Недостатъците от използването на ИТМ за измерване на здравето

Индекс на телесна маса или ИТМ е изчисление, което определя състоянието на теглото при възрастни, като използвате теглото и височината си. Крайният резултат ви казва дали сте с наднормено тегло, здравословно тегло, наднормено тегло или затлъстяване. Индекс на телесна маса:

Изчислете Вашият ИТ

Една от възможностите за изчисляване на вашия ИТМ е да използвате онлайн BMI Calculator. Можете също така да използвате тази формула, която е доста проста, която да следвате:

BMI = (Тегло в лири / [Височина в инчове x Височина в инчове] x 703

Това означава, че разделяте теглото си в килограми (килограми) по височина в инчове (на квадрат) и след това се умножавате с коефициент на преобразуване 703.

Така че, да предположим, че изчисляваме BMI на човек, който е 5'5 "и тежи 156 килограма. Ето как изглежда това изчисление:

ИТМ = 165 / (4225) х 703

BMI = 27.5

Недостатъците от използването на ИТМ

Формулата на BMI е толкова проста, че е лесна за използване от почти всички. Обаче, тази простота го прави неточна, защото взема предвид само височината и теглото ви. Независимо дали сте с наднормено тегло или не, изисква много повече информация, отколкото само вашата височина и тегло.

Ето всички неща, които тази формула на BMI може да се разболее:

Това означава, че ако сте много мускулести, бременни или имате голяма рамка, изчисляването на телесното тегло може да ви покаже като наднормено тегло или затлъстяване, дори когато не сте.

Как се разпределя телесната Ви мазнина също е важно за прогнозиране на риска от сърдечни заболявания, свързани със затлъстяването заболявания и смърт. Добра идея е да използвате различни инструменти, за да определите доколко здравословно е теглото и телесните мазнини, включително съотношението между талията и бедрото и / или процента на телесните мазнини .

Дали BMI е на път?

Интересното е, че новите изследвания, публикувани в Международния вестник за затлъстяване , показват, че ИТМ е сериозно недостатъчно. Това проучване разкрива, че милиони американци са обозначени като наднормено тегло или затлъстели, въз основа на техния ИТМ, но са напълно здрави.

Изводите сочат, че около 34,4 милиона американци се считат за наднормено тегло въз основа на ИТМ и че 19,8 милиона са считани за затлъстяване. Което е просто луд!

И така, какво не е наред с BMI?

Както бе споменато по-горе, ИТМ не взема предвид всички фактори, които ни правят здрави. Още по-тревожно е, че много компании в САЩ използват ИТМ на служителите като фактор при определянето на разходите им за здравеопазване.

Така че човек с висок BMI може да плаща по-високи премии, въпреки че не е ясно дали това лице е наистина наднормено тегло и нездравословно или не.

Определено има призив да се отървем от ИТМ като начин за измерване на здравето и теглото и поради това изследване можем просто да видим това. Прав ти път.

Източник:

Tomiyama, AJ, JM Hunger и J. Nguyen-Cuu. "Неправилно класифициране на кардиометаболистичното здраве при използване на категории на индекса на телесна маса в NHANES 2005-2012." Международен вестник за затлъстяване (2016 г.). Doi: 10.1038 / ijo.2016.17 . Web. 02 февруари 09.