Как да се измери хранителните части без скала

Мярка 3 Унции пиле с ръка

Бихте ли могли да си служите с три унции пиле, ако не сте имали мащаб удобен? Какво представляват три унции пиле?

Ако се опитвате да отслабнете, трябва да ядете правилното количество диетични храни , като пиле. Значи е важно да научите как да измервате хранителните порции. Повечето dieters го правят с цифрова кухня скала.

Ами ако нямате такъв или сте далеч от дома? Не се притеснявайте. Измерването на хранителни порции без скала е лесно, ако знаете как да използвате прости инструменти, които винаги са на разположение.

Как да измерим хранителните порции с ръка

Измерването на храната е лесно, ако използвате инструмент, който винаги е наблизо: ръката ви. Но действителното количество храна, която ръката ви може да задържа, ще зависи от размера на ръката ви и от вида храна, която измервате. Използвайте този списък като общо ръководство за оценка на еквивалентите на основния размер на услугата .

Можете също така да използвате ръката си за измерване на хранителни части от месо и продукти. Например, една единична доза от 3 грама пиле, говеждо или риба е приблизително размерът на дланта ви. Една чаша порция плодове или зеленчуци е приблизително размерът на затворения си юмрук. Една порция сирене е около размера на палеца ви.

Как да се измери хранителни порции с плоча

Много dieters използват плочата си, за да изчислят размера на порциите. Това работи добре за някои, но чинията за вечеря има различни размери. Затова е важно да вземете предвид размера на табелата, когато се опитвате да определите еквиваленти на размера на обслужването. По-малките чинийки за салата или мезета обикновено са на 8 или 9 инча. Голяма плоча за вечеря може да бъде с размери 10-12 инча.

Така че колко храна ще ядете, когато напълнете чинията си? Ето едно общо ръководство

Разбира се, действителният размер на порцията, който консумирате, може да зависи не само от размера на плочата, но и от това колко високо сте натрупали храната върху вашата чиния. Един от начините да се уверите, че не зареждате твърде много храна върху чинията, е да отделите храната си така, че да не докосва. Ако трябва да запазите пространството между храната си, ще забележите, че е трудно да препълнете табелата си.

Измерване на храната с плочки за контрол на порцията

Много интелигентни диети също използват чаша за контрол на порциите и чаши за контрол на порциите, за да се уверят, че ядат и пият правилното количество. Аз съм голям фен на ястията на livliga, чаши и сервиране на парчета, защото те не изглеждат като "диетични ястия". Но на пазара има много марки на различни ценови точки.

Можете също така да превърнете обикновените чинии в контролни пластини, като използвате иконата на USDA My Plate като ръководство. Колоритната картина показва колко протеини, плодове, зеленчуци, здравословни зърнени храни и млечни продукти трябва да ядете по време на хранене. Можете да използвате изображението у дома, за да си припомните и да научите децата си как да се подготвят и да ядат здравословна храна.

Измерване на хранителни порции за отслабване

Не забравяйте, че когато се опитвате да отслабнете, калориите са най-важни. Така че, размерът на размера на порциите е важен, но и храната има значение. Например, голяма част от спанака е много по-добре за вашата диета за отслабване, отколкото малка порция сладолед.

Но яденето на по-малки порции от всяка храна ще ви помогне да намалите приема на калории за отслабване.

Е, как да се уверите, че ядете правилната част от храната ? За съжаление, не можете да разчитате на размера на опаковката. Много пакети за храна, които изглеждат, че осигуряват една порция храна, всъщност осигуряват достатъчно за две или дори три порции. Етикетът " Хранителни факти" може да ви даде добра представа за разумния размер на сервиране. Но изброеният номер не е препоръчителният размер за сервиране. Това е количеството храна, което обикновено се консумира.

Ако вечеряте, яденето на дясната част може да бъде още по-трудно. Повечето предястия могат да обслужват 2-3 души. За да ядете по-малко в ресторант , планирайте да разделите входа с приятел. Или поръчайте предястие за основното си хранене, за да сте сигурни, че не ядете твърде много.

Когато ядете у дома, ще получите най-добри резултати, когато измервате храната с кухненска скала . Но ако бързате или не го правите, използвайте тези ръководства като прогнози за хранителни порции без скала.

Словото от

Обикновените умения за живот, като измерване на хранителните ви порции, могат да направят плана ви за здравословно хранене по-лесен за следване. Така че е умен да отнеме известно време и да се научите да усвоявате задачи, като да научите как да намалите три унции пиле без скала, да проверите размерите на храните, да четете хранителни етикети и да проверявате списъците с съставките. И процесът може да бъде забавно! Подкрепете ноу-хау за вашата храна и ще откриете, че ще ядете добре и ще станете бързо.