Претоварване в обучението по силата

Ако повдигнете тежести , вероятно следвате някаква стратегия за работа на всичките си мускулни групи. Някои упражнения се извършват за определен брой повторения и сетове, като се използва определена тежест и се правят тези упражнения още два пъти седмично.

Много от нас следват този вид стратегия, когато вдигат тежести, без да знаят откъде идват тези правила.

И така, откъде идват тези стратегии? Как можем да разберем дали те са подходящи за нашето фитнес ниво и цели?

Вярно е, че събираме информация отвсякъде - книги, уебсайтове, списания, приятели, това, което виждаме другите хора в салона, но всички тези ресурси трябва да разчитат на някаква основа, за да ни дадат тази информация.

Тази основа идва от основните принципи на силовото обучение, които ни научават как да вдигаме тежести за най-добри резултати. Тези принципи, известни като FITT, включват честотата на нашите тренировки, интензивността на нашите тренировки, вида и продължителността или времето на нашите тренировки.

От тези принципи най-важното, когато става дума за вдигане на тежести, е интензивността на вашите тренировки. За да извлечете максимума от силата на тренировката, която искате да дадете мускулите си повече, отколкото могат да се справят, или искате да ги претоварите.

Когато вдигате достатъчно тегло, мускулите ви стават по-силни и вие ставате по-здрави.

Ето какво трябва да знаете за претоварването.

Основите на претоварването

Претоварването може да звучи като лошо нещо, може би прекалявате. Но това, което значи, е, че интензивността на упражнението трябва да е достатъчно висока, за да се получи физиологична адаптация.

С други думи, ако искате да видите резултати при вдигането на тежести , трябва да повдигнете повече, отколкото мускулите ви могат да се справят.

Единственият начин, по който тялото ви се променя, е, ако мускулите се облагат до такава степен, че тя трябва да стане по-силна, за да вдигне това тегло. Това претоварване ще предизвика мускулните влакна да стават по-силни и понякога по-големи, за да се справят с допълнителното натоварване.

Как да претоварите мускулите си

Претоварването наистина е свързано с това, колко тежите, когато сте силна тренировка. Ако сте начинаещ или не сте вдигнали тежести от дълго време, не е нужно да се притеснявате прекалено много за това колко тежите.

Всичко, което вдигате, се счита за претоварване на мускулите. Всъщност може да не се нуждаете от някаква тежест за някои упражнения, за да получите този ефект на обучение. Понякога само телесното тегло може да бъде достатъчно, за да обложите мускулите си.

По същество това означава, че почти няма значение колко тежест се вдигате, защото всичко е повече от това, което правите.

След като сте в съответствие с вашите тренировки, претоварването става малко по-специфично и вие трябва да продължите да работите по-усилено от тренировка до тренировка, за да получите същия тренировъчен ефект.

По-долу са елементите, които можете да манипулирате, за да продължите да напредвате и да избягвате да удряте плато.

Напредъкът

Част от претоварването напредва с течение на времето. Твърде често правим същите тренировки отново и отново, но за да продължите да претоварвате тялото, трябва да продължавате да напредвате. Това означава, че трябва да вземете вашите упражнения на следващото ниво.

Това може да означава преминаване от коляното на тласъците към пръстите на краката , напр., Или напредването от столче на кресло до дрямка .

Веднага щом нещо започне да се чувства лесно, е време да изкарате анте, така че винаги да претоварвате мускулите си и да се адаптирате, за да станете силни и годни. Просто внимавайте да не работите винаги при високи интензивност, което може да доведе до прекалено обучение .

Понякога прогресирането е толкова просто, колкото промяната на упражнението, което правите, към нещо различно или дори да промените реда на вашите упражнения. Почти всяка промяна ще промени вашата тренировка. Научете повече за това, как да промените тренировките за силова тренировка, така че винаги напредвате.

> Източници:

> Bryant CX, Нютон-Мерил С, Зелен DJ. Ръководство за личен треньор на ACE . Сан Диего, Калифорния: Американски съвет за упражнения; 2014 година.

> Senter С, > Appelle > N, Behera SK. Предписване упражнение за жени. Curr Rev Musculoskelet Med . 2013; 6 (2): 164-172. Дой: 10.1007 / s12178-013-9163-1.