Митът за намаляването на място

Намаляването на точките е толкова изкусителното убеждение, че извършването на специфични упражнения ще намали мазнините в определени части на тялото. Например, правете крака за повдигане на краката, за да намалите мазнините около бедрата и бедрата , или да правите упражнения с надеждата за плосък корем или да се отървете от мазнините под гърдите си.

Защо намаляването на място не винаги работи

За съжаление, тялото ни не работи по този начин.

За да изгубите мазнини , трябва да изгорите повече калории, отколкото ядете. Когато го направите, създавате калориен дефицит, който кара тялото ви да открадне повече енергия от клетките ви. Надяваме се тези с цялата мазнина в тях. Когато тази енергия се взима, клетките стават все по-малки и по-малки, което води до това, което се надяваме, да е по-малко тяло с повече мускули и по-малко мазнини.

Ето къде нещата се разочароват. Тялото не само привлича енергия от клетките в района, в който работим. Той получава енергия от тялото като цяло, което означава, че краката няма да направят много за премахване на мазнините от бедрата, въпреки че те могат да увеличат силата и издръжливостта в долната част на тялото ви (не е лошо нещо). Просто помислете за това, ако локализираното отстраняване на мазнините наистина е възможно, няма ли пръстите ви да са наистина слаби от всичко, което ви писане и писане правите през целия ден? Или няма ли тенис играч да има една ръка много по-тонизирана от другата?

Какво да правя

И така, какъв е отговорът?

Какво искаме да правим, ако искаме да загубим мазнини от определена област на тялото? Краткият отговор е: Може да не успеем. Това наистина зависи от вашето тяло. Вашите гени, хормони, пол, тип тяло, състав на тялото , диета и приблизително милион други фактори, за да определите къде и кога мазнините излизат.

Има обаче някои неща, които можете да направите, за да направите процеса по-малко разочароващ;

Източници:

Матюс, Джесика. "Защо концепцията за намаляване на място е мит?" ACE Fit | Fit Life. 4 септември 2009 г. http://www.acefitness.org/acefit/healthy-living-article/60/44/why-is-the-concept-of-spot-reduction/

Vispute S, Smith JD, LeCheminant JD, et al. "Ефектът на коремните упражнения върху коремната мастна тъкан". J Strength Cond Res. 2011 Sep; 25 (9): 2559-64. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21804427