражнението

Не се чувствайте като, че трябва да спазвате правилата на упражненията, за да се брои. Просто започнете да правите нещо и предизвикайте себе си да правите нещо всеки ден, независимо колко дълго или колко е кратко.

5 - Убивате го през уикендите

Имайки някои тренировки от време на време, е добре, но ако установите, че се справяте много добре през седмицата, само за да се ядете глупаво през почивните дни, може да се нараните на целите си за отслабване.

За да загубите един килограм мазнини за една седмица, ще трябва да намалите 500 калории с диета и / или упражнение за 7 дни. Ако го следвате само за 5 дни, а след това ядете повече от лимита си за следващите 2, вие правите две крачки напред и една крачка назад.

Номерът е да планирате удовлетвореността си, така че да можете да се забавлявате, докато сте в крак с целите си за отслабване.

Съвети за здравословен уикенд

6 - Не сте ви дали достатъчно време, за да видите резултатите

Това може да звучи странно, но само защото не губите тегло не означава, че не получавате резултати. Често резултатите, които очакваме, се основават на едно нещо: мащабът. Ако тя не се движи, ние решаваме, че сме неуспехи, независимо какво всъщност се случва вътре и извън телата ни.

Добавете към това факта, че има много фактори, които влияят върху загубата на тегло, което отново не винаги може да бъде измерено или отчитано от инструментите, които имаме. В този смисъл тялото ви може да прави промени, които все още не могат да бъдат измерени с мащаб или лентова мярка.

Отделете известно време, за да разберете дали сте реалисти за загуба на тегло като си зададете тези важни въпроси:

Ако не получавате резултатите, които очаквате, е от решаващо значение да разберете дали това се дължи на нещо, което правите (или не), или ако това е така, защото очаквате нещо, което тялото ви просто не може да достави. Ако имате проблеми, помислете за наемане на личен треньор, който да ви помогне да зададете по-реалистични цели.

7 - Имате медицинско състояние

Ако не губите тегло въпреки упражняването и промяната на диетата си, вероятно сте разочаровани, обезкуражени и може би дори депресирани.

Загубата на тегло е сложен процес, който включва различни фактори, които контролираме, като диета, физически упражнения, нива на активност, стрес и навици за сън и някои, които не можем да контролираме като гени, пол , хормони, възраст и тип тяло.

И така, откъде започвате, ако не намалите теглото си? Първата стъпка е да се обърнете към Вашия лекар, за да изключите всякакви медицински състояния. Това е особено важно, ако смятате, че правите всичко правилно и след няколко месеца не сте виждали никакви промени на скалата или тялото си (или, още по-лошо, вие се заемате необяснимо с тегло ).

Някои здравословни проблеми и обичайни медикаменти могат да доведат до увеличаване на теглото, включително:

Ако сте на някое от тези лекарства, говорете с Вашия лекар за страничните ефекти и възможните заместители, ако това е опция за Вас.

Ако не, познаването на страничните ефекти от това, което приемате, ви помага да станете по-активни по отношение на ситуацията. Може да се наложи да работите по-усилено, за да отслабнете и да бъдете много внимателни с вашата диета.

Съхранявайте дневник за хранене, следете промените в теглото си и уведомете Вашия лекар, ако спечелите повече от 5 паунда на месец без промени в диетата или упражнението.

8 - Ударихте плата

Почти всички достигат плато за загуба на тегло в някакъв момент. Тъй като тялото ви се адаптира към вашите тренировки, то става по-ефективно в него и следователно не изразходва толкова много калории, че го прави.

Може да откриете, че след първоначалната загуба на тегло, напредването ви ще се забави и в крайна сметка ще спре. Някои често срещани причини за плата включват:

Съвети за прекъсване пред плато

9 - Не е нужно да отслабвате

Въпреки това, което чувате в новините или четете в популярни списания, не всички от нас трябва да отслабнете. Всъщност много от нас имат нереалистични идеи за здравословно тегло и форма на тялото. Всички ние имаме различни форми и макар че можем да правим промени в телата си, можем да подобрим само телата, които имаме, а не да ги превърнем в тялото на някой друг.

Изпробвайте това предизвикателство: Премахнете всички причини, поради които искате да отслабнете и които имат нещо общо с това, което търсите.

Сега, вижте какво остава ... има ли някакви други причини, които трябва да отслабнете? Имате ли риск от заболявания като диабет или сърдечни заболявания? Вашият BMI е в нездравословен диапазон? Намирате ли се в идеалния диапазон на теглото си?

Ако сте изложени на риск, намаляването на теглото може да е важно, за да останете здрави. Но ако сте много близо до целта си и не можете да се отървете от последните няколко килограма, попитайте се дали наистина трябва да ги загубите. Би ли било възможно да бъдете доволни от теглото си?

Съвети за приемане на вашето тяло

> Източници:

> Mullington JM, Haack М, Toth М, Serrador JM, Meier-Ewert HK. Сърдечно-съдови, възпалителни и метаболични последствия от лишаване от сън. Напредък в сърдечносъдовите заболявания . 2009; 51 (4): 294-302. Дой: 10.1016 / j.pcad.2008.10.003.

> Торес SJ, Nowson CA. Връзка между стрес, хранително поведение и затлъстяване. Хранене . 2007; 23 (11-12): 887-894. Дой: 10.1016 / j.nut.