Какво да ядем преди да се упражнявате

Зареждане на вашите тренировки

Независимо дали целта Ви е загуба на тегло , натрупване на мускули или получаване във форма , това, което ядете преди тренировка, може да направи разликата между енергична, може би дори трескава тренировка и тренировка, която ви е уморена, гледаща на всеки пет минути , Следвайте тези основни насоки за най-добро хранене за отслабване и физически упражнения.

Ранни сутрешни мъченици

Ако харесвате утринните тренировки (преди тялото ви да има шанс да протестира), опитайте се да се отървете от нещо, за да избегнете замайване и глад. Упражняването на празен стомах , въпреки слуховете, не означава непременно, че изгаряте повече мазнини, особено ако сте прекалено гладни за тренировка.

Уверете се, че сте оставили достатъчно време, за да извадите, за да избегнете страничен бод или, по-лошо, гадене. Опитайте следното:

Обядните тренировки

До обяд закуската е вероятно слаба памет. За да избегнете гладните болки и умората по време на тренировката по обяд, опитайте следното:

След работа

(Прозявам се). Вие сте на път към фитнес залата и сте гладни. Вашият волан мистериозно превръща колата ви в посока към най-близкия Burger King? Това е защото обядът е бил преди много време и тялото ви е излязло от газ. Опитайте тази:

След тренировката

Когато сте готови да упражнявате, трябва да замените течностите и хранителните вещества, така че тялото ви да се възстанови от вашата тренировка. Научните изследвания могат да объркат точно какво да ядат, но по принцип предполагат, че яденето на баланс от въглехидрати, протеини и мазнини в пост тренировката храна ще помогне за възстановяването.

Нашето Ръководство за Спортна Медицина има всичко, което трябва да знаете за След Хранене за възстановяване на упражнения и напитки за възстановяване .

Източник:

Американски съвет за упражнения. Ръководство за личен треньор ACE, 3-то издание . Сан Диего: Американски съвет за упражнения, 2003 г.