Как да изберете матрак Ако сте спортист

Лесно е да пренебрегвате значението на съня, ако сте спортист или активен човек. Вие давате приоритет на обучението и храненето, като балансирате изискванията на вашето семейство и работен график. Ако нещо трябва да дадете, това е обикновено няколко часа от вашия сън програма всяка вечер. За съжаление, skimping за сън е сигурен начин да понижите представянето си във фитнес залата или в курса.

Всъщност, според едно проучване от 2016 г., публикувано в Journal of Strength & Conditioning, съавтор на Джеф Маршал и Антъни Търнър, спортистите не се нуждаят само от висококачествен сън, те се нуждаят от повече сън, отколкото от своите по-малко активни връстници, и се подготвят за последващо обучение и конкуренция. Виждате ли, постоянно получаването на 7 до 10 часа сън на нощ оптимизира работата, като поддържа мотивация, възбуда и когнитивни функции, свързани с концентрацията и възприемането на болка и усилие. Той също така дава възможност за оптимална физиологична функция, свързана с метаболизма, имунитета и сърдечно-съдовите ефекти .

Защо качеството сън въпроси

Когато спиш по-добре, се чувстваш по-добре, мислиш по-добре и се представяш по-добре - това е просто наука. И все пак Маршал и Търнър също установиха, че лишаването от сън е често срещано при спортистите - тази част от населението е склонна да подценява нуждата от допълнително шутче.

Така че, ето сделката: Ако сте спортист, сънят трябва да се превърне в приоритет. За да постигнете най-доброто си представяне, трябва да ударите сено. И със сено, искам да кажа, че трябва да ударите матрака си - мястото, където трябва да прекарвате поне седем часа на ден, без прекъсване. Това приблизително достига една трета от живота ви, което прави намирането на висококачествен матрак, който поддържа дълбок, безболезнен сън, едно от най-важните решения, които можете да направите.

Разбира се, купуването на матрак може да се почувства обезсърчително. Матраците често варират в цената от няколко стотин долара до повече от 10 бона - не сумата, която искате просто да изхвърлите при неинформираната покупка. След това има търговски площи, които предлагат функции и ползи, които често са трудни за квалифициране като потребители. Добавете към това огромния брой опции на пазара и не е трудно да видите как може да се окажете неспособни да вземете окончателно решение. Ето какво трябва да стесните опциите си и да изберете най-добрия възможен матрак за вас.

Ключови характеристики на матрака

Марк Клейн, специалист по матрак в Новосбед, казва, че всеки състезател или не трябва да претегля следните характеристики, преди да закупи матрак:

Специални съображения

Предвид допълнителното време за възстановяване, необходимо за постигане на максимална производителност, спортистите трябва да са особено съзнателни за облекчаване на точката на натиск. "Последното нещо, което един спортист иска, е това" потъващо "чувство в матрака с малка подкрепа", казва Клейн.

Но противно на общоприетото убеждение, това не означава непременно, че се нуждаете от допълнителен здрав матрак. Проучване от 2003 г., публикувано в The Lancet , установява, че среднотвърдните матраци, класирани на 5.6 по скалата от 1 до 10, разработени от Европейския комитет по стандартизация, като 1 е най-твърдата и 10 е най-меката, са по-комфортни и по- хронична болка в гърба, в сравнение с дюшеците, класирана на 2.3 по скалата. С други думи, средно твърдите матраци са по-добри за намаляване на болката и натиска на точките, отколкото на допълнителните твърди матраци.

Казано, личният комфорт е от ключово значение. Независимо дали искате по-твърд или по-мек матрак, трябва да търсите пяна с висока плътност, която контур на вашата уникална форма, за да облекчите натиска. Според Клейн това спомага за запазването на здравословната си позиция за правилното изравняване на гръбначния стълб. "Не забравяйте, че правилното привеждане в съответствие, независимо от начина, по който спите, трябва да подравните ушите, раменете и бедрата си", казва той.

Пяна слоеве

Отидете на почти всеки сайт за матраци и незабавно ще видите разбивка на матрака по отношение на слоевете пяна. Обърнете внимание на тези подробности. Ако искате да купите матрак с пяна с памет, уверете се, че разбивката всъщност определя "памет с пяна" поне за един от слоевете. Разбира се, не всеки слой трябва да бъде пяна с памет. Всъщност долният слой на повечето матраци се нарича "поддържаща пяна". Също така може да видите препратки към "спокойна пяна", "слой латекс", "пяна с отворена клетка", "преходна пяна", "пяна за ефективност" и други подобни. Просто имайте предвид, освен ако не се казва "памет за пяна", това не е пяна с памет, която получавате.

Също така, Клейн предлага специално да се обърне внимание на пяна с памет с висока плътност. "Пяните с висока плътност са по-вискозни от пяната с ниска плътност и се изправят по-добре на телесното ви тегло и износване с течение на времето. Те също така осигуряват по-голямо отскачане и подкрепа, но са по-скъпи за производство", казва той. Ето защо някои компании се опитват да избягат с използването на по-малко пяна с памет и повече пяна с различни спецификации.

