Има ли упражняване на празен стомах Максимизира загубата на мазнини?

Това е популярна теория, която се основава на идеята, че нивата на кръвната Ви захар са ниски, когато сте прекарали цяла нощ без да ядете, което се предполага, че е насочено към повече изгаряне на мазнините по време на тренировка.

Наистина ли изгаряте повече мазнини?

Не е задължително. Проблемът е, че само защото използвате повече мазнини като гориво , не означава, че всъщност изгаряте повече мазнини от тялото си.

Изгарянето на мазнините е повече за общите разходи за калории, не само за вида енергия, която вашето тяло използва за вашата тренировка.

Има и други въпроси.

Най-малко едно проучване показва, че вашето калорийно изгаряне е същото по време на кардиото, независимо дали ядете или не. В действителност, в това проучване , публикувано в Националния дневник за здравина и кондициониране , автор Брад Шоенфелд предполага, че разработването на гладно може да повлияе на вашите протеинови магазини, като го намали с до 10,4%. Ако се опитвате да изградите мускули, това е голяма загуба.

Както казва той:

Като общо правило, ако изгаряте повече въглехидрати по време на тренировка, неизбежно изгаряте повече мазнини в периода след упражнението и обратно.

И накрая, ако пропуснете храненето или лека закуска, може да не успеете да тренирате толкова дълго, колкото е трудно, ако сте гладни. Това означава, че може да се окаже, че изгаряте по-малко калории, отколкото ако сте изяли нещо и сте работили по-усилено.

Предимства на храненето преди упражнението

Най-важното е, че всеки от нас трябва да намери система, която да работи за нас. Може да бъде добре да правите кардио без хранене сутрин, но тренировката за сила може да изисква повече гориво, за да предизвикате наистина мускулите.

Най-добрият отговор на това е да направите това, което работи за вас. Не гладувайте само защото мислите, че изгаряте повече мазнини. В края на краищата, ако го намалите или намалите интензивността поради ниската енергия, колко мазнини гориш така или иначе? Работата е, че може да се наложи да експериментирате, преди да откриете какво работи и какво не.

Ако ядете преди тренировка, не забравяйте да дадете на тялото си време за смилане. Колкото по-голямо е храната, толкова повече време ще ви трябва. Но ако изберете лека закуска (100-200 калории) и се придържате към по-високата тарифа за въглехидрати, вероятно може да се упражнява след около 30-60 минути.

Идеи за предварителна тренировка за закуска :

Ако просто не можете да сторете нещо по-рано, просто опитайте глътка портокалов сок или може би няколко хапки от гранула бар. Дори само малко енергия може да промени вашата тренировка.

Източници:

Kirwan J, O'Gorman D, Evans W. Умерено гликемично хранене преди упражнение за издръжливост може да подобри представянето. 1998. J Appl Physiol 84: 53-59.

Schoenfeld, Brad MS, CSCS. "Има ли Cardio след една нощувка Бързо увеличаване на загубата на мазнини?" Сертификационен дневник 33.1 (2011): 23-25.