Как да използвате машина за гребане

В гребане машина е отличен избор за получаване на страхотна кардио тренировка, докато работите на цялото тяло. Това е ниско въздействие, което е идеално за трениращите със съвместни проблеми и ако се направи правилно, можете да получите голяма тренировка с малък риск от нараняване .

Гребът работи почти всяка мускулна група, включваща краката, ръцете, гърба и сърцето, докато изгражда издръжливост в сърцето и белите дробове.

Всъщност, едно изследване, публикувано в " TRENDS in Sport Sciences", предполага, че използваме до 70% от нашата мускулна маса, докато гребаме. Можете да видите защо, ако погледнете движението, което започва от глезените ви и се придвижва до ръцете ви с всеки ред.

Много хора се срамуват от машините за гребане във фитнеса, не са сигурни как да ги използват или как да си направят добра тренировка. Някои също мислят, че гребена машина е само за горната част на тялото, но не се заблуждавайте, краката ви работят толкова трудно по време на тренировка с гребане.

Ползи

Как да използвате гребена машина

Ключът с гребане е да разберете движението и различните позиции, в които се намирате, когато гребате.

Лесно е да ни зле форма, ако не сте имали инструкции, които могат да доведат до тромава тренировка и възможност за нараняване.

Подвижното движение

Мислете за него като крака, бедра, ядро, оръжие, след това се върнете надолу по стълбата по пътя назад.

Често допускани грешки

Някои от най-честите грешки включват:

Горяща машина тренировки

Другото голямо нещо за гребането машина е, че е лесно да се създадат различни тренировки, които са насочени към всички енергийни системи.

Ако сте начинаещ, започнете с около 10 минути гребане, като постепенно добавяте време всяка седмица, докато свикнете с движението. Можете да го направите самостоятелно или да го добавите в края на редовната кардио тренировка.

Възможно е да се наложи да се запознаете и с екрана на колата си. Всяка гребло машина ще има различен екран, но основните неща, които трябва да обърнете внимание включват:

Примерна тренировка

Следващата тренировка е лесно тренировъчна тренировка за гребане, която е чудесно за начинаещи. Това е кратко и ви позволява да се съсредоточите върху формата си, докато оставате с умерена интензивност, за да можете да се почувствате за машината.

Можете също да създадете свои собствени тренировки. Задайте целите си по разстояние, време и / или интензивност. Ето още идеи за тренировки с гребане машина.

Кой не трябва да използва гребена

Машината за гребане не е за всеки. Уверете се, че първо се консултирате с лекаря си, ако имате някаква болка в долната част на гърба или нараняване. Използването на гребена машина може да влоши проблема или дори да причини по-нататъшно нараняване.

> Източник:

> MACGORZATA O, KRZYSZTOF K, MAGDALENA Z. Биомеханични характеристики на гребането. ТЕНДЕНЦИИ в областта на спортните науки . 2015; 2 (22): 61-69.