Покривало за матрак

Удобството и подкрепата на матрака предлагат най-важния фактор при закупуването на матрак, но и детайлите. Днешните тъкани и материали са много по-високотехнологични, отколкото през 90-те или дори в началото на 2000-те. Точно както компаниите за спортни стоки предлагат широка гама от продукти за боядисване, охлаждане в спортното си облекло, фирмите за матраци предлагат широка гама от технически характеристики в матрачните покривки. Тъй като искате матракът да остане студен и дишащ през цялата нощ, проверете за капаци, които улесняват въздушния поток и контрола на температурата. "Новосбед, например, използва Tencel, произведена от евкалипт тъкан, която помага да се избягва пот и влага", казва Клейн.

Новосбед не е сам. Марки като 4-Sleep и Bear също предлагат покрития на ниво на работа, които са особено привлекателни за спортистите или всеки, който е склонен да нощни изпотявания.

Можете също да потърсите капаци, които могат да се свалят, за да можете да измиете горната част и да я поддържате чиста. Това е по-трудно, тъй като повечето компании просто ви предлагат да закупите отделен защитен матрак, но Novosbed и OSO са две компании, които предоставят тази функция.

Dealbreakers

Ако все още се опитвате да вземете решение, Клейн казва, че най-големите разрушители на сделката са се справили със съня. Като се има предвид, че купуването на матрак е такава инвестиция, заслужавате да се чувствате уверени във вашето решение и това изисква легитимен процес на сън. Търсете компании, които предлагат най-малко 100 нощувки в тестове вкъщи, и най-важното е да се уверите, че процесът е безрисков. "Не бива да се изисква да плащате стотинка, за да върнете матрака си, ако не го обичате абсолютно", казва Клейн. И до този момент, трябва да ви бъде позволено да върнете матрака в рамките на пробния период, без да зададете въпроси.

Магазини срещу онлайн покупки

Как и къде купувате матрака си е лично решение, но има много какво да се каже за появата на фирмите за матраци от кораб до врата. Разбира се, трябва да се направи скок на вярата, за да се направи покупка, тъй като не можете да изпробвате модела преди да го донесете вкъщи, но докато пробният период в дома е значителен и без риск, винаги можете го върнете, ако не ви харесва избрания от вас матрак.

Плюсове на закупуване онлайн:

Недостатъци на закупуване онлайн:

Също така е важно да се отбележи, че пазарът в магазините и онлайн пазарът на матраци са почти изцяло отделени. Марките, които намерите в магазина, не са едни и същи марки, които предлагате, предлагайки доставка "легло в кутия" и обратно. За най-добре обработените изследвания може да се наложи да изследвате марки онлайн и да отидете в магазин, за да тествате марки, които не се продават по този начин.

Словото от

Спящата се върху удобен матрак, който облекчава болката и болезнеността, докато поддържа непрекъснат сън, със сигурност е важен, но това не е единственият важен фактор, когато става въпрос за хигиена на съня. За да оптимизирате рутинните си процедури през нощта и да увеличите максимално възстановяването след тренировка , не забравяйте да запазите вашата спалня студена и тъмна, избягвайте да използвате технологията около час преди леглото и резервирайте леглото си за сън и секс, за да се успокои тялото ви в леглото. Ако тревожността допринася за неспокойните нощи, опитайте да медитирате или да правите йога, преди да си легнете, и да запишете списъка със задачи за следващия ден, за да спомогнете за уреждането на ума си. Тези малки стъпки могат значително да подобрят вашето сънно преживяване.

> Източници:

> Джейкобсън БХ, Bcolani A, Dunklee G, Shepardson A, Acharya H. "Ефект на предписаните сънни повърхности върху болки в гърба и качество на съня при пациенти с диагноза болка в гърба и рамото." Приложна ергономия . Декември 2010. doi: 10.1016 / j.apergo.2010.05.004

> Kovacs FM, Abraira V, Pena A, Martin-Rodriguez JG, Санчез-Вера М, Ферер Е, Руано Д, Гилен Р, Гестосо М, Муриел А, Замора Ж, Гил дел Реал МТ, Муфрагги Н. на матрак при хронична неспецифична болка с нисък гръб: Рандомизирано, двойно-сляпо, контролирано, многоцентрово проучване. " Lancet. Nov 2003. doi: 10.1016 / S0140-6736 (03) 14792-7

> Mah CD, Mah KE, Kezirian EJ, Dement WC. "Ефектите от разширяването на съня върху атлетичното представяне на колегиалните баскетболни играчи". Сън . Юли 2011. doi: 10.5665 / SLEEP.1132

> Маршал ГЖГ, Търнър АН. "Значението на съня за спортно представяне". Сертификационен дневник. Февруари 2016. doi: 10.1519 / SSC.0000000000000189