Пиенето на повече студена вода изгаря малко калории

Може да изгорите малко калории, но можете да пиете твърде много

Вие ще видите съвети от почти всеки източник, че трябва да сте сигурни, че пиете достатъчно вода, когато се опитвате да отслабнете. Заместването на обикновена вода с напитки, съдържащи захар, е един от начините за намаляване на калориите, а някои проучвания казват, че има допълнителни ефекти за отслабване в намаляването на калориите, които ядете, и ви помага да изгаряте мазнини.

Студената вода и горещи калории

Една теория е, че тялото ви трябва да изгори калории, за да донесе студена вода до телесната температура.

Малко проучване от 2003 г. казва, че пиенето на повече студена вода може да ви помогне да изгорите още няколко калории всеки ден. Те откриха ефект от изгарянето на още 50 калории на квартал (литър) студена вода, което би било около 25 калории в типична бутилка с вода, пълна със студена вода. Ефектът най-често идва от тялото, което се нуждае от загряване на водата в храносмилателния тракт. Това е малък ефект, за еквивалента на пет обикновени M & M бонбони.

Проучваното изследване оспорва разликата в калориите между студена вода и вода в стайна температура. Той намери по-малък ефект, около 5 калории на бутилка вода пълна със студена вода, или само един обикновен M & M.

При всичко, което е равно, ако предпочитате студена вода, продължете и го охладете. Малко хора намират за приятна за водата стайна температура и може да пиете по-малко от нея. Американския колеж по спортна медицина препоръчва спортистите и хората, които се занимават с упражняване, да пият вода, тъй като те искат да пият повече от нея.

Колко вода имате нужда от всеки ден

Колко вода трябва да пиете всеки ден, независимо от диетите, е често срещан въпрос. Освен водата в храната, медицинските справки казват, че жените трябва да пият около девет чаши напитки всеки ден (73 унции), а мъжете трябва да пият 12,5 чаши (100 унции) напитки.

С упражнения трябва да попълвате водата, която губите от потта.

Защо трябва да пиете повече вода при диета?

Много диети планове ви съветват да пиете повече вода, когато искате да отслабнете. Пиенето на повече вода не е просто "промиване на мазнините", както понякога се твърди, но има основания да се направи това.

Опасностите от пиенето на твърде много вода

Не започвайте да пиете допълнителен галон вода на ден.

Това може да те убие - особено ако гладувате или ядете много малко. Взетата вода трябва да е в баланс с телесната сол-електролити. Тялото трябва да поддържа баланс на солта или рискова хипонатремия , което може да доведе до инфаркт и дори смърт.

Пиенето на прекалено много вода води до смъртта на здрави спортисти. Пиенето на спортни напитки по време на упражнения за издръжливост има за цел да запълни солта, изгубена в пот. Dieters не трябва да се потопите в пиене галони вода на ден с надеждата да изгори още няколко калории. Пийте още няколко чаши, да. Но един галон е твърде много.

Пиене и упражняване

Упражнение като ходене води до повишаване на сърдечната честота и степента на дишане и губите телесна вода чрез по-голямо дишане и пот.

Пешеходците трябва да пият голяма чаша вода един час преди ходене, след това да пият около чаша вода на всяка миля. Когато приключите с ходенето, изпийте чаша вода. За да се предотврати хипонатремията, насоките за маратон и полумаратон сега казват "да пиете, когато жадувате", а не да бутате вода. Уверете се, че имате достъп до достатъчно вода по време на тренировка, за да можете да пиете, когато усетите жажда.

Източници:

Boschmann М, Steiniger J, Hille U, Tank J, Adams F, Sharma AM, Klaus S, Luft FC, Jordan J. Water-Induced Thermogenesis. Journal of Endocrinology and Metabolism . Декември 2003, 88 (12): 6015.

> Brown CM, Dulloo AG, Montani JP. Преразгледана вода-индуцирана термогенеза: Ефектите на осмоларността и температурата на водата върху енергийните разходи след изпирането. Списание за клинична ендокринология и метаболизъм . 2006; 91 (9): 3598-3602. Дой: 10.1210 / jc.2006-0407.

> Дубнов-Raz G, Constantini NW, Ярив Н, Ница С, Шапира Н. Влияние на водната консумация върху покойните енергийни разходи при децата с наднормено тегло. Международен журнал за затлъстяването . 2011; 35 (10): 1295-1300. Дой: 10.1038 / ijo.2011.130.

> Национална академия на науките, инженерство и медицина, отдел "Здраве и медицина". "Диетични референтни количества за приемане на таблици и приложение." http://www.nationalacademies.org/hmd/Activities/Nutrition/SummaryDRIs/DRI-Tables.aspx.

> Stookey J. Отрицателни, нулеви и благоприятни ефекти на питейната вода върху енергийния прием, енергийни разходи, оксидиране на мазнините и промяна на теглото в рандомизирани проучвания: качествен преглед. Хранителни вещества . 2016; 8 (1): 19. Дой: 10.3390 / nu8010019.