Придобиване на тегло, когато започнете да упражнявате

Не се отказвай!

Ако някога сте започнали тренировъчна програма, за да отслабнете само, за да откриете, че теглото ви всъщност се повишава, не сте сами.

Тази промяна в мащаба не означава непременно, че правиш нещо нередно, нито пък означава, че вървиш в грешната посока. Възможно е да има някои очевидни и не толкова очевидни причини, които увеличавате.

Наистина ли печелите мазнини?

Първата стъпка е да определите дали това, което печелите, е мазнини, мускули или вода.

Мускулите са по-плътни от мазнините, но отнемат по-малко място. Това означава, че ако спечелите мускул, теглото ви може да се покачи, дори когато сте отслабнали. Нормално е много от нас да губят сантиметра, дори да не губим тегло .

Друг виновник е задържането на вода . Има теория, че тялото действително ще задържа вода, когато упражняваме, не само като част от лечебния процес, също като метод за получаване на гликоген в тялото по по-ефективен начин. По-ефективната горивна система означава, че може да носите няколко килограма вода.

Така или иначе мащабът не може да ви разкаже за това, поради което не винаги е най -добрият начин за измерване на напредъка . Една от възможностите е да забравите скалата, поне за известно време и да получите теглото си в тялото тествано от треньор във вашата фитнес зала. Но ако това не е опция, правете измервания в различни части на тялото редовно. Ако губите половин инч, вие сте на прав път.

Има много начини да проследявате прогреса на загубата на тегло .

Ако сте се измерили по различни начини и сте разбрали, че наистина вървите в грешната посока, отделете малко време, за да преминете през следните възможности - може да се наложи да направите някои малки промени в диетата си, за да видите по-добри резултати.

Причини, поради които може да получите тегло

1) Хранене твърде много калории

Може да изглежда очевидно, но понякога ядем повече, след като започнем тренировъчна програма, за да компенсираме изгарянето на тези допълнителни калории.

Повечето от нас смятат, че ядем здравословна, по-нискокалорична диета, но ако не държите дневник за храна, не знаете колко калории наистина ядете.

Повечето хора са изненадани, когато започват воденето на списание и започват да събират калориите. Тя почти винаги се оказва, че е повече, отколкото си мислеха. Дръжте дневника за храна поне за една седмица или използвайте онлайн сайт за проследяване като FitWatch, за да разберете какво и колко ядете.

Ако е твърде много, можете да направите промени в диетата си, за да намалите калориите си. И се опитайте да избегнете мисленето, според което можете да ядете каквото искате, тъй като правите цялото това чудесно упражнение. За да отслабнете, все още трябва да наблюдавате калориите си.

2. Не яде достатъчно калории

Това може да изглежда противоположно, но яденето на твърде малко калории всъщност може да забави усилията ви да загубите мазнини.

Като Cathy Leman, регистриран диетолог и създател на NutriFit! казва: "... ако има сериозно ограничение в калориите, тялото може да противодейства на това намаление, като забави метаболизма си". Уверете се, че ядете достатъчно калории, за да поддържате тялото си, особено ако сте увеличили активността си.

3. Не давайте на тялото си време да реагирате

Само защото започнете да тренирате не винаги означава, че тялото ви ще реагира незабавно.

Както Кати Леман казва, "... в някои случаи тялото трябва да се нарече" повторно калибриране ". Повишената активност и новите хранителни навици, като приемането на повече или по-малко калории, изискват от организма да направи корекции.

Дайте си няколко седмици, дори месеци, за да позволите на тялото ви да реагира на това, което правите. Не сте спечелили тегло за една нощ и определено няма да го загубите за една нощ. И не забравяйте, че трябва да упражнявате и да намалявате калориите през повечето време, за да видите наистина значителни промени. Това означава, че загубата на тегло не винаги е линеен процес. Понякога ще загубите и след това ще се случи нещо - болест или нараняване, които променят плановете ви и ви връщат малко назад.

Това е нормално и нещо, което трябва да вградите в своя план.

4. Изключете всички медицински условия

Въпреки че не всички страдат от проблеми с щитовидната жлеза, те могат да предизвикат повишаване на теглото и загуба на тегло.

Ако наистина вярвате, че ядете по-малко и упражнявате повече, създавайки калориен дефицит, който трябва да отслабнете, сега е време да се консултирате с Вашия лекар. Проверявайте щитовидната жлеза и говорете с Вашия лекар за всички лекарства, които приемате, които могат да повлияят на способността на тялото ви да отслабне.

Имайте предвид, че възрастта също може да бъде фактор при бавната загуба на тегло . Това е жалко, че стареенето означава, че е много по-трудно да отслабнете, когато метаболизмът ни се промени. Това не е нищо, което правиш погрешно, още едно нещо, което трябва да обърнеш внимание.

5. Вие печелите мускули по-бързо, отколкото губите мазнините

Ако изглежда, че ставате по-големи, след като сте започнали тренировка за тренировка по тегло, може да се дължи на това, че не губите телесните мазнини толкова бързо, колкото изграждате мускулите, като общ проблем.

Генетиката може да играе роля; някои хора пускат мускулите по-лесно, отколкото други. Ако това важи за вас, не спирайте обучението. Вместо това можете просто да коригирате програмата си, за да сте сигурни, че получавате достатъчно упражнения за сърдечно съпротивление, за да насърчавате загуба на тегло и да съсредоточите тренировките си за тренировка за силата на мускулната издръжливост, като задържите репликите между 12-16.

Каквато и да е причината за натрупването на тегло, не се отказвайте от упражненията. Това често е временна ситуация, която ще се коригира, ако просто продължите и ако не го направите, не се отказвайте от цялото това страхотно време за упражнения, което сте събрали.

Помислете за наемане на треньор или среща с диетолог, за да ви помогне да променяте тренировките и диетата си. Понякога всичко, от което се нуждаете, е няколко различни промени.