5 начина, по които знаеш, че си изгорен на упражнение

Ако някога сте се събудили, за да се сблъскате с рутинната сутрешна тренировка, само за да обмислите преобръщане и да се върнете в леглото, вероятно сте имали изгаряне.

Всички ние имаме тези дни, когато не искаме да се упражняваме, но изгарянето е различен въпрос. Това е усещането, че всичко (гледане на трева расте, броене на плочки на тавана) звучи по-добре от обичайната рутина.

Ето пет знака, които бихте могли да изгорите при упражнения.

1. Вие продължавате да спирате

Един сигурен знак, че може да бъдете изгорен, е отлагането. Може би дори полагате тренировъчните си дрехи, мислейки, че в крайна сметка ще стигнете до тренировката си, но вие продължавате да намирате други неща, които трябва да вършите. В някакъв момент, вие в крайна сметка ще решите, че е твърде късно да го направите така или иначе, така че може би утре.

Решение за изгаряне

Не го усложнявай. Ако сте изгорени, последното нещо, което искате да направите, е да обложите тялото си с дълга, интензивна тренировка. Вместо това задайте малко малки цели и нека това да бъде вашата тренировка. Някои идеи:

2. Просто не го чувстваш

Упражнението не винаги е радостно преживяване, но ако сте работили дълго време, обикновено можете да намерите нещо положително за вашите тренировки.

Когато сте изгорени, нищо не изглежда добре за упражнения и няма тренировка, за която да мислите, че ще се отървете от това разочаровано чувство.

Решение за изгаряне

Опитайте нещо ново. Когато любовта си отиде, последното нещо, което искате да направите, е да се върнете към обичайните тренировки. Това е времето, за да излезете от мотора и да отидете на спокойно пътуване, или да карате в парк и просто да се разхождате на всяка крачка, която искате.

Играйте тенис с приятел или просто хвърлете топка в задния двор.

Понякога, като си давате почивка от всички правила, е точно това, което трябва да запомните, че може да се почувства добре да преместите отново тялото си.

3. Изчерпани сте

Когато започнете да усещате, че умората, а не само физическата, но умствена умора, това може да е знак, вие изгаряте. Това е общото усещане, което ви кара просто да искате да лежите в леглото, докато някой ви кара да се изправите.

Решение за изгаряне

Почивка. Много упражнения мислят, че трябва да тренират всеки ден и много от нас. Но това е едно нещо, което може да доведе до изгаряне, ако не дадете на тялото си, а ума си, достатъчно време за възстановяване.

Дайте си разрешение да си починете, независимо дали всъщност легнете и се наслаждавайте на телевизионно шоу или просто се забивате в къщата или в двора си. Вземете структурирано упражнение от масата поне за деня и вижте как се чувствате на следващия ден.

Понякога може да има огромна разлика между два или три почивни дни, когато се връщате към рутината си.

4. Вие сте по-уморени след вашето тренировка, отколкото преди

Едно нещо, което тренировка трябва да направите, е да ви енергизирам. Разбира се, има тренировки с висока интензивност, които може да ви оставят изцедени, но повечето от вашите тренировки трябва да ви оставят да се почувствате по-добре, отколкото сте направили, преди да сте упражнявали.

Ако се чувствате по-зле след тренировката, това е знак, че може да се насочите към изгаряне.

Решение за изгаряне

Това е времето, за да го наберете. Забравете тренировки за хардкор или тежко тренировка. Сега е време да направите нещо успокояващо за вашето тяло. Опитайте с лека йога тренировка или намерете видео на Пилатес в YouTube. Помислете за това като активно възстановяване, време за ума си, за да почивате, докато успокоявате уморено, преработено тяло.

5. Чувствате се мрачни или раздразнителни

Когато сте преуморени и преуморени, е нормално да се разнасяте на другите, дори и да не знаете защо го правите.

Тялото ви е уморено и това ви прави по-малко толерантни към света около вас.

Всяко малко нещо може да ви попречи и това може да ви накара да се чувствате още по-разочаровани от себе си.

Решение за изгаряне

Направете нещо, което се чувства добре за вашето тяло. Някои идеи:

Burnout се случва на повечето от нас от време на време и решенията са прости: отделете малко време или опитайте нещо ново. Дайте си няколко дни почивка. Разходете се, направете малко разтягане или масаж. Ще се върнете обратно освежаващо и енергично